… ami az élethez kell!

Szunai Linda blogja

Edzésformák: Salsa fitness

Imádok táncolni, de tény, hogy nem vagyok benne őstehetség. Az „okosok” azt mondják, hogy a táncot sokkal inkább szeretni kell, mintsem tökéletesen, minden lépést szabályosan betartva űzni, kiváltképp ha az ember csak hobbi szinten, mindössze szórakozás céljával mozog a kellemes dallamokra.

A tánc amellett, hogy hangulatjavító és stresszlevezető módszer, rendkívül jó edzésforma is, hiszen az egész testet megmozgatja. Mindezt úgy, hogy szinte észre sem vesszük, hogy éppen keményen edzünk, hiszen elmerülünk a zenében, a gondolataink csak a ritmus és a dalszöveg körül forognak és ebben az állapotban, önkéntelenül is mozogni kezdünk.

A Salsa Fitnesst a Life1 Corvin Wellnessben próbáltam ki, hiszen itt tart órákat az edzésforma megalkotóka, a havannai születésű Osvaldo Zequeira Betancourt. Osvaldo 2011-ben alkotta meg a Salsa Fitness koncepciót, amely a kubai salsa, a merengue, a bachata, a cha-cha-cha, az afrokubai rumba, a mambo és a reggaetón alaplépéseire épül. Hangsúlyt helyez a ritmusérzék fejlesztésére, miközben tánckoreográfiák követik egymást. Cél, hogy a jó hangulat mellett minden testrészt átmozgassunk, tudatosan formáljuk a csípő-, derék-, kar- és combizmokat, és javítsuk az állóképességet.

Élményeim a Salsa Fitness óráról:

Az egyszer biztos, hogy ennyit edzés közben én még soha nem mosolyogtam. Gyakorlatilag egy órán keresztül le sem lehetett törölni a vigyort az arcomról, annyira élveztem az órát. Lehet, hogy a latin zene, lehet, hogy maga a tánc, még az is lehet, hogy Osvaldo sugárzó jókedve volt rám ilyen hatással, de talán az a legvalószínűbb, hogy ez a három dolog egyszerre.

Profi táncosok és hozzám hasonló kezdők egyaránt voltak az órán, így nem volt kellemetlen a botladozásom, viszont mindig volt hova néznem lesni a lépéseket a haladókról. Az óra végére csorgott az izzadtság az arcomon, elfáradtam, de közben mégis hihetetlenül feltöltődtem.

Ajánlom az órát azoknak akik szeretik a zenét és szeretnek táncolni, függetlenül attól, hogy tudnak vagy sem.

Edzésformák – 2.rész (Kangoo)

Már itt is van a minisorozat második része, amiben egy olyan cardio edzésformát mutatok be nektek, aminek régen hatalmas kedvelője voltam.
Mikor még a szüleimmel éltem, Biatorbágyra jártam kangoo edzésekre heti kétszer, aztán beköltöztem a belvárosba és sokáig nem találtam olyan helyet a környékemen, ahol tartanánk ilyen órákat. Most viszont már két jó helyet is tudok, Budán a Bartók Béla úton, Pesten pedig a Life1 Corvinban.

img_0048 (tovább…)

Dr.Steinberger léböjtkúra – 5.nap

Ez a nap is eljött, a léböjtkúra utolsó felvonása. Talán ez volt a legnehezebb. Több dolog miatt is. Egy az, hogy megint nagyon éhes voltam egész nap, kettő: ki nem állhatom a répát, három: mivel ez az utolsó nap, tudom, hogy holnap már ehetek mást is mint rozskenyér és mivel rettentő türelmetlen típus vagyok, így igencsak nehezemre esett kivárni, hogy másnap legyen. 😀

fullsizerender-masolat-4 (tovább…)

Dr.Steinberger léböjtkúra – 4.nap

Túl vagyok a kúra felén és nagyon szuper eredményekről számolhatok be. A harmadik napon tapasztalt éhség megszűnt (a „kívánósság” nem), este sokkal tovább tudok ébren maradni, nem dőlök ki már 9 órakor és reggel mindössze egyszer szól az óra én pedig pattanok is ki az ágyból.

fullsizerender-masolat-3 (tovább…)

Dr.Steinberger léböjtkúra – 3.nap

Harmadik nap került terítékre a Feketeribizli. Azt hittem ez lesz a legfinomabb, de megmondom őszintén a Zöldbúzafűlé jobban ízlett, ez pedig átvette a második helyet.fullsizerender-masolat-2 (tovább…)

Dr.Steinberger léböjtkúra – 2.nap

Második napi menü: Bio Zöldséglé + víz + rozskenyér. Nem mondom, hogy nem örültem mikor vége lett a napnak, de azért nem volt halálos. 😀

fullsizerender-masolat (tovább…)

Dr.Steinberger léböjtkúra – 1.nap

Húúha! A helyzet az, hogy belevágtam a 2016-os év utolsó léböjtkúrájába.
Megmondom őszintén mostanában szó szerint nem volt időm az egészséges táplálkozással foglalkozni. Nem tudtam elmenni rendesen bevásárolni és nem volt erőm nekiállni főzni, így az utóbbi időben az ettem ami éppen volt és akkor amikor volt rá 5 percem.
Szóval arra a kérdésre, hogy miért éppen most, az a válaszom, hogy azért, mert mostanra telítődött a szervezetem. Ennek jele pedig a fáradékonyság, a nehézkes mozgás, az álmosság, a lassú észjárás és a rossz közérzet. Ez pedig se nekem se a környezetemnek nem jó, így belevágtam és minden nap megosztom veletek, hogy mit érzek, hogy vagyok és hogy bírom. 🙂

fullsizerender

(tovább…)

Edzésformák – 1.rész (Alakformáló)

Nyáron valahogy soha nem esik nehezemre megszabadulni a felesleges plusz kilóktól. Képes vagyok reggel korábban felkelni azért, hogy még munka előtt el tudjak menni futni, sőt, olyan is előfordul, hogy a reggeli edzés után még este is lemegyek kocogni egy kicsit a Margit-szigetre. Na, hát pontosan ez az ami az ősz beköszöntével lehetetlen küldetésnek tűnik. Képtelen vagyok az utolsó percnél korábban kikecmeregni az ágyból, este 6-kor pedig már olyan korom sötét van, hogy hajlamos vagyok úgy érezni, hogy már réges-rég a takaró alatt kellene szundikálnom. A hideg beköszöntével persze az étvágyam is teljesen megváltozik, nem működik a rendszerem mindössze salátától meg csirkétől, kívánom a meleg ételt és az édeset. Ez pedig mivel jár? Hát plusz kilókkal. Sajnos.
De mivel a téli időszakban is szeretném jól érezni magam a bőrömben, csinos ruhákat hordani és nem takarókba burkolózni, így kénytelen vagyok mégiscsak rávenni magam a mozgásra.

img_9998

(tovább…)

From Barcelona with love

Idén a nyaralásra szeptember elején került sor, de nem bánom, erre igazán megérte várni! Hirtelen jött a döntés, Eszti barátnőmmel kitaláltuk, hogy elutazunk Barcelonába és eltöltünk ott 4 varázslatos napot. Azt gondoltam, hogy jó lesz, de azt hogy ennyire, arra nem számítottam. Nagyjából egy perc alatt estem szerelembe a várossal és úgy érzem ez a szerelem örökké fog tartani. Bár a magánéletemről szinte soha nem posztolok, ám most mégis a legnagyobb szeretettel mutatom meg nektek fényképes élménybeszámolómat.

greetings-from-barcelona-vintage-style-travel-vacation-send-greeting-card-online-2700_81 (tovább…)

Angellica+4, Gregor Bernadett ajánlásával

Az Angellica+4 egy kivételes táplálék-kiegészítő, mely 5 varázslatos gyógynövény erejét kombinálva, olyan eredményeket garantál, amely minden diétázó ember álma. Kiüti a nyeregből az összes olyan okot, amely általában a fogyókúrák sikertelenségét okozza.
(tovább…)

Bőrápolás a legfelsőbb szinteken

Mindegy, hogy tél van vagy nyár, hideg vagy meleg, bőrünk annyira sok megpróbáltatásnak van kitéve, hogy szüksége van a mindennapos ápolásra. A legjobb amit tehetünk magunkkal, hogy ebben is következetesek vagyunk és nem csupán a pillanatnyi hidratálást tartjuk szem előtt, hanem gondolunk a jövőre is, így olyan kozmetikai termékeket használunk, amelyek hosszú távon járulnak hozzá bőrünk szépségének és egészségének megőrzéséhez.

IMG_8351 (tovább…)

Éjszakai fotózás Budapesten

13844118_1373685752645569_1977499178_o (tovább…)

Pin It on Pinterest