… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Edzésformák – 2.rész (Kangoo)

Edzésformák – 2.rész (Kangoo)

Már itt is van a minisorozat második része, amiben egy olyan cardio edzésformát mutatok be nektek, aminek régen hatalmas kedvelője voltam.
Mikor még a szüleimmel éltem, Biatorbágyra jártam kangoo edzésekre heti kétszer, aztán beköltöztem a belvárosba és sokáig nem találtam olyan helyet a környékemen, ahol tartanánk ilyen órákat. Most viszont már két jó helyet is tudok, Budán a Bartók Béla úton, Pesten pedig a Life1 Corvinban.

img_0048A kangoo szerintem az egyik legvidámabb edzésforma amellett, hogy remek zsírégető hatása is van. Alapvetően arról van szó, hogy speciális rugós talpú cipőben kell ugrálni zenére. Igen magas intenzitású mozgást kell végezni, de közben a kangoo cipő védi az ízületeket, így elkerülhetjük a sportsérüléseket. A cipő ugyanis a terhelés több, mint 80 százalékát elnyeli. Ez a mozgásforma növeli a koordinációt és egyensúlyérzéket, segít levezetni a stresszt.

img_0101

 

Minden órán más-más koreográfiát tanítanak be az oktatók, amelyek kazánként égetik a zsírt a test minden részéről, az intenzívebb ugrálásos etapok pedig az anyagcsere felpörgetésére szolgálnak. A kangoo oktatók többsége slágerzenék felturbózott verziójára tartja az óráját, amelyekre szinte kötelező ugrálva tombolni. A jókedv és remek hangulat tehát garantált, lehet énekelni vagy akár sikoltozni is ugrálás közben, már ha marad elég levegő a tüdődben. 🙂 Én az óra második felében általában már csak kapkodni szoktam utána, mint ahogy azt a melléklet ábra is mutatja…

img_01511

Hogy fogyaszt-e?
Tanulmányok szerint a kangoo cipőben végzett mozgás több kalóriát éget el, mintha ugyanazokat a mozdulatokat normál sportcipőben végeznénk. Kimutatták, hogy a Kangooval 25%-kal több energiát használunk fel, mint a normál aerobik közben. Egy szóval IGEN! 🙂

A kangoo órák általában koedukáltak, bár az urak szinte mindig kisebbségben vannak. Én legalábbis eddig csak olyan órán voltam, ahol a hölgyek voltak túlnyomó többségben.
Összefoglalva tehát:
Eddig is szerettem, most is szeretem és szerintem ezután is szeretni fogom a kangoot. Aki eddig még soha nem próbálta annak mindenképpen figyelmébe ajánlom!

 

Pin It on Pinterest