… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Edzésformák – 1.rész (Alakformáló)

Edzésformák – 1.rész (Alakformáló)

Nyáron valahogy soha nem esik nehezemre megszabadulni a felesleges plusz kilóktól. Képes vagyok reggel korábban felkelni azért, hogy még munka előtt el tudjak menni futni, sőt, olyan is előfordul, hogy a reggeli edzés után még este is lemegyek kocogni egy kicsit a Margit-szigetre. Na, hát pontosan ez az ami az ősz beköszöntével lehetetlen küldetésnek tűnik. Képtelen vagyok az utolsó percnél korábban kikecmeregni az ágyból, este 6-kor pedig már olyan korom sötét van, hogy hajlamos vagyok úgy érezni, hogy már réges-rég a takaró alatt kellene szundikálnom. A hideg beköszöntével persze az étvágyam is teljesen megváltozik, nem működik a rendszerem mindössze salátától meg csirkétől, kívánom a meleg ételt és az édeset. Ez pedig mivel jár? Hát plusz kilókkal. Sajnos.
De mivel a téli időszakban is szeretném jól érezni magam a bőrömben, csinos ruhákat hordani és nem takarókba burkolózni, így kénytelen vagyok mégiscsak rávenni magam a mozgásra.

img_9998

Néhány hete elkezdtem a Life1 Corvin Wellnessbe járni. Hogy miért pont oda, annak több oka is van:
1. Közel van a munkahelyemhez és a lakásomhoz egyaránt.
2. Jó nagy alapterületű, így sok és sokféle gép elérhető.
3. Csoportos órák is vannak.
4. Szuper a wellness részleg, szaunák, úszómedence és jakuzzi is van.
5. Jó ár-érték arány.

Nagyon sok edzéssel kapcsolatos levelet kapok tőletek, így arra gondoltam, hogy elindítok egy minisorozatot itt a blogon belül. Kipróbálok különböző edzésformákat és csoportos órákat, majd bemutatom őket fotókon és leíráson keresztül.

Alakformáló
Kondicionáló, erő- és állóképesség fejlesztő gyakorlatokból álló edzésforma. Én Koltai Móni órájára jelentkeztem be és megmondom őszintén amilyen szkeptikus voltam az elején, annyira nagy mosollyal az arcomon jöttem ki a teremből az óra végén. Azt gondoltam, hogy ez egy kis „ugri-bugri” óra lesz, de nagyot tévedtem. Kő kemény 60 perces edzés kerekedett ki belőle, amely során step deszkát, kettlebell-t és gumiszalagot is használtunk. Ezek segítségével pedig valóban az egész testet átmozgattuk, nagy hangsúlyt fektetve azokra a területekre, amelyeket a nőknél problémásnak számítanak. Így a comb külső és belső része, fenék, kar és persze a has.

img_0033

img_9989

img_9905

img_9880

img_0031

Hosszú idő után ez volt az első alkalom, hogy csoportos órán vettem részt, de nagyon élveztem. Pontosan azért jó, amiért nem megy ősszel és télen a futás…sajnos nem tudom magam egyedül rávenni a mozgásra. Viszont az edző lelkesítése és a csoport energiái engem is magukkal ragadnak, így nem állok le, nem hagyom abba. Móni óráján a zenei válogatás is teli találat volt. Ismert és kevésbé ismert zeneszámok kerültek fel a playlist-re, mindegyik jó hangulatú és ritmusú volt, olyanok amelyekre mosolyogva hajtod végre a feladatot, még akkor is ha adott pillanatban úgy érzed, hogy nem bírod tovább.

Pin It on Pinterest