… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Edzésformák: Salsa fitness

Edzésformák: Salsa fitness

Imádok táncolni, de tény, hogy nem vagyok benne őstehetség. Az „okosok” azt mondják, hogy a táncot sokkal inkább szeretni kell, mintsem tökéletesen, minden lépést szabályosan betartva űzni, kiváltképp ha az ember csak hobbi szinten, mindössze szórakozás céljával mozog a kellemes dallamokra.

A tánc amellett, hogy hangulatjavító és stresszlevezető módszer, rendkívül jó edzésforma is, hiszen az egész testet megmozgatja. Mindezt úgy, hogy szinte észre sem vesszük, hogy éppen keményen edzünk, hiszen elmerülünk a zenében, a gondolataink csak a ritmus és a dalszöveg körül forognak és ebben az állapotban, önkéntelenül is mozogni kezdünk.

A Salsa Fitnesst a Life1 Corvin Wellnessben próbáltam ki, hiszen itt tart órákat az edzésforma megalkotóka, a havannai születésű Osvaldo Zequeira Betancourt. Osvaldo 2011-ben alkotta meg a Salsa Fitness koncepciót, amely a kubai salsa, a merengue, a bachata, a cha-cha-cha, az afrokubai rumba, a mambo és a reggaetón alaplépéseire épül. Hangsúlyt helyez a ritmusérzék fejlesztésére, miközben tánckoreográfiák követik egymást. Cél, hogy a jó hangulat mellett minden testrészt átmozgassunk, tudatosan formáljuk a csípő-, derék-, kar- és combizmokat, és javítsuk az állóképességet.

Élményeim a Salsa Fitness óráról:

Az egyszer biztos, hogy ennyit edzés közben én még soha nem mosolyogtam. Gyakorlatilag egy órán keresztül le sem lehetett törölni a vigyort az arcomról, annyira élveztem az órát. Lehet, hogy a latin zene, lehet, hogy maga a tánc, még az is lehet, hogy Osvaldo sugárzó jókedve volt rám ilyen hatással, de talán az a legvalószínűbb, hogy ez a három dolog egyszerre.

Profi táncosok és hozzám hasonló kezdők egyaránt voltak az órán, így nem volt kellemetlen a botladozásom, viszont mindig volt hova néznem lesni a lépéseket a haladókról. Az óra végére csorgott az izzadtság az arcomon, elfáradtam, de közben mégis hihetetlenül feltöltődtem.

Ajánlom az órát azoknak akik szeretik a zenét és szeretnek táncolni, függetlenül attól, hogy tudnak vagy sem.

Pin It on Pinterest