… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Hogyan akadályozhatják meg a fogadási oldalak a szerencsejáték-függőséget?

Hogyan akadályozhatják meg a fogadási oldalak a szerencsejáték-függőséget?

A sportfogadás egyre elterjedtebb és népszerűbb, egyre többen játszanak a különböző bukméker oldalakon. A legtöbben azért fogadnak, hogy szórakoztató módon töltsék el a szabadidejüket. A sportfogadás már hosszú ideje sokak kedvenc időtöltése, és egyre többen kezdenek valódi hobbiként tekinteni rá.

Bármilyen szerencsejáték célja az, hogy szórakoztató időtöltést kínáljon a játékosoknak, és segítsen számukra a kikapcsolódásban. És ez fordítva is igaz. A játékosoknak is úgy kell tekinteniük a sportfogadásra, mint egy olyan időtöltés, amelyet szabadidejükben, szórakozásból űznek a legjobb sportfogadási oldalak valamelyikén.

Ennek ellenére időnként előfordul, hogy egy-egy játékos már nemcsak hobbiként gondol a sportfogadásra, és ez jelentősen befolyásolja nemcsak a játékhoz fűződő viszonyát, de a mindennapjait is. Éppen ezért a sportfogadási oldalaknak is segíteniük kell ezeket a játékosokat abban, hogy megelőzzék a szerencsejáték függőséget, vagy pedig segítsenek annak a legyőzésében. Emellett természetesen maguk a játékosok is sokat tehetnek azért, hogy elkerüljék a szerencsejáték függőség okozta kellemetlen helyzeteket.

 

Felelős játékszervezés

Minden sportfogadási oldalnak meg kell határoznia a felelős játékszervezéssel kapcsolatos politikáját. Ebbe beletartozik a játékosok biztonsága, a játék biztonsága valamint a játékfüggőséggel szembeni védelem.

Külön területet szentelnek tehát azon játékosok védelmére, akik könnyen kiszolgáltatottá válhatnak a szerencsejáték függőség hatásainak. A sportfogadási oldalak felelőssége segíteni ügyfeleink biztonságos és felelősségteljes szerencsejátékhoz jutását, valamint csökkenteni az ártalom kockázatát és elősegíteni az arra rászorulók megfelelő kezeléshez jutását.

A szerencsejáték iparágban számos szabályozó hatóság van. Ezek ajánlásokat tesznek arra, hogy egy-egy sportfogadási oldal milyen intézkedéseket tehet a szerencsejáték függőség megelőzése és kezelése érdekében. A legfontosabb intézkedések között említhetjük az önkizáró programokat, valamint a játékosok által kezdeményezhető korlátozásokat a befizethető összegre valamint az oldalon eltöltött időre vonatkozóan.

A sportfogadási oldalak által biztosított lehetőségek

Önkizárás: Azoknak a játékosok, akiknek nehézséget okoz a játékokra fordított idő vagy pénzmennyiség ellenőrzése, kérhetik a sportfogadási oldalnál vezetett számlájuk ideiglenes vagy végleges befagyasztását. Ezáltal biztosítható az, hogy a játékos nem fér hozzá a számlájához, így semmilyen tevékenységet nem tud ott indítani. Emellett számos oldal olyan API-funkciókat is biztosít, amelyekkel korlátozott időre blokkolhatják a játékosok hozzáférését a kaszinóhoz. A játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az online kaszinók felelősek az önkizárás feltételeiért, azonban jellemzően a fennmaradó pénzösszegek a játékos számláján maradnak, vagy kérésre manuálisan kivehetők a választott fizetési módra, és a játékosnak nem küldenek marketing anyagot a számla lezárásának ideje alatt.

Játékkorlátok: Az önkizárás mellett játékkorlátozások is beállíthatók a számlán. Ezzel nemcsak egy maximálisan elkölthető limitet lehet beállítani a játékhoz, de sokszor üzenetek is megjelennek a játékon belül abban az esetben, ha valaki elérte a meghatározott limitet. Ezek közé a limitek közé tartoznak a teljes veszteség- és tét limitek ülésenként / naponként / hetenként /hónaponként, az ülés hossza, egy adott játékra vonatkozó tét limit és a játékonkénti maximális egyszeri tét.

Valóság ellenőrzések: Sok bukméker olyan intézkedéseket is bevezet, amelyek rendszeresen emlékeztetik a játékosokat arra, hogy mennyi ideje játszanak, és mennyit nyertek vagy vesztettek. A Valóság-ellenőrzés funkció a játék során rendszeres időközönként játékon belüli értesítést jelenít meg a valódi pénzes játékosoknak. Az ellenőrzés megjelenésekor a játék felfüggesztésre kerül, és csak akkor folytatódik, ha a játékos nyugtázta az üzenetet. Ez a funkció a legtöbb joghatóságban alapértelmezés szerint engedélyezve van.

Játéksebesség: A játék biztonságosabbá tétele érdekében sok esetben szabályozzák, hogy két között között bizonyos időnek (általában 3 másodpercnek) el kell telnie. Ezzel a konfigurációval a játék gyorspörgetés funkciója nem engedélyezett.

Ajánlások a felelős szerencsejátékosoknak

Természetesen maguk a játékosok is sokat tehetnek azért, hogy elkerüljék a szerencsejáték függőséggel kapcsolatos problémákat és a függőség kialakulását. Ellentétben egy éjszakai filmvetítéssel, a szerencsejátékban benne rejlik a kockázat, és az esélyek arra, hogy idővel többször veszít valaki, mint nyer. Íme néhány stratégia, amellyel biztonságosan lehet játszani és garantált a jó szórakozás.

 • Ne játsszon, amikor ideges vagy stresszes.
 • Korlátozza az alkoholfogyasztást szerencsejáték közben.
 • Ismerje a játékok működését, mielőtt fogadást kötne.
 • Állítson fel költségvetési és időbeli korlátokat – számos nyerőgépes, mobil és internetes szerencsejáték-oldalon rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek segítenek nyomon követni a játékát..
 • Tartson gyakori szüneteket – mozogjon, szívjon friss levegőt, egyen valamit vagy igyon egy kávét.
 •  Csak olyan pénzzel játsszon, amije van – soha ne vegyen fel kölcsönt, és ne használjon olyan pénzeket, amelyeket szükségletekre, például lakbérre vagy élelmiszerre szántak.
 •  Ne próbálja meg visszanyerni, amit elvesztett.
 •  A szerencsejáték nem a pénzkeresés egyik módja, ezért ne úgy gondoljon rá, mint egy lehetőségre, hogy pénzt nyerjen egy utazásra, számlák kifizetésére vagy adósságok törlesztésére.
 • Tartsa magát a költségvetéséhez, és hagyja otthon a hitel- és betéti kártyáit.
 • Tartsa egyensúlyban a szerencsejátékot más szabadidős tevékenységekkel
 • Ha már nem érzi jól magát, hagyja abba a játékot.
 • Ne hagyatkozzon a „jó szerencse” stratégiákra – ezek nem növelik a nyerési esélyeit.

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest