… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek A Stop Shop bevásárlóparkok az új idők nyertesei, ahol a tudatos vásárló minden álma teljesül

A Stop Shop bevásárlóparkok az új idők nyertesei, ahol a tudatos vásárló minden álma teljesül

A változó fogyasztói igények hatására a nyitott bevásárlóparkok egyre népszerűbbek, hiszen itt a tudatos vásárlók gyorsan bevásárolhatnak vagy éppen ruhát, laptopot vehetnek, illetve igény szerint betérhetnek a bankba, a fodrászhoz, a fitneszterembe, miközben éppen a bolt előtt parkolhatnak. Időt és energiát spórolhatunk meg, hiszen mindent egy helyen elintézhetünk, nem véletlenül a Stop Shopok szinte százszázalékos kihasználtsággal működnek a nagyvárosokban és Budapesten. (x)

A kiskereskedelem jelentősen átalakult az elmúlt években, részben az e-kereskedelem előretörése, részben a fogyasztói igények folyamatos változása miatt. A vásárlás meghatározó helyszínei még mindig a plázák, de a klasszikus bevásárlóközpontok mellett egyre népszerűbbek az amerikai típusú mallok is. 

De vajon hol találunk ilyen típusú üzletközpontokat Magyarországon? A válasz egyszerű, hiszen a tizennégy egységből álló hazai Stop Shop hálózatot éppen az amerikai hagyományokat megjelenítő mall koncepció alapján alakították ki. Nem véletlenül hívjuk ezeket az üzletközpontokat strip mallnak vagy magyarul bevásárlóparknak.

Tiszta Amerika!

A bevásárlóparkok eredetileg a külvárosi amerikai plázák mintájára épültek fel, amelyek nem a ma ismert városi plázát jelenítik meg, hanem sokkal inkább olyan nyitott üzletközpontokat könnyen megközelíthető helyszíneken, ahol az emberek kényelmesen kiszállnak az autójukból, és néhány lépést téve besétálnak az üzlethelyiségekbe. A boltok rögtön az utcáról nyílnak, nem kell sok-sok métert és emeletet megtenni a plázában, hogy végül eljussunk az általunk keresett boltig.

Vagyis ha nem szeretnénk ráérősen korzózni egy pláza belső tereiben, hogy nézelődjünk, hanem célirányosan tudjuk, hogy milyen termékekért milyen üzletbe szeretnénk betérni, akkor a Stop Shopok kínálják a leghatékonyabb és leggyorsabb bevásárlást. Így például az élelmiszer és ruházati, műszaki termékek megvétele mellett a felírt gyógyszert is ki lehet váltani, vagy éppen a pénzfelvétel után lehetőség nyílik akár egy átmozgató edzésre is a helyi fitneszteremben. 

A hazai Stop Shop hálózat szinte az egész országot lefedi: Budapesten három, Nyugat-Magyarországon négy, míg a keleti országrészben hét bevásárlóparkról beszélhetünk vármegyeszékhelyeken vagy más városokban. A jellegzetesen L vagy U-alakban felépített Stop Shopokban a bevásárlóparkok koncepciója szerint a boltok általában körülölelik az autóparkolót, ennek köszönhetően a vásárlók 2-3 méterre az üzlet bejáratától ingyenesen letehetik a járműveiket. A könnyű megközelíthetőség alapszempont, így tömegközlekedéssel, autóval, kerékpárral, de akár rollerrel is el lehet jutni a bevásárlóparkokhoz.

Új tulajdonos, még magasabb színvonal

Magyarországon a tizennégy Stop Shop 2022-ben került a CPI Hungary tulajdonába és üzemeltetésébe az Immofinanz felvásárlása után, amely 170 ezer négyzetméternyi kiadható kiskereskedelmi területet jelent 320 bérlővel. Azóta sokat emelkedett a szolgáltatási színvonal, miközben folyamatosan fejlesztik a bérlői mixet, vagyis azon dolgoznak, hogy a vásárlók által szeretett márkák nyissanak üzletet. A magas színvonalat garantálja, hogy a vállalat számos tapasztalatot szerzett már a kiskereskedelmi üzletágban, a hazai bevásárlóközpontok közül az Europeum, a Pólus ésa Campona is a  portfóliójába tartozik.

Az új tulajdonos számára kiemelt jelentőséggel bír a fenntarthatóság is, így a zöld átállás jegyében folyamatosan adják át az elektromos töltőállomásokat. Érdekesség, hogy Békéscsabán a Stop Shop volt az első olyan nyilvános hely, ahol parkolóban lehetett elektromos autót tölteni. Jelenleg minden Stop Shopban 5-6 töltőfej áll rendelkezésre, amelyek egyidejűleg 10-12 elektromos autót tudnak kiszolgálni.

Csak amire igazán szükségünk van!

A Stop Shopok előnye, hogy rugalmasan próbálnak igazodni a helyi vásárlói szokásokhoz és a vásárlóerőhöz is, így olyan típusú boltok nyílnak az adott bevásárlóparkban, amelyre valóban igény van a lakosság részéről. A márkák és szolgáltatók is maximálisan tudják, hogy ott érdemes boltot bérelniük, ahol a profiljuk igazodik a helyi igényekhez. 

Jó példa a vonatmegálló és buszpályaudvar mellett található érdi Stop Shop, ahol a sok közlekedő teljesen más boltokra, szolgáltatásokra vágyik, mint egy budapesti vagy egy megyeszékhelyen élő lakos, aki a napi bevásárlást szeretné elintézni a bevásárlóparkban. 

A Stop Shopok nem véletlenül egyre népszerűbbek, szinte százszázalékos kihasználtsággal működnek a nagyvárosokban és Budapesten, hiszen bármelyik bevásárlóparkba is térünk be, biztosak lehetünk abban, hogy a megszokott, minőségi vásárlói élményben lesz részünk akkor is, ha sietős az utunk.

hirdetés

Fotó:Stop Shop  

Hozzászólások

Pin It on Pinterest