… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Hogyan javít a méhpempő az egészségi állapoton?

Hogyan javít a méhpempő az egészségi állapoton?

A méhek garatmirigy-váladéka a méhpempő. Igen összetett anyag, olyannyira, hogy mind a mai napig, bármilyen fejlett is a tudomány, néhány százalékban még mindig nem ismerni pontosan az összetételét. (x) www.mehpempo.eu

A méhpempő egy kivételes vitaminkoktél, az „élet elxírje”, amelyet már évezredekkel korábban is ismertek és használtak a jobb egészség, a gyorsabb gyógyulás és a vitalitás visszaszerzése érdekében. Kis túlzással mondhatjuk, hogy megszámlálhatatlanul sok jótékony hatás rejlik a zselatinosálagú, sárgás-fehér szupertáplálékban, amit a Földön már 60 millió éve létező méhek, minden nap előállítanak.

A pempő nem minősül gyógyszernek, jótékony hatásai elsősorban a megelőzésre és az orvosi terápia kiegészítésére szolgálnak, de sokan számolnak be nagyfokú állapot javulásról különböző betegségekből, csupán méhpempő fogyasztásával.Összességében egy igazán értékes és hatékonytáplálék kiegészítőről van szó!

Van egy mondás, mely szerint a méhpempő „mindig ott hat, ahol kell”!

mehpempo-01

A pempő titka utánozhatatlantápanyagtartalmában rejlik! Természetes formában tartalmaz:

  • fontos ásványi anyagokatés nyomelemeket, mint például a kálcium, a magnézium, a vas, a kálium, a cink, de éppenséggel még az arany és az ezüst is fellelhető benne.
  • vitaminokat, A -, C-, D-, E -és H-vitamintartalma mellett a pempőt egyedivé teszi, hogy B-vitamin-komplex vegyületnek tekinthető (Fellelhető benne az agyi működést és az emésztést is segítő B-vitaminok összes fajtája.).
  • … az egészséges bélműködést támogató telített zsírsavakat.
  • 10-HDAsavat, amelyvírusölőés antioxidáns hatásairólismert.
  • … az acetilkolinból is, mely a megfelelő agyi funkciókat támogató vegyület, az idegek közötti interületek átvitelét segítő anyag.
  • cukrot, azonban a pempő cukrai gyors felszívódásúak, nem emelik meg a vércukorszintet, mivel hamar energiává alakulnak.

A számos aminosav között a méhpempőben megtalálni mind a 8, az élet működéséhez alapvetően fontos esszenciális aminosavat is, amelyeket a szervezet nem képes önmaga előállítani, ezért a pótlásukról gondoskodnunk kell. A méhpempő aminosav tartalma miatt kivételesen hasznos táplálék, mert a vitaminokat, az ásványi anyagokat és a nyomelemeket a szervezetünk sokkal könnyebben úgy tud hasznosítani, ha aminosavakkal együtt fogyasztjuk őket.
mehpempo-03

A pempő jótékonyan hozzájárul a szervezet belső egészségéhez, erősíti az immunrendszert, hatékony gombák,vírusok és paraziták ellen is, támogatja a szív -és érrendszer egészségét,szabályozza a keringést, egyensúlyba hozza a jó és a rossz koleszterin szintjét, feltúrbózza az agyműködést.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságával hozzájárulhat a mozgásszervi panaszokat kiváltó ízületi gyulladások okozta fájdalom csökkentéséhez, azáltal hogy növeli a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését.

További sajátos tulajdonsága, hogy szabályozni tudja a hormonháztartást, oly módon, hogy fokozza annak abelső elválasztású mirigynek a működését, amelyazt a hormont állítja elő, amelyre éppen szüksége van a szervezetnek, legyen az éppen az ösztrogén, a tesztoszteron, a stressz ellenes hormonok vagy éppen az inzulin.

Kevesen tudják, hogy a pempővel fokozható a nemi vágy, továbbá fiatal, gyermekvállalásra készülő pároknál pedig segítheti a teherbeesést.
Fogyasztása terhes nők számára is biztonságos!

Külsőleg egyaránt alkalamzható, bőr -és hajápolóként. Kedvelt a bőrt fiatalító, a hajat ápolttá és fényessé tevő hatásai miatt. Bele lehet keverni arcpakolásokba is.

A méhpempő ajánlott napi adagolása 1-2 gramm, amelyet általában a méhészek, termékeihez csomagolt adagolókanállal tudunk egyszerűen kimérni.

Javasolt méhpempős oldalak:

Hozzászólások

Pin It on Pinterest