… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Ismerd meg a Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrémet!

Ismerd meg a Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrémet!

Nyolc évig tartó intenzív klinikai kutatómunkát követően a Colgate bemutatja a Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrémet. Az első fogkrém, amely a Cukor Sav Semlegesítő™ technológiát tartalmazza, és az első úttörő jellegű felfedezés a fluoridos fogkrémek bevezetése óta. Az új fogkrém használatával a kezdeti fogszuvasodás gyakorisága akár a felére is csökkenthető! (x)

A fluorid – amely bizonyítottan csökkenti a fogszuvasodás gyakoriságát – 60 évvel ezelőtt lett a fogkrémek alkotórésze. Most egy újabb, maga nemében úttörő termék kerül a piacra. Ez a fogkrém a fluoridvegyületek fogszuvasodást megelőző hatását nagyban támogatva már a fogszuvasodás kezdeti szakaszában kifejti hatását.

A Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrém Cukor Sav Semlegesítő™ technológiája segít a fogzománc károsodása és a fogszuvasodás kialakulása előtt semlegesíteni a foglepedék baktériumai által a cukrok lebontásából termelt savakat, valamint fiziológiás szintre segít visszaállítani a foglepedék pH értékét. A különösen fejlett technológiának köszönhetően, a fogkrém a fogszuvasodás kezdeti szakaszában az ásványi sók kioldódását 50%-kal, az új fogszuvasodások kialakulásának gyakoriságát pedig 20%-al csökkenti a csak fluoridot tartalmazó fogkrémhez képest.

– Még egy szigorú diéta sem képes teljesen megvédeni minket a szénhidrátfogyasztástól, hiszen a mai kor emberének tápláléka tele van ún. „rejtett cukrokkal”. A baktériumok anyagcseréjük során savakat termelnek, amelyek a demineralizáció (ásványianyag-vesztés) és ezáltal a fogszuvasodás legfőbb okozói. A kérdés az, hogyan semlegesíthetjük ezeket a savakat? Kiderült, hogy az arginin, amelyet az orvostudományban már évek óta alkalmaznak, segíthet ebben – tájékoztatott Dr. Alberth Márta a Debreceni Egyetem tanszékvezetője. – A Colgate által széles körben elvégzett klinikai vizsgálatok eredményei megerősítik azt a tényt, hogy egy forradalmi és igen jól használható új termékkel van dolgunk, amely a természet erejének hatékony felhasználásának köszönhetően, nemcsak megelőzi a fogszuvasodás korai tüneteinek kialakulását, hanem vissza is fordítja a folyamatot. Ezzel a teljes mértékben természetes és biztonságos aminosavnak, az argininnek a hozzáadásával módosítható az eddig ellenséges mikróbák anyagcseréje, ezáltal nagy előrelépés várható az egészséges fogakért és a betegeink ragyogó mosolyáért folytatott küzdelemben – tette hozzá a szakértő.

A Colgate® Maximum Cavity Protection Cukor Sav Semlegesítő™ technológia a XXI. század igényeihez igazodik. A fogszuvasodás terjedése világszerte riasztó képet mutat és ennek megoldása lehet a Colgate-Palmolive új terméke. Ahogyan azt a cég a közelmúltban elvégzett tanulmánya[1] is mutatja, minden második ember a szuvas foga miatt kereste fel fogorvosát az elmúlt két évben. A megkérdezettek közel egyharmada úgy gondolja, hogy ha megeszik egy almát, az ugyanolyan hatásos, mintha fogat mosna! Miközben egy nagy alma körülbelül 27g monoszacharidot tartalmazhat, amely 5 teáskanál cukornak felel meg.

Táplálkozási szakértők szerint az embernek napi ötszöri étkezésre van szüksége, de ki az, aki minden étkezést után fogat mos? –  teszi fel a kérdést Dr. Irmes Ferenc fogszakorvos. A táplálkozási szokásaink alapvetően befolyásolják a fogaink egészségét. Először is, a monoszacharidok negatív hatást fejtenek ki a fogainkra. Általában nem tudatosul bennünk, hogy az általunk elfogyasztott élelmiszerek többsége cukrot is tartalmaz. Itt nem csak az édességekben található szacharózról, valamint a tej és tejtermékekben lévő laktózról, és az üdítőitalokról van szó. Még az olyan egészséges ételek is, mint a gyümölcsök és a gyümölcslevek fogyasztása is hozzájárul a fogszuvasodások kialakulásához a bennük található nagy mennyiségű fruktóz miatt. Egyes tanulmányok[2] azt igazolják, hogy a fogszuvasodások kialakulását nem csak a monoszacharidok mennyisége, hanem a fogyasztásuk gyakorisága is befolyásolja  teszi hozzá Irmes doktor.

A fogszuvasodásnak súlyos következményei lehetnek az egyén általános egészségügyi állapotára nézve, hiszen a fogszuvasodás fájdalommal, később a fogak elvesztésével, így a rágási funkció romlásával járhat. A fogak rossz állapota negatív hatással van az egyén önbecsülésére,  a foglalkoztathatóságra és a szociális kapcsolatokra is.

Bemutatkozáskor vagy egyszerűen egy beszélgetés során a száj és fogak az arc azon hangsúlyos részei, amelyekre a legtöbb figyelmet fordítjuk. Napjainkban az egészséges fogsor a vonzó megjelenés nélkülözhetetlen része, és bármilyen kellemetlen elváltozás, mint pl. az egészségtelen, különösen a hiányos fogazat negatívan befolyásolhatja megítélésünket. Ennek következtében az önbizalmunk csökken, amely hátrányosan hat a társadalmi és szakmai sikerességünre – mondja Dr. Albert Márta doktornő.

A megkérdezettek közel a fele azt gondolja, hogy a fogszuvasodás visszafordíthatatlan, pedig napjainkra kiderült, hogy a fogszuvasodás befolyásolható. Megfelelő fogorvosi kezeléssel a fogszuvasodás korai szakaszában megállítható vagy akár vissza is fordítható.  A legfontosabb a megfelelő technikával végzett rendszeres fogmosás, különösen cukrot tartalmazó ételek után. Ne feledjük, hogy szinte mindenben van cukor, amit eszünk. A cukor sav semlegesítővel ellátott fogkrémek használatával növelhetjük fogaink védelmét és csökkenthetjük a fogszuvasodás kockázatát.

Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnünk a szájhigiéniére, hiszen a fejlett európai országokhoz képest[3] nem állunk jó helyen. Fogkeféből évente átlagosan másfelet használunk el, pedig 3 havonta kellene újat venni, sőt egyes betegségek után is a fogkefe cseréje indokolt a fogorvosok szerint. Egy friss kutatás alapján Magyországon évente átlagosan csak 3,8 (!) – tehát negyedévente 1 – tubus fogkrémet vásárolunk, szájvízből pedig Nagy-Britanniában évente átlagosan háromszor annyi fogy, mint nálunk.

A Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrém Cukor Sav Semlegesítő™ technológiával háromféle változatban kapható: kettő – Fresh Mint és Whitening a felnőtteknek, a harmadik Junior változat gyermekeknek 6 éves kortól ajánlott.

A Colgate® Maximum Cavity Protection termékek megvásárolhatóak Magyarországon a Tesco, Auchan, Spar, DM és Rossmann üzletekben. A termék bevezetését promóciós kampány (TV, sajtó ) akciók és  kedvezmények kísérik, valamint PR tevékenység támogatja.

Bővebb információért, kérjük, látogasson el a www.colgate.hu oldalra!


[1] A kutatás a Colgate-Palmolive Magyarország által készült; megkérdezettek száma: 2983 fő, 2014 Magyarország

[2] Journal of Dentistry, The association of tooth wear, diet and dietary habits in adults aged 18–30 years old, D.W. Bartlett, J. Fares, S. Shirodaria, K. Chiu, N. Ahmada, M. Sherriff, 2011

[3] Az Európa egészére kiterjedő kutatás a Colgate-Palmolive által készült; 2014. októberében

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest