Gyümölcslé, smoothie és sorbet. Alapesetben mindegyik elkészítéséhez elérhető egyetlen speciális konyhai eszköz és gép, de manapság kinek a konyhájában fér el ennyi minden? A mai trendeket azok az innovatív megoldások vezetik, amelyek praktikusak, sokoldalúak, és mindezek mellett kellőképpen megbízhatóak.
Mi a különbség a gyümölcslé, a smoothie és a sorbet között?
A legkönnyebben a sorbet különböztethető meg a csoportból, hiszen ez egy jeges, néhol kissé alkoholos fagylaltszerűség, mely tejszármazék hozzáadása nélkül készül. Ezzel szemben a gyümölcslé és a smoothie a kevésbé jártasaknak akár ugyanazt is jelenthetné. Ugyanis az alapkoncepció mindkettő esetében az, hogy frissen facsart gyümölcs- és/vagy zöldségléből készítsünk egy egészséges italt.
A kettő között csak elviekben tehetünk markáns különbséget. A smoothie ugyanis Amerikából származik, tőlünk nyugatabbra régóta ismert. Valahol a turmix és a tiszta gyümölcslé közt helyezhetjük el. Nem turmix, mert általában nincs benne tej; és nem gyümölcslé, mert annál jóval sűrűbb; és mert nem gyümölcscentrifugával, hanem turmixgéppel készítik.
Egy igazán praktikus 3in1 gyümölcsprés
A Caso Design SJW450 gyümölcsprése azért különleges mert a különböző kiegészítők segítségével tökéletesen helyettesíteni tud még legalább két másik gépet.
Alapvetően gyümölcslevek készítésére tervezték. A Slow Juice technológiájának köszönhetően kíméletes és lassú préseléssel állítja elő a gyümölcsleveket, melyek így sokkal egészségesebbek lesznek. Használata e célból roppant egyszerű, a rohanó életvitelhez tervezték. A rozsdamentes acél préselő elemek és a prés nagyméretű nyílása lehetővé teszik, hogy akár egész gyümölcsöt is a CASO SJW450 gyümölcsprés gondjaira bízzuk.
Ha pedig nem ragaszkodunk a smoothie és a gyümölcslevek közti vékony határvonalhoz, vagy nem szeretnénk csak emiatt külön egy turmixgépet üzemeltetni, akkor smoothie italok készítéséhez is kiváló ez az eszköz.
Valami extrábbra vágysz? A gyümölcsprés tartozéka egy speciális szűrő, mellyel sorbetet lehet készíteni. Használata épp oly egyszerű, mintha gyümölcslét facsarnánk vele.
- A fagyasztott gyümölcsöt picit hagyjuk felengedni (kb. 10 perc)!
- Szórjunk rá egy kevés cukrot! Természetesen ízlés szerint, hiszen például a bogyós gyümölcsük eleve nagyon savanyúak önmagukban.
- A sorbet szűrő segítségével préseljük le a fagyasztott gyümölcsöket!
- A végeredmény azonnal fogyasztható, ínycsiklandozó sorbet. Ha maradt egy kevés, nyugodtan tegyük kis edényekbe, formákba, majd vissza a fagyasztóba, hiszen jó lesz későbbre is.
Ha érdekel a készülék, akkor itt találsz még róla bővebb információt >>>>