… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség 3in1 avagy hogyan lehet egy géppel hármat helyettesíteni?

3in1 avagy hogyan lehet egy géppel hármat helyettesíteni?

Gyümölcslé, smoothie és sorbet. Alapesetben mindegyik elkészítéséhez elérhető egyetlen speciális konyhai eszköz és gép, de manapság kinek a konyhájában fér el ennyi minden? A mai trendeket azok az innovatív megoldások vezetik, amelyek praktikusak, sokoldalúak, és mindezek mellett kellőképpen megbízhatóak.

1300_216423a_0815Mi a különbség a gyümölcslé, a smoothie és a sorbet között?

A legkönnyebben a sorbet különböztethető meg a csoportból, hiszen ez egy jeges, néhol kissé alkoholos fagylaltszerűség, mely tejszármazék hozzáadása nélkül készül. Ezzel szemben a gyümölcslé és a smoothie a kevésbé jártasaknak akár ugyanazt is jelenthetné. Ugyanis az alapkoncepció mindkettő esetében az, hogy frissen facsart gyümölcs- és/vagy zöldségléből készítsünk egy egészséges italt.16302858

A kettő között csak elviekben tehetünk markáns különbséget. A smoothie ugyanis Amerikából származik, tőlünk nyugatabbra régóta ismert. Valahol a turmix és a tiszta gyümölcslé közt helyezhetjük el. Nem turmix, mert általában nincs benne tej; és nem gyümölcslé, mert annál jóval sűrűbb; és mert nem gyümölcscentrifugával, hanem turmixgéppel készítik.

Egy igazán praktikus 3in1 gyümölcsprés

A Caso Design SJW450 gyümölcsprése  azért különleges mert a különböző kiegészítők segítségével tökéletesen helyettesíteni tud még legalább két másik gépet.
caso-design-headerbild-entsafter-sjw450

Alapvetően gyümölcslevek készítésére tervezték. A Slow Juice technológiájának köszönhetően kíméletes és lassú préseléssel állítja elő a gyümölcsleveket, melyek így sokkal egészségesebbek lesznek. Használata e célból roppant egyszerű, a rohanó életvitelhez tervezték. A rozsdamentes acél préselő elemek és a prés nagyméretű nyílása lehetővé teszik, hogy akár egész gyümölcsöt is a CASO SJW450 gyümölcsprés gondjaira bízzuk.

Ha pedig nem ragaszkodunk a smoothie és a gyümölcslevek közti vékony határvonalhoz, vagy nem szeretnénk csak emiatt külön egy turmixgépet üzemeltetni, akkor smoothie italok készítéséhez is kiváló ez az eszköz.

Valami extrábbra vágysz? A gyümölcsprés tartozéka egy speciális szűrő, mellyel sorbetet lehet készíteni. Használata épp oly egyszerű, mintha gyümölcslét facsarnánk vele.

  1. A fagyasztott gyümölcsöt picit hagyjuk felengedni (kb. 10 perc)!
  2. Szórjunk rá egy kevés cukrot! Természetesen ízlés szerint, hiszen például a bogyós gyümölcsük eleve nagyon savanyúak önmagukban.
  3. A sorbet szűrő segítségével préseljük le a fagyasztott gyümölcsöket!
  4. A végeredmény azonnal fogyasztható, ínycsiklandozó sorbet. Ha maradt egy kevés, nyugodtan tegyük kis edényekbe, formákba, majd vissza a fagyasztóba, hiszen jó lesz későbbre is.

Ha érdekel a készülék, akkor itt találsz még róla bővebb információt >>>>

Hozzászólások

Pin It on Pinterest