… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Mit árul el a pasiról a profilja?- Így értelmezd a posztjait!

Mit árul el a pasiról a profilja?- Így értelmezd a posztjait!

Manapság a közösségi oldalak töménytelen mennyiségű információt árulnak el személyiségünkről. Hova járunk, mit szeretünk, milyen anyagi helyzetben vagyunk, vagy éppen hogy kikkel barátkozunk. Kiszemeltünk facebook profilja részletes önéletrajzként szolgál, így megtudhatjuk, kit rejt a kezdetben ismeretlen álarc.

A közösségi oldalak ma behálózzák életünket, akárkivel is hozz össze minket a sors, legtöbbször azonnal erős késztetést érzünk arra, hogy ahogy hazaérünk, végigböngésszük az illető facebook profilját, egy kicsivel többet tudjunk meg arról kivel is van dolgunk. Egy jól megszerkesztett adatlapból rengeteget megtudhatunk, nem csak a posztok, de a baráti kör, és a leírások alapján is.

A profilfotó- Unalmas fotó nem mindig rejt unalmas személyiséget!
Köztudott, hogy egy kép felér ezer szóval, főként, ha a fotón nem csak a srác pózol mosolyogva. Ha egy gitárral kezében álldogál, vagy a szuper autójának dől, esetleg egy egész rögbi csapat áll mögötte, két dologról lehet szó. Vagy szenvedélyesen szereti hobbiját, vagy azt szeretné, ha a fotó megfelelne a nők fejében kialakult tökéletes álomférfi képnek. Ha a profilképen kisállattal pózol, az gondoskodó jellemre utal, ám érdemes jobban belenézni a képekbe, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem-e az összes képen a kis Fifike bámul vissza rád… És sose felejtsd el, hogy attól még, hogy unalmas képet tesz ki a srác, nem feltétlenül jelenti, hogy ő maga is unalmas. Nem csak kedves barátink látják ugyanis profilunkat, de főnökünk is nyomon követi posztjainkat, így valószínűleg csak pozitív képet szeretne kialakítani magáról a munkahelyén, vagy közeli ismerőse a főnöke.

Személyes információk- Magamról
Ha srác által írt „Magamról” rész a leghosszabb olvasmány, amit az elmúlt évben olvastál, akkor vagy többet kellene irodalommal foglalkoznod, vagy érdemes megkérdezni magadtól azt, miért is tesz ki ekkora mennyiségű személyes információt magáról egy közösségi oldalra.  A pszichológus szerint ez azt jelenti, hogy vagy túlságosan szereti önmagát, és narcisztikus hajlamokkal van megáldva, vagy semmilyen magánélete nincsen. Ne lepődj meg azon sem, ha folyamatosan megosztja majd a kapcsolat minden egyes kis mozzanatát, és az életének részleteit kiposztolja.

Rendszeres állapotfrissítés
A srác, aki 10 percenként frissíti állapotát, és naponta cserélgeti fotóit,  túl sok idővel rendelkezik, de az is lehet, hogy csak imád beszélni, középpontban lenni, vagy folyamatosan a társaságot keresi, szeret minden egyes percben kapcsolatban állni más emberekkel. Érdemes az állapot frissítésekre odafigyelni, ez árulja el ugyanis a legtöbben a személyiségéről. A folyamatos panaszkodás jelentheti azt, hogy érzelmileg instabil, míg az állandó kritizálás, arra utal, hogy ő az, akinek mindig igaza kell, hogy legyen.

Folyamatosan valamilyen kvízzel mulatja az idejét
A magas pontszámok, és a rengeteg kvíz eredmény a profilon, versengő típust jelez, aki imádja a kihívásokat, és büszke az eredményeire. Az ilyen srác nagyon aktív, ám kevésbé érzékeny a részletekre, nem töri napokig a fejét azon, hogy mit vegyen a születésnapodra, ugyanakkor, ha van egy izgalmas ötlete, mindig nagyban gondolkozik, és felhajtást csap.

Csak néhány ismerőssel rendelkezik
Az, hogy kevés barátja van valakinek facebookon nem vezet egyenes ahhoz, hogy az életben is magányos farkas. Sőt a rövid lista kifejezetten jót is jelenthet. Valószínűleg csak nem akarja mindenkivel megosztani magánélete részleteit, hűséges, és szeretne magánszférát. Azzal a néhány baráttal, a szakértő szerint valószínűleg mélyebb kapcsolatot ápol, nem osztja meg mélyebb érzelmeit az egész világgal, de ha megteszi őszinte és nyílt. Továbbá azért is jelenthet jót, mert nem tölti minden idejét a közösségi oldalakon való szörföléssel, vagy barátok keresésével, inkább a való életben érzi jól magát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest