… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Az első közös nyaralás buktatói

Az első közös nyaralás buktatói

Az első közös nyaralás általában mindenkit nagy izgalommal és örömmel tölt el, de egyúttal nagy változást is jelent ez az időtöltés. Bár érdekes és különleges, lényegében most lesztek először külön mindenkitől, miközben teljesen egymásra vagytok utalva.

Ki mire költ?
Az összeköltözés során sokszor az okozza a legtöbb vitát, hogy a felek nehezen tudnak megállapodni az anyagiakat illetően. Nehéz behatárolni, ki mit fizet, mennyit tesz félre, mi az, ami a munkájának és a fizetésének megfelel. Amennyire nehéz ezt az együttélés során megoldani, annyira könnyű a nyaralás alatt. Általában ez az összeg nem olyan eget rengető, ráadásul nagy eséllyel nőként te fogod kiválasztani az úticélt és a programot, így a végén könnyen tudtok felezni. A legtöbbször ezt a megoldást a férfiak is elfogadják, cserébe a költőpénzt szeretnék lovagiasan biztosítani, amit nyugodt szívvel megengedhetsz. Főleg akkor, ha félpanziós szállást választottatok, vagy olyan apartmant, amiben tudsz főzni, hiszen ekkor az étkezések jelentős része is megfeleződik.

Milyen igényeitek vannak?
Mielőtt véglegesíted a foglalást, mindenképpen kérd ki a kedvesed véleményét. Nem csupán a hellyel és az árral kapcsolatosan, arra is térj ki, mit vár ő a nyaralástól. Ha inkább pörgős, állandóan jönne, menne, akkor nyilván nem jó ötlet olyan kupont vásárolni, amiben egész napos lustálkodásra buzdító jegyeket kaptatok ajándékba. Ugyanígy fordítva: nincs értelme olyan helyet választani, amiben állandó program a hegymászás és az extrém sport, ha legszívesebben fel sem állna a medence széléről. Nagy eséllyel az első nyaralás alkalmával azt fogja mondani, hogy „neki mindegy”, de próbáld inkább elkerülni a két végletet, hiszen így nagy eséllyel a konfliktusokat is elfeledheted.

Nem kell állandóan együtt lenni
Ez az aranyszabály nem csak az első nyaralókra vonatkozik, hanem úgy nagy általánosságban mindenkire. Ti még azért mehettek egymás idegeire, mert nem ismeritek kellőképpen a másikat, míg a már évek óta együtt élő felek azért, mert túlságosan is jól ismerik a másikat. Persze jó, ha a szerelem arról szól, hogy heteken át is jól megvagytok egymás társaságában, a nyaralás azért egy feszített helyzet. Oda nagy igényekkel, elképzelésekkel érkezik az ember, miközben a feszültséget az idegen hely és az egymásra utaltság érzete csak fokozza. Ha ezt a feszültséget egymáson vezetitek le, akkor katasztrófa lehet a nyaralás vége, holott nincs másra szükség az elkerülése érdekében, mint egy kis lazításra. Ő nyugodtan horgásszon, amíg te olvasol az árnyékban, vagy bátran hagyd délután pihenni, amíg összedobod a vacsorát, vagy éppen lemész koktélozni a medencéhez. Felnőtt emberek vagytok, akik egész biztosan boldogulnak egyedül, úgyhogy ne rontsátok el az üdülést azzal a kényszerrel, hogy a nagykönyv szerint folyton együtt kell lennetek.

A kínos pillanatok
Ha idáig csak egyszer, kétszer aludtatok együtt, akkor könnyen elintézhetted, hogy mindig a legcsinosabb oldaladat mutasd, ráadásul úgy nagy átlagban nem kellett számolnod a kínosnak tartott reggeli „tünetekkel”. A legjobb, ha megpróbálsz ezektől eltekinteni, hiszen ha komolyak a terveitek, akkor biztosan együtt akartok majd élni, márpedig ha valahol, akkor otthon nem érezheted kellemetlenül magadat. Nyilván akadnak különféle praktikák, de ezeket ne spilázd túl: nem tragédia, ha smink nélkül lát és nem fog kevésbé vonzónak tartani, csak mert a reggelt nem egy csókkal nyitod, hanem egy gyors puszival a fogmosás előtt. Ha még nagyon friss a kapcsolatotok és rettentően zavar a reggeli készülődésben a barátod jelenléte, akkor kelj fel kicsit előbb és készülődj össze, de ne feledd, a legjobb, ha úgy szeret, ahogy vagy.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest