… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így kerüld el, hogy ismét felvedd a kapcsolatot az ex pasiddal

Így kerüld el, hogy ismét felvedd a kapcsolatot az ex pasiddal

Az ex pasiddal való kapcsolattartás meglehetősen ingoványos talaj, a többség úgy véli, egyáltalán nincs is szükség rá. A legkevésbé sem könnyű a helyzet, ha nem csak az elvekkel kell megküzdenünk, hanem az érzelmeinkkel is, és mindenáron arra törekszünk, hogy még véletlenül se írjunk újból a volt kedvesnek. Hogyan lehet elkerülni, hogy ismét felvegyük vele a kapcsolatot?

Töröld a közös múltat
Ne csak a fejedben, hanem a virtuális térben is, hiszen ezzel elérheted, hogy kevesebb emlék bukkanjon fel nap, mint nap. Manapság a szakítás egyik legnehezebb pontja, hogy az ex kedves folyton felbukkan a szemünk előtt, akkor is, ha ezt éppen megpróbáljuk elkerülni. Míg korábban elég volt másik szórakozóhelyre járni, vagy más útvonalon folytatni a napi rutint, addig manapság bekapcsoljuk a gépünket, vagy a telefonunkat és a volt kedvesünket nézhetjük, adott esetben egy komplett hölgykoszorúban. Nos, ennek kivédésére több praktikát is bevethetünk:

heart image at sand background

  • Példának okáért törölhetjük a közösségi oldalról a volt kedvest, így csak azokat a ténykedéseket láthatjuk (s azokat is direkt keresés után), amit az illető a nagy nyilvánossággal megoszt. Ennek hátránya, hogy a törlést a másik fél is könnyen észreveheti, márpedig a többség nem szeretné, ha ilyesmivel felhívná magára a figyelmet.
  • Kiváló lehetőség az ex elrejtésére a tiltás is, ám ennek ugyancsak az a hátránya, hogy a partnernek feltűnhet a lépés, ráadásul ismerősök oldaláról ugyanúgy megtekintheti a profilunkat, mint korábban. Ez egyébként akkor is gondot okozhat, ha magunkat igyekszünk távol tartani az újbóli kapcsolatfelvételtől, ismerősökön keresztül mindig lesz mód arra, hogy írjunk egy levelet. (Persze erre az esély azért jóval kisebb, mint ha továbbra is minden nap kínálkozna a lehetőség a kapcsolatfelvételre.)
  • A három alternatíva közül talán az a legjobb, ha egy időre saját magunkat távolítjuk el a közösségi portálról. Ez nem csak akkor tehet jót, ha túl sokat lógunk a neten, hanem akkor is, ha nem akarjuk, hogy ex partnerünk a törlés-tiltás-bejelölés trió áldozata legyen. Ennek nyilvánvalóan az a hátránya, hogy így a többi ismerősünk adatlapját sem láthatjuk, viszont a deaktiválást megszakíthatjuk, ha úgy érezzük, hogy már nem akarunk írni a másiknak és az sem zavar minket, ha mással látjuk.
  • Sokat segít a kapcsolatfelvétel megakadályozásában, ha kötünk egy egyezséget a legjobb barátnőnkkel. Neki az a feladata, hogy a levélírást megakadályozza, nekünk pedig az, hogy felhívjuk, mielőtt elkezdenénk pötyögni a szívszaggató sorokat. Ennek a praktikának a hasznosságára az alkalmazáskészítők is rájöttek, találunk olyan programot, ami azonnal riasztja a megadott ismerőst, ha megpróbálunk az exnek üzenetet írni.
  • Végül, de nem utolsó sorban természetesen magunknak kell akadályt szabnunk a kapcsolatfelvétellel szemben. Erre kiváló lehetőség, ha írunk egy listát az ellenérvekből, amit bármikor elővehetünk, ha meggyengülne az akaraterőnk. A felsorolásban nem csak a szakítás okai, a rossz tulajdonságok szerepelhetnek, hanem az is, miként éreznénk magunkat azután, ha elküldenénk a levelet, és arra nem érkezne válasz. Mindazonáltal végső esetben vázolhatjuk az érzelmeinket, de írjuk őket inkább kézzel, papírra, amit tegyük félre néhány napra. Ha később újraolvassuk, meg fogunk lepődni akkori gondolatainkon és csak megerősítjük magunkban, hogy jó ötlet volt megosztás helyett félretenni az üzenetet.Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest