… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Biztosan Ő az igazi? Így derítsd ki

Biztosan Ő az igazi? Így derítsd ki

Bár a legtöbb kérdésben megegyezik a véleményetek, néha mégis úgy érzed, hogy teljesen más nyelvet beszéltek. Biztosan előfordult már mindannyiunkkal, hogy elbizonytalanodtunk: Vajon ő az igazi? Íme néhány dolog, amit érdemes fontolóra venned, mielőtt kimondod az igent!

A lovagiasság teszt
A híres író Patti Stanger szerint, a lovagiasság nem tűnt el, legalábbis akkor, amikor az igaziról van szó. Ezúttal azonban nem gyönyörű ígéretekről, vagy bókokról van szó, hanem a tettekről, melyek jóval hangosabbak, mint a szavak. „A szavakat gyakran arra használják, hogy helyettesítsék a romantikus cselekedeteket, ezek azonban üresek, nem követi őket semmi.”- mondja az addiktológus Andrew Spanswick. Éppen ezért fontos, hogy ne a bókokat kergessük, hanem az olyan egyszerű hétköznapi apró figyelmességekre koncentráljunk, mint hogy a szeretett férfi kinyitja előttünk az ajtót, egy csokor virággal kedveskedik, vagy éppen vacsorával vár minket egy fárasztó munkanap után.

A barátság teszt
„A legjobb kapcsolat barátok között születik.- mondja Stanger. A tökéletes párkapcsolathoz egyszerre van szükséges erős testi-lelki harmóniára. A szakértő szerint, ilyenkor érdemes elgondolkodni azon: „Vajon akkor is együtt akarok lenni ezzel a férfival, ha már szexuálisan nem izgat fel?” Egy szép arcnál többre van szükség a hosszú életű szerelemhez, a vonzó külső elhalványul, a rossz személyiség örökké probléma lesz. Vedd fontolóra, hogy akkor is megfelelne neked a kapcsolatotok, ha csak a beszélgetésre koncentrálódna.

A pénz teszt
Valószínűleg senkit nem ér majd meglepetésként, hogy statisztikák szerint, a legtöbb házasság a pénz körüli viták miatt megy tönkre. Párkapcsolati szakértők azt tanácsolják, bármennyire romantikátlan is, gondolkozzunk el az anyagiakon mielőtt beleugrunk egy házasságba. Hogyan bánsz a pénzzel? Mi a fontos számodra? Miben különböztök, ha anyagiakról van szó? A pénzügyi felelőtlenség élethosszig tartó stresszt és nélkülözést szülhet. Ha ő két kézzel szórja a pénzt, míg te a pénzügyi jövődet szeretnéd biztosítani öreg napjaidra, a kapcsolat nem fog működni.

A családi érték teszt
Mindketten szeretnétek gyerekeket? Ugyanúgy gondolkodtok a vallást illetően? Legyen szó akár, vallásról, ideológiákról, nézetekről, háztartásról, vagy gyerekekről, az élesen ellentétes vélemények folyamatos konfliktus források lehetnek. „Éppen ezért fontos, hogy ha nem is mindenben, az alapvető dolgokban egyetértsetek.”- mondja Kailen Rosenberg kapcsolati szakértő. Sokszor ugyanis az okozza a házasság végét, hogy a felek nem tisztázzák előre alap értékrendszerüket.

A Titanic teszt
Stanger azt mondja, képzelj el egy hipotetikus forgatókönyvet. A hajó süllyed, és te a jeges vízben fagyoskodsz. Vajon neked adja az egyetlen eszközt, hogy megmentse az életed? Bár a jelenet szélsőséges, a szakértő azt mondja ez kell az sírig tartó szerelemhez. „Amikor annyi szeret valaki, hogy elsőként a te épségeddel törődik, az bizonyíték arra, hogy számára te vagy a legfontosabb.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest