… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A 4 legidegesítőbb férfiszokás, ami őrületbe kergeti a nőket

A 4 legidegesítőbb férfiszokás, ami őrületbe kergeti a nőket

Mindenkinek vannak idegesítő szokásai, de előfordulnak olyan ismétlődő magatartásformák, melyek a legtöbb férfinél egységesen jelen vannak. Ezekre számos tudományos magyarázat születetett korábban, de vajon mi az igazság? Íme a legidegesítőbb szokások listája, melyektől a nők falra másznak.

Szelektív hallás
Férfiak milliói ülnek a tévé előtt, miközben a barátnőjük beszélgetést próbál kezdeményezni velük. Sikertelenül természetesen. Kutatások bebizonyították, hogy a férfiak kevésbé képesek egyszerre több dologra is odafigyelni, nem úgy, mint a nők, akik előszeretettel űznek párhuzamosan akár több tevékenységet is. A pasik esetében a tévé valahogy mindig nyer. Persze ez a jelenség igaz az evésre, a vezetésre, és az olvasásra is. Ilyenkor a párunk úgy tesz, mintha figyelne, miközben teljesen máshol járnak a gondolatai. Mindennek eredménye pedig, hogy akár évtizedeikig visszamenően is képesek sporteseményeket felidézni, miközben arra amit tegnap mondtunk már nem emlékeznek. És hogy mi a magyarázat? Egyszerűen a szelektív hallásnak köszönhetjük a történteket, hiszen már az iskolában is megfigyelhettük, hogy ami nem érdekel annyira, vagy kellemetlen, az könnyebben törlődik az emlékezetből.

Férfi influenza
Általános jelenség a férfiak körében, hogy ha megbetegszenek, legyen szó akár egy kis nátháról, vagy megfázásról, rögtön azt hiszik, hogy meg fognak halni. A legtöbb nővel ellentétben képesek erősen eltúlozni a tüneteket, miközben elvárják, hogy éjjel-nappal ugrásra készen álljunk. Ilyenkor rohanunk a lázmérőért, a borogatásért, vagy éppen a fájdalomcsillapítóért, eközben pedig töretlenül hajtogatjuk: „egy kis megfázásba még nem halt bele senki.” A Cambridge Egyetem kutatói szerint, mindez olyan evolúciós tényezőkre vezethető vissza, mely a férfiakat egyre fogékonyabbá és kiszolgáltatottabbá tette a betegségekkel szemben.

Nem érti a jeleket
Sajnos a férfiak eredendően sokkal nehezebben értik a nonverbális jeleket, és nem tudják megfejteni a testbeszédet. Éppen ezért van az, hogy ha nem mondjuk el párunknak mi bánt kerekperec, valószínűleg soha nem fogja megérteni a problémánkat.  Az Indianai Egyetemen végzett felmérés szerint, a férfiak semmit nem értenek a ki nem mondott üzenetekből, mivel nem veszik a fáradtságot, hogy a szavak mögé lássanak.

Eltévedt pillantás
A pasik többsége sajnos önkéntelenül is szemügyre veszi a mellette elhaladó nőket. Mindez persze még nem lenne gond, hiszen mi nők sem fogadtunk vakságot, a probléma ott kezdődik, hogy mindezt a férfiak hihetetlenül feltűnően és szemérmetlenül teszik minden diszkréció nélkül. Nem feltétlenül azért, mert szépnek tartják az illetőt, vagy figyelemfelkeltőnek, egyszerűen, csak azért mert genetikailag kódolva van bennük.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest