… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ilyen volt Pirner Alma álomnyaralása Cannes-ban

Ilyen volt Pirner Alma álomnyaralása Cannes-ban

Egy csodálatos hetet töltött Pirner Alma férjével, Ákossal Cannes-ban. Pihentek, maguk főztek a piacon frissen megvásárolt ételekből és persze romantikáztak… Íme az álomnyaralás részletei!

Hol jártatok pontosan?
Franciaországban, Cannes-ban voltunk 1 hétig.

Először jártatok itt?
A kedvenc helyünk, tavaly itt ünnepeltem a 30.születésnapomat, a Családom lepett meg az utazással először. Szerelem volt első látásra, és akkor megfogadtuk, legalább 1 hetet minden évben muszáj itt töltenünk.

Kedvenc helyetek van?
Európában egyértelműen Cannes, és Olaszországot szeretem még nagyon. A távolabbi helyek közül pedig Kanada és Ausztrália, de oda eddig csak fellépni, turnézni mentem.

Pirner Alma csodás vakációja

Mi alapján választjátok ki az úticélt?
Szeretjük a megszokott helyeket, ahol mindent ismerünk már, tudjuk, mire számíthatunk. Vannak már kedvenc éttermeink, kávézóink, butikjaink…és persze az is fontos szempont, hogy a kutyákat tudjuk vinni magunkkal…

Miért pont Cannes?
Cannes csodálatos. Minden benne van, amit szeretek, és amilyen én is vagyok… A csillogás, az életérzés, a luxus, a divat, a jó borok, pezsgők, ételek….szép autók…Imádom a francia nők eleganciáját és sikkjét, visszafogott, de mégis szexis nőiességét….

Csak Európa vagy más kontinens is szóba jöhet?
Rengeteget utaztam az elmúlt 15 évben fellépések céljából, bejártam szinte az egész világot, de nagyon keveset mentem nyaralás miatt, inkább a munka volt mindig előtérben…ez remélem hamarosan változik.
Persze nagyon hálás vagyok azért, hogy ennyit utazhatok a fellépésekből kifolyólag, mert mindig van idő egy kis városnézésre is azért.

Mindig kettesben jártok nyaralni vagy inkább társaság?
Kettesben vagy 4.-esben Anyukámmal és a férjével…ők pont olyanok, mint mi, és a legjobb barátaink is egyben. Ugyanolyan dolgokat élvezünk és szeretünk.

A tengerparton pihenős nyaralást részesítitek előnyben vagy aktív-városnéző nyaralók vagytok?
Mivel rengeteget dolgozunk, sokszor csak arra vágyom, hogy 1 hétig semmit ne kelljen csinálnom…ilyenkor szoktunk befizetni egy ultra all inclusive nyaralásra, akár Egyiptomba vagy Törökországba, amikor szinte ki sem mozdululnk a szállodából és az azt körülvevő resort-ból, és csak pihenünk, olvasunk, alszunk., napozunk… Cannes persze nem ilyen, ott minden nap 5-10 km-t gyalogoltunk, shoppingoltunk, magunkba szívtunk mindent, ami az ottani életérzés. Jól el is fáradtunk minden estére…:-)

Nyári sportok valamelyikét űzitek-e? (búvárkodás, vízisí, wakeboard…)
Csak snorkering, egyéb vizisportok eléggé veszélyesen a térdnek, így azt a munkám miatt n em erőltetem. De imádom a naplementében vagy napfelkeltében a meditációt és jógát.

Szívesen kipróbáljátok a helyi ételspecialitásokat vagy maradtok a hagyományos ételeknél?
És szeretek minden kipróbálni, ami helyi, persze csak az egészséges ételeket, sok salátát halakkal, csirkével. Marha és disznóhúst nem eszem egyáltalán, így azt nyaralás alatt sem fogyasztok.

Fel szoktak ismerni titeket külföldön is, vagy el tudtok ilyenkor bújni a kíváncsi szemek elől?
Európai nyaralások alkalmával főleg a népszerű üdülőhelyeken, ahol vannak magyarok, fel szoktak ismerni általában. Ezért is szeretjük Cannes-t, mert ott nagyon kevés a magyar.

Van kedvenc helyetek Cannes-ban?
A La Croisette-en minden helyet nagyon szeretünk, a Baoli Beach is nagy kedvenc, a Gotha, a Fesztivál Palota…. a Rue de Antibes-on sétáltunk rengeteget, ebéd a Hotel Grey Albion belső kertjében – Cave Croisette az egyik leghangulatosabb hely, ahol valaha vacsoráztam, a pezsgő kínálatuk pedig lenyűgöző. Marche Forville egy igazi szuper piac, ahonnan a friss hozzávalókat megvettük a vacsorához, ha az apartmannban főztünk. A Miramar Plage pedig egy tökéletes tengerparti vacsora hely.

Hajókázni szoktatok?
Nagyon szeretünk, de idén nem volt rá idő, mert kevés volt mindenre az 1 hét, ezért jövőre biztos kettőre megyünk…:-) Idén az 1 hét alatt Grasse-ban voltunk a Parfüm múzeumban, illetve Monte Carlóban.

Alma, kíváncsi vagy ilyenkor a helyi táncosok tudására? El szoktatok menni megnézni 1-1 showt?
Amennyiben épp van valami program, igen, mindenképpen. Mindenkitől lehet tanulni, és kíváncsi vagyok az adott ország stílusára is.

Történt-e veletek valami különleges dolog?
Esténként a csillagos eget bámultunk a hatalmas teraszunkról, miközben spirituális és filozófikus eszmefuttatásokba bocsájtkoztunk, minden este más témára. Tavaly megvolt a Farrari vezetés is, így azt idén kihagytuk.

Van-e olyan része a nyaralásnak, amit szeretnél kiemelni?
Ez volt az első nyaralásom az elmúlt 15 évben, amikor nem gondoltam a munkára, és felhőtlenül tudtam élvezni…

Vannak-e kint barátaid/ismerőseid, akikkel találkozni szoktál?
Volt pár üzleti tárgyalásom kint, jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban, Monte Carlóban pédául egy kint élő  magyar műsorszervezővel találkoztam, és reméljük hamarosan együttműködés is lesz belőle.

Hogyan tartod magad formában a nyaralás ideje alatt?
Rengeteget sétálunk, napi 5-10 km-t, csak száraz pezsgőt és borokat iszom, és este 6 után már megpróbálok ott sem enni… Sokat főztünk a nyaralás alatt Anyuval, aki nagy gasztro guru, tanított is pár fogásra… Heti 6 napot is próbálom tartnai a diétámat, és a vasárnap az a nap, amikor lehet bármi, süti, fagyi vagy pizza… Imáduk nyújtani és jógázni, meditálni, amikor lemegy a nap, vagy még nem kelt fel…

Van-e valamilyen speciális szépségápolási vagy egyéb tipped, amit nyaraláskor alkalmazol és megosztanád az olvasókkal?
Fényvédő faktoros arckrém kötelező, rengeteg jó minőségű szénsavmentes ásványvíz, sok friss saláta hallal, tenger gyümölcseivel, ami csak azokon a helyeken az igazi, ahol frissen kapható….

Mivel töltöd ott az idődet: olvasás (esetleg egy jó könyvajánló?:-)), továbbképzés, pihenés, napozás, sport, stb.?
Rengeteget olvasok, meditálok, tanulok, és persze imádok napozni és shoppingolni is… 🙂

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest