… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 4 meseszép borvidék őszi kiránduláshoz

4 meseszép borvidék őszi kiránduláshoz

Mivel itt az ősz, eljött a bor és a gyönyörű tájak rajongóinak ideje! Íme néhány meseszép környezetben fekvő borvidék, ahol a borok kóstolgatása mellett, a látogatók felfedezhetik a természet rejtett kincseit és nyugalmát. 

A Rhone-völgy – Franciaország
A Rhône-völgy az egyik legrégebbi borvidék Franciaországban, történelme közel 600 évre nyúlik vissza. Az út barátságos dombokon, szőlőültetvények között halad,  kavicsos teraszok, és fényben fürdő völgyek uralják a tájat. A  Rhône-völgyét páratlan gazdagság, és változatos borok jellemzik, a területi és éghajlati adottságoknak hála hihetetlenül színes a borkínálat, a leghíresebbek közé tartozik Côtes du Rhône, Côte-Rôtie, Condrieu és Château-Grillet. A borturisták számára megannyi felfedezni való várat magára, köztük egy maroknyi középkori kastély, és a fallal körülvett gyönyörű Avignon városa.

Rhone-völgy ősszel

Brunello di Montalcino – Olaszország
Tőlünk mindössze fél napi autóútra Toszkána szépsége tárul elénk, ahol Brunello di Montalcino az egyik legismertebb borvidék, a turistaszezonban csaknem százezrek keresik fel általában. A lankás tájon emelkedő várhegyen minden a borról és a vendéglátásról szól.  Széltében-hosszában hegyek, zöldellő erdők és dombok uralják. A Montalcino régióban a Sangiovese szőlő a legszélesebb körben termesztett szőlőfajta, a belőle készült Brunello di Montalcinos borok jellemzője a finom bogyós gyümölcsök és a csokoládé aromája.

Brunello di Montalcino

Provence – Franciaország
Ha te is rosé párti vagy, és szereted a gyönyörű francia tájakat, Provence biztosan a kedvenc uticéljaid közé fog tartozni. Valójában ez változatos borvidék felel a világ rosétermelésének mintegy 8%-ért. A város neve hallatán azoknak a szeme előtt, akik ismerik, bájos dombtetőn fekvő falvak, teraszos szőlőültetvények, levendulamezők és szabadtéri hangulatos kávézók jelennek meg. Az idilli táj jelképez mindent, ami francia, sok napsütéssel és valódi életörömmel.

Provence

La Rioja – Spanyolország
Spanyolország északi részének legszebb területe  Rioja  mindig is fontos szerepet töltött be a boriparban, az itt előállított termékeket több, mint 100 országban értékesítik. A turistabarát városok, mint San Sebastian és Bilbao több tucat kisebb-nagyobb pincészetet kínál felfedezésre. A régió szorosan kapcsolódik a híres Szent Jakab zarándokúthoz, mely egy egész sor kulturális látnivalót tartogat. A kultúra és a bor együtt verhetetlen kombinációt hoz létre, a mediterrán erdők és magas hegyvidéki területek pedig csak még tökéletesebb uticéllá változtatják.

La Rioja

 

 

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest