… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 6 egyszerű trükk a stresszmentes otthonért!

6 egyszerű trükk a stresszmentes otthonért!

Napjainkban a stressz hihetetlen mértékben behálózza életünket, egyúttal rányomja bélyegét testi, lelki egészségünkre is!  A legtöbben hazatérve a pihenés helyét keressük, ha azonban káosz van otthonunkba lelkünk sem lesz rendben. A most következőkben adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatod lakásodat a nyugalom és pihenés szigetévé!

Egy hely, ami csak a tiéd
Legyen szó akár egy egész szobáról, vagy csupán egy zugról, fontos megteremtsd a saját békés helyedet, ahol nyugalmat és örömöt lelhetsz a rohanó világban, ami csak a tiéd, és nem zavar benne senki. Rendezd be a személyiséged szerint, válassz olyan anyagokat, melyek kellemesek, és megnyugtatnak. Kutatások szerint, a puha textilek képesek pozitív érzéseket felidézni. A legjobbak a kordbársony, és a gyapjú. Készíts egy másik helységet is, ahol az olyan dolgokat tárolod, mint a számlák, iratok, vagy éppen a bevásárló lista.

Hagyd, hogy a természetes fény legyen a reggeli ébresztő!
Az ébresztő óra reggeli idegesítő hangja, legtöbbször az egész napunkra rányomja bélyegét, mivel kiszakít minket legmélyebb álmainkból, így zaklatottan, ingerülten kezdjük a napot. Cseréld le a sötétítőket a hálószobában, és ha teheted, ébredj hétvégén a napsugarakra. Ez egy jóval szelídebb ébresztő, megóv a stressztől, és energiával tölt fel.

Távolítsd el a negatív energiákat az otthonodból!
Gondold át, melyek azok a tárgyak, amik feszültséget keltenek benned, és negatív energia árad belőlük. Ilyenek lehetnek egy ajándék, vagy fénykép egy rosszul véget ért párkapcsolatból, egy befejezetlen projekt maradványai, ruhák, melyeket kihíztál, vagy gyógyszerek egy régi betegségből. Távolítsd el őket a lakásból, és tegyél a helyükre olyanokat, amik láttán pozitív érzések öntenek el.

Tarts szobanövényeket, vagy virágokat
Régóta köztudott, hogy a növények csökkentik a stresszt. Emellett pedig kutatások kimutatták, hogy a növények jelenléte jelentősen megkönnyíti a lábadozást a betegségekből, és csökkentik a vérnyomást.

Kapcsold ki az elektronikus tárgyakat, ha nem használod őket
Minden egyes zümmögés megzavarja a nyugalmat otthonodban, és elektronikus stimuláció tempómává változtatja lakásodat. Kapcsold ki a tévét, és a számítógépet, ha nem használod őket, főként éjszaka ügyelj rá, mert ilyenkor az elektronikus készülékek megzavarják a REM szakaszt, így nyugtalan éjszakákat okoznak.

Vedd körül magad nyugtató színekkel!
A melegebb árnyalatok, mint a sárga, a piros, és  a narancs bár energiával töltenek fel, ugyanakkor megemelhetik a vérnyomást is. Ezért azokba a helységekbe, ahol a pihenő idődet szeretnéd tölteni, válassz olyan színeket, mint a lila, zöld, vagy a kék változatai, ezek ugyanis nyugtatnak, és ellazítanak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest