… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 4 hátborzongató szellemváros a Földön

4 hátborzongató szellemváros a Földön

Egykor ezrek lakták őket, pezsgő élet uralta utcáikat, valami azonban történt, és mára csak üres, félelmetes házakat, elhagyott szomorú parkokat látni mindenfelé. Most bemutatjuk a Föld 4 leghíresebb kísértetvárosát, melyeknek falai döbbenetes eseményeiről mesélnek.

Kolmanskop- Homokba temetve
Kolmanskop az egyik leghíresebb szellemváros Dél-Namíbiában.  1908-ban felütötte fejét a gyémántláz, ami százakat vonzott a Namíbiai sivatagba a könnyű vagyonszerzés reményében. Két éven belül komplett város épült fel, kaszinókkal, iskolákkal, korházakkal, és exkluzív lakóépületekkel. De röviddel a gyémánteladások visszaesése után, kitört az I. Világháború, a paradicsomi jólét pedig megszakadt. Az 1950-es években a város elnéptelenedett, a homokdűnék pedig visszaszerezték azt, ami mindig is az övék volt.

Azóta a kerteket és rendezett utcákat maga alá temette a homok, az ajtók és az ablakok összetörtek, és vakon bámulnak a kietlen sivatagra. Kolmanskopba szervezett túrákat is indítanak, de akár egyénileg is ellátogathatunk ebbe a kísértetjárta városba.

Oradour sur Glane- Horror a II. Világháború alatt
Ez a kis Franciaországban található falu, akár egy borzalmas horrorfilm díszletei is lehetnének. A második Világháború alatt 645 lakost mészároltak le itt német katonák büntetésül a Francia ellenállás miatt. A túlélők beszámolója szerint, a férfiakat istállókba terelték, és lábon lőtték őket, a nőket és gyerekeket egy templomba hurcolták és felrobbantották őket. A falut ugyan szinte teljesen lerombolták, romjai azonban még mindig állnak, mint egy emlékeztetőül a történetekre.

Prypiat- Csernobil hagyatéka
Prypiat Észak-Ukrajna egyik legelhagyottabb városa. Ez volt az otthona a csernobili atomerőműben dolgozó munkásoknak. A város a csernobili katasztrófa után lett kísértetváros, a lakososság kb. 50 ezer volt a baleset előtt. A várost kiürítették, az itt élők csupán egyetéen bőröndöt vihettek magukkal, a legfontosabb iratokkal, és azokkal a ruhákkal, amik nem szennyeződtek a csernobili katasztrófa után. A lakóházakban minden úgy maradt, ahogy hagyták az ott lakók, beleértve a papírókat, a gyerekjátékokat, a bútorokat, és az emléktárgyakat. Azonban a 21. század kezdetén a legtöbb lakóházat elkezdték kifosztani, mára semmi értékes nem maradt, még a wc ülőkéket is elvitték. Csupán néhány épület  érintetlen, a legtöbb romlásnak indult, nem szokatlan, hogy fák nőnek a tetőkön, és az épületek belsejében egyaránt.

San-Zhi- Egy város, ami meg sem született
Az észak-tajvani üdülőtelep eredetileg a gazdagok nyaralóhelyének készült, azonban miután számos halálos baleset történet a kivitelezés során, és a pénz is elfogyott, az építkezést leállították. A félkész romok ma is ott állnak, és számos legenda kering arról, hogy az itt elhunytak szellemei kísértenek az építkezés helyszínén. Az itt történet tragédiák felelőseit a mai napig nem találták meg, a kormány pedig élesen elhatárolódott az eseményektől. Az épületeket sem befejezni, sem lerombolni nem lehet a növekvő erejű legendák miatt. Sokak szerint, ugyanis a szellemek világát nem szabad megbolygatni.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest