… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 3 izgalmas program a kalandjátékok kedvelőinek!

3 izgalmas program a kalandjátékok kedvelőinek!

Vámpírvadászat, lézerharc, gyilkossági nyomozás. Mostanában gombamód szaporodnak az élő kaland és társasjátékok, melyekben mi magunk vagyunk a főszereplők. A küldetésünk pedig megoldani a rejtélyt, vagy éppen kiiktatni ellenfeleinket. Az új őrületet mi is leteszteltük, a most következőkben pedig bemutatjuk a 3 legjobb programot a játékok szerelmeseinek!

Gyilkosság a vacsorán

Gyilkosság a vacsorán – Interaktív vacsoraszínház
Az előadók előszeretettel kombinálják a színházi élményt a gasztro kalandokkal, melyből egy új szórakozási forma született, a vacsoraszínház. Egy jól megrendezett színjáték, vagy musical, íncsiklandozó fogásokkal megtűzdelve. Előfordul, hogy a játék csak járulékos elem, másodlagos egy stílusos, kifinomult klub étlapján.Az interaktív színház megváltoztatja a színház és közönség kapcsolatát, egy vadonatúj közönségélmény ez, melyben mindenki színész, sokszor még a nézőtéren ülő gyerek is.A repertoárban jelenleg 4 darab szerepel: a Vérkötelék, A kétely fátylai, A Dizőz halála és az Utolsó csepp. A vendégek elfoglalják a helyüket, csapatokat alkotnak, majd megkezdődik a játék. Az étkezés azonban itt nem főszereplő, csupán dramaturgiai elem, keret, melyben nézők versenyeznek, hogy megoldják az est titkait. A különleges színházi előadásra mi is ellátogattunk, és ahogyan a krimikben lenni szokott, végül magunkra öltöttük a meghívott detektív szerepét, aki felgöngyölítik az ügyet. Hangulatosan berendezett étterem, szépen terített asztalok, figyelmes személyzet, és a krimikre jellemző atmoszféra fogadott bennünket. Mire észbe kaptunk a színészek már ott rohangáltak körülöttünk és apró infókat csepegtettek a közönségnek. Nem könnyű összeraknia képet, minden apró hazugságra és tényre figyelni kell, miközben a színészek természetesen nem hagynak meg senkit csendes szemlélőnek, folyamatosan „inzultálnak, és molesztálnak” minket.

A jelenetek között ezúttal nem szünetek voltak, hanem a különböző fogások érkeztek a hagyományos sorrendbe. Azonban étkeink elfogyasztása közben is agyalni kell a történteken, a desszert után ugyanis mindenre fény derül, az asztaltársaságoknak le kell adni voksaikat. Persze mindez nem csak a nézőket, de a színészeket is igénybe veszi, hiszen mindig más kérdésre és felvetésre kell reagálniuk.

Closed in – Élő kijutós játék
A Closed in az escape game kategória egy teljesen új színfoltja, lényege, hogy a résztvevő 2-4 fős csapatok egy szoba fogságába esnek, ahonnan a kivezető út rejtélyeken, együttműködésen, és feladványokon át vezet. A csapatok tehát logikai feladatok sorával találják szembe magukat, ahol minden részletnek jelentősége van. És bár elsőre egyszerűnek tűnik, valójában sokszor a szemünk előtt van a megoldás, mégsem látjuk. A játékosok jelenleg 3 szoba közül választhatnak: a ClosedIn Időgép, a ClosedIn Vámpírszoba, és a ClosedIn Forma1-es szobája.

Kijutós játék

A kijutásra minden csapatnak 1 órája van, ami talán első hallásra soknak tűnik, figyelembe véve, hogy csupán egy szobáról van szó, valójában igencsak gyors logikai gondolkodást igényelnek a helyszínek. A szobába belépve a résztvevőknek különböző kulcsokat és kódokat kell megtalálniuk, melyek a szoba legeldugottabb sarkaiban bújnak meg. Ezután a kódok megfejtésével különböző lakatokat kell kinyitnunk. A feladat azonban korántsem egyszerű, egyes lakatok kinyitását követő öröm gyorsan elszáll, ilyenkor ugyanis újabb és újabb lakatokhoz, és bonyolult feladványokhoz jutunk. A szobák feladatai teljesen különböznek, és persze a háttértörténet is változó, a helyszínek persze ennek megfelelően lettek berendezve. Segítség nélkül állítólag még nem nagyon jutott ki senki, a Forma1-esben mi is csak rásegítéssel találtuk meg a rejtély kulcsát, a Vámpírszobából pedig nem sikerült időben szabadulnunk.

Lézerharc – Extrém kalandjáték
A lézerharc tulajdonképpen virtuális paintball, az élmény hasonló, ám itt a gumigolyók okozta fájdalom elmarad, helyette infravörös fegyverekkel harcolnak a csapatok egymás ellen. A játék sokaknak talán az Így jártam anyátokból lehet ismerős mindenki kedvenc nőcsábászának Barney-nak ugyanis köztudottan ez a kedvenc szórakozása. Ha szeretnénk űrharcosok vagy éppen katonák bőrébe is bújhatunk, és pár ezer forintért barlangokban, laktanyákban kergethetjük egymást.

Lézerharc

A harcrendszerek a tévé távirányítójával megegyező elven működik, még az amerikai hadsereg fejlesztette ki kiképzési célra. A játékmódokon lehet variálni, a hagyományos pontra menő harcokon kívül, előfordul, hogy egy királyt kell megvédeni. De olyan is van, hogy teljes csendben, sötétben tapogatózva kell eligazodunk, az egyetlen fényforrást pedig néhány fluoreszkáló karika, és az időről időre kivilágosodó lámpák adják. A rendszer a játék végén annak alapján rangsorolja a játékosokat, hogy ki hány áldozatot ejtett és kit hányszor lőttek meg.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest