… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Játékok, amelyekkel elütheted az időt amikor a reptéren (vagy bárhol) várakozol

Játékok, amelyekkel elütheted az időt amikor a reptéren (vagy bárhol) várakozol

Szinte minden újabb mobilos játék csak internetkapcsolattal működik, és ez gyakran okoz frusztrációt, amikor az ember játszana, de nincs hálózat, vagy esetleg a vonatok zötykölődése a wifit is eléri. Érdemes lehet egy pillantást vetni az alábbi játékokra, vagy esetleg egy magyar online kaszinó appot beszerezni, ha hosszabb útra indulsz. A következő játékok egyszemélyes játékok, amelyeket letöltés után játszhatsz, anélkül, hogy internetkapcsolatra lenne szükséged. (x)

DON’T STARVE

Ha valami olyat keresel, ami leköti a figyelmedet egy 8 órás repülőút alatt, akkor ne keress tovább, mint a „Don’t Starve”. A Don’t Starve lényegét tekintve egy vadon béli túlélőjáték. A karakteredet egy ismeretlen pusztaságban dobják le, és a feladatod egyszerűen az, hogy túlélj. A legtöbb mai játékkal ellentétben a Don’t Starve nem tartalmaz oktatóanyagot, ami azt jelenti, hogy 100%-ban rajtad múlik, hogy rájössz, hogyan kell játszani ezt a játékot. Kihívást jelent és magával ragadó. Szükséged van a stratégiai és kreatív játékra. Ki kell találnod, hogyan táplálkozz, hogyan védekezz az ellenséggel szemben, és hogyan találj menedéket. Állítsd kihívás elé magad, és nézd meg, meddig tudod túlélni. Minden igyekezetem ellenére sem sikerült még 8 napnál tovább kibírnom! Lehet, hogy fizetős játék, de minden centet megér, és tökéletesen működik internetkapcsolat nélkül is! Csak figyelmeztetlek, szinte lehetetlen letenni.

CROSSWORD

Ez az ingyenes alkalmazás a New York Times keresztrejtvényre való ésszerű előfizetéssel együtt annyira megéri, ha szereted a keresztrejtvényeket. A szombati és vasárnapi keresztrejtvények a kedvenceim, bár általában ezek a legnehezebbek. Különösen jó móka egy szeretteddel együtt csinálni, hiszen vitatkozhattok azon, hogy ki tudja a helyes választ a feladványra!

Repülőút előtt ne felejtsd el letölteni az összes olyan keresztrejtvényt, amelyet le akarsz tölteni a repülőútra – és órákig elszórakoztathatod magad.  (Tableten még könnyebb használni.

OLD MAN’S JOURNEY

Az Old Man’s Journey egy elgondolkodtató kirakós játék, amelyben egy öregember visszatekint az életére és az emlékeire. Finom, gyönyörűen megrajzolt, és olyan dinamikával rendelkezik, amit nem sok játékban láttam eddig.  Az egész élményt nagyon megnyugtatónak találtam, még akkor is, amikor frusztrált voltam, hogy nem jutottam el a következő szintre.

THE ESCAPISTS

Szabadítsd ki pixeles karakteredet a börtönből! Ez a játék több díjat is nyert, és nem véletlenül. Ez a játék, amely a régi vágású játékok esztétikáját ötvözi egy kis craftolással, és időnként fejbe veri az embereket rögtönzött fegyverekkel, sokkal bonyolultabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Többféleképpen is ki lehet törni bármelyik börtönszintről – a teljes körű lázadások kirobbantásától kezdve az alagutak ásásán át az álruhák készítéséig. Elég lebilincselő ahhoz, hogy elüssön egy hosszú, unalmas vonatutat, de elég gyors ahhoz, hogy egy rövid várakozást is szórakoztatóvá tegyen.

WORDESCAPES

Ki ne élvezne egy szójátékot! Szeretem a Wordescapes-t, mert ez tartja munkában az agyamat, különösen, ha hosszú repülőúton vagyok, vagy ha nincs kapcsolat, és nem áll rendelkezésre internet. Vagy egyszerűen csak amikor dolgozom és szünetre van szükségem. Az alkalmazás így működik, vannak box táblák, mint a Scrabble-ben, kapsz egy sor betűt, ahol olyan szavakat kell alkotnod, amelyek illeszkednek a dobozok számához. Ha olyan szót hozol létre, ami nem szükséges a táblázat dobozában, akkor bónusz szónak megy. Minden szinten van 16 szett játék, ha befejezted minden szinten kapsz ingyenes érméket. Az érméket „tippként” használhatod, ha elakadsz. Ez az alkalmazás teljesen ingyenes, és a szavak angolul lesznek.

Mit tehetünk még várakozás során?

  1. Olvassunk egy könyvet
  2. Fejtsünk keresztrejtvényt
  3. Nézzünk valami filmet
  4. Nézzük az embereket és ítélkezzünk (hidd el, jó móka)
  5. Ha többen vagyunk kártyázzunk vagy játsszunk valamit

Nem feltétlenül kell a várakozásnak unalmasnak lennie. Egy olyan alkotás mindig nagyon jó mód és lehetőség arra, hogy kicsit kikapcsolódjunk mielőtt elkezdődik az utazás. ezért aztán érdemes lehet valamilyen játékot könyvet vagy a fenti listán található bármelyik játékot telefonunkra letölteni és előtti vele a várakozási időt akár repülőtéren, akár vasútállomáson, akár a buszállomáson várakozunk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest