… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Rozmaringgal a tavaszi fáradtság és a feledékenység ellen!

Rozmaringgal a tavaszi fáradtság és a feledékenység ellen!

A rozmaringot már évezredek óta használják gyógy- és fűszernövényként, a szervezetre gyakorolt hatását még a mai napig sem ismerjük teljesen. Kutatások nemrégiben bebizonyították, hogy amellett, hogy számos egészségügyi panasz gyógyítására alkalmas, és jó hatással van agyműködésre, még a feledékenység ellen is nagyszerűen alkalmazható!

Honnan származik?
Ez a különleges fűszernövény a Földközi-tenger körüli európai és afrikai országból származik. Dél-Európában, Nyugat-Ázsiában, és Észak-Afrikában őshonos, ezeken a helyeken számtalan típusa megtalálható, nálunk vadon nem fordul elő, de az ország melegebb, védettebb területein a szabadban is áttelel. A legjobb rozmaringolaj állítólag Dél-Franciaországból származik.

Memóriafejlesztő gyógynövény
Brit kutatók azt találták, hogy a rozmaringolaj segít javítani a memóriát különösen erős ízének köszönhetően. Az illata felidézi az emlékeket, alkalmazásával elérhető, hogy a betegek ne felejtsék el bevenni a gyógyszereiket, segítségével a születés és névnapok sem merülnek soha feledésbe. A kísérlet során a 66 önkéntest két csoportra osztották, különböző helységekbe terelték őket. Az egyik terembe rozmaring illat terjedt, az önkéntesek itt jobb eredményeket értek el a memória teszteken, mint a másik terem kísérleti alanyai. Kiderült, hogy a rozmaringolajos teremben lévő csoport vérplazmájában lényegesen magasabb volt az 1,8 cineol szintje, mely a memória teljesítményéért felelős.

Rozmaringgal a tavaszi fáradtság ellen
Tavasszal a napsütéssel együtt megérkezik a tavaszi fáradtság is. Ennek leginkább a téli zöldségben és gyümölcsben szegény vitaminhiányos táplálkozás az oka. A rozmaring kiváló ennek leküzdésére, mivel javítja a vérellátást, és serkentőleg hat a szervezetre, ezért nagyszerűen alkalmazhatod a tavaszi fáradtság ellen.

A fiatalság forrása
A rozmaring népszerű összetevője a különböző anti-aging krémeknek, csökkenti a piros duzzanatokat, serkenti a sejtek regenerálódását, növeli a bőr feszességét, és javítja a bőr általános tónusát. Ha pedig mindez nem lenne elég, természetes gyulladáscsökkentő, és növeli a vér áramlását a bőrben.

Természetes fájdalomcsillapító
Nem csupán a migrén ellen kiváló, de akár helyileg is alkalmazhatod, a rozmaring illóolajjal kezelhető az arthritis, a fájó izmok és más ízületi fájdalmak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest