… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Pomelo: immunerősítő vitaminbomba télre

Pomelo: immunerősítő vitaminbomba télre

Itthon még kuriózumnak számít, nem úgy, mint őshazájában Kínában, ahol ezt a különleges gyümölcsöt nemes egyszerűséggel csak az immunrendszer őrének nevezik. A pomelo amellett, hogy biztosítja a napi ajánlott vitaminbevétel kétharmadát, jótékony hatással van az emésztésre, és a hideg idő közeledtével hatékony ellenszere lehet az influenzának, valamint a megfázásnak!

A kínai grapefruitként is emlegetett gyümölcs, a pomelo a citrus-félék legnagyobb tagja, tulajdonképpen a grapefruit őse, sárgás héja nagyon puha, ugyanakkor rendkívül vastag is. A húsa legtöbbször világossárga, olykor korall rózsaszín, különleges fűszeres édes és egyszerre csípős, enyhén fanyar íze van.

A megfázásos betegségek legjobb ellenszere
A pomelo elsősorban a citrusokra jellemző hihetetlenül magas C-vitamin tartalmáról ismert, a hideg idő beköszöntével kiemelten ajánlott fogyasztása, mivel amellett, hogy felkészíti immunrendszerünket a betegségekkel szemben, csökkenti a felfázás, és az influenza kialakulásának kockázatát. A C-vitamin közismert arról, hogy megemeli a savtartalmat a szervezetben, ezáltal pedig visszaszorítja a baktériumokat elszaporodását a hugyutakban. Emellett a C-vitamin egyike azoknak a tápanyagoknak, melyek fontos szerepet játszanak az immunrendszert védelmező antitestek és immunsejtek aktiválásában.

Természetes vérnyomáscsökkentő
A másik ok, amiért ajánlott a pomeli fogyasztása, az a gyümölcs magas káliumtartalma. A kálium köztudottan fontos szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében. A gyümölcsben emellett egy naringenin nevű anyag is található, mely szintén vérnyomáscsökkentő hatású.

Csontritkulás ellen
Tanulmányok bebizonyították, hogy jelentős összefüggés van a napi káliumbevitel és a csontok ásványi anyag sűrűsége között. Pomelo gazdag kaliumtartalma éppen ezért csontok egészségének megőrzésre is alkalmas lehet.

Zsírégető, emésztésserkentő csodaszer
A pomelo tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen rosttal, ami jó hatással van az emésztésre, és csökkenti az aranyér, valamint a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Ha pedig mindez nem lenne elég, még a súlyfeleslegtől is megszabadít. Szakértők úgy vélik, a legtöbb magas rosttartalmú étel a gyomorban hosszantartó telítettségérzetet okoz, ami megakadályozza a túlevést, ezáltal pedig a plusz kilók gyarapodását.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest