… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Négy csodahatású, természetes látásjavító

Négy csodahatású, természetes látásjavító

Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelő vitaminok és vegyületek hiánya okozza legtöbbször a látásromlást, és a különböző szembetegségeket! Néhány jótevő vitaminnal, és összetevővel nem csak szemeid védelméről gondoskodhatsz, de látásodat is javíthatod!

 A szem egészségének titka sokszor az étkezésben rejlik. A megfelelő összetevők, nem csak óvják szemeinket a káros hatásoktól, de segítenek abban is, hogy „tisztán lássunk”. A szem egy elképesztően összetett háló, mely számos összehangolt részből áll, tökéletes működéséért és az éleslátásért olyan vitaminok felelősek, mint az A, C, és E-vitamin, valamint három karotinoid vegyület, a zeaxantin, az astaxantin, és a lutein. Ezek a vegyületek erős antioxidáns tartalmúak, és az egészséges szem szerves részét képezik.

Legtöbbször ezen vegyületek hiánya okozza a különböző látásproblémákat, vagyis a látásromlást, a szürke hályogot, és más gyakori betegségeket. Ezek a problémák megelőzhetőek a megfelelő ételekkel, olyanokkal melyek a fent említett összetevőket, vitaminokat, és vegyületeket tartalmazzák.

 Áfonya szürke hályog ellen

Az áfonya pozitív hatását a szemre még a második világháború alatt fedezték fel, a királyi légierő pilótái fekete áfonyát kaptak, hogy szemük esténkét gyorsabban megszokja a sötétséget. Az eredmény bámulatos volt, a pilóták látása nem csak élesedett, de sötétségben is kiválóan funkcionált. Friss felmérések szerint a fekete áfonya kiválóan használható a szürke hályog kezelésére, a kutatások szerint 50 betegből 48-nál lelassult a folyamat. Sokak szerint a glaukómát, mely a periférikus látás elvesztésével jár, szintén gyógyítja, és jelentősen javítja  a szem állapotát. Ez a gyümölcs erős antioxidáns hatású, erősíti a kollagén rostokat, sokan ezzel magyarázzák a betegségekre gyakorolt pozitív hatást.

Egy gazdag A-vitamin forrás, a sárgarépa

A-vitamin hiányában gyakran kialakulhat farkasvakság, ez azt jelenti, hogy az illető beteg szürkületben vagy félhomályban feltűnően gyengébben lát. A répa az egyik leggazdagabb A-vitaminforrás, megelőzi a farkasvakságot, valamint a karotinnak hála erős látásjavító hatása van. A béta-karotin emellett antioxidáns tulajdonságának hála a daganatos betegségek kockázatát is csökkenti. Többek között édesburgonya, a mangó, és a csípős paprika is nagy mennyiségben tartalmaz  A-vitamint.

Brokkoli és a lutein

A lutein az időskori szembetegségek megelőzésének  leghatásosabb vegyülete, segít a szem érrendszerét megóvni. A brokkoli nagy mennyiségben tartalmazza a luteint, és a zeaxantint, így nem csak csökkenti a sárgafolt kialakulásának kockázatát, de kiváló hatással van a tested más részeire is. A két csodatévő vegyület bizonyítottan védi a szemet a sok számítógép használat okozta káros hatásoktól is, azzal, hogy a kék fény okozta hullámhosszt kiszűrik a szemlencsében. Többek között az anyagcsere folyamataira, és a szív és érrendszeri problémákra is pozitív hatást gyakorol. Luteinben gazdag ételek még a zöld leveles zöldségek, a kukorica, a citrom, a narancssárga gyümölcsök, a spenót és a kelkáposzta is.

Góji bogyók az örök élet és az éles látás titka

 A góji bogyók javítják és élesítik a látást, több mint 18 aminosavat tartalmaznak, és több mint 12-szer annyi fehérjét, mint mondjuk az alma. Talán minden ismert táplálék közül ezeknek van  a legmagasabb béta-karotin tartalma, mely a máj enzimjeit A-vitaminná alakítja, így óvva szemünk egészségét. Sokan az örök élet titkának vélik, mivel erősíti a szervezet immunvédelmét, lassítja az öregedési folyamatokat, hatással van a vérnyomásra, a koleszterinre, az őszülésre, és még hosszan lehetne sorolni a pozitív eredményeket.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest