… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Őszi energia turbózás az étrended által

Őszi energia turbózás az étrended által

Szuper volt a nyaralás, maximálisan feltöltődtél, de most, hogy újra itt vannak a pörgős hétköznapok, megint azt érzed, hogy semmire sincs időd, minden reggel fáradtan ébredsz és egész nap csak önmagadat próbálod utolérni?  

Gondoltál már arra, hogy talán a nem megfelelő időzítéssel van gond, hogy bizonyos tevékenységeket rossz időpontban végzel? Ugyanis életünket bizonyos feladatokra alkalmas és alkalmatlan időpontok határozzák meg a nap mind a 24 órájában. Ezt nevezhetjük egyfajta belső órának is, amit a következőkben részletesen bemutatunk Neked! Próbáld ki, hogy ha e szerint újrarendezed a napirendedet, akkor javul-e az energiaszinted?!

Tippek, hogyan őrizd meg  a lendületet EGÉSZ NAP!
Reggeli: Szervezetünk reggel 8 és 9 óra között salaktalanít, ilyenkor indul be igazán a gyomormozgás. A legjobb tehát, ha gyümölcsöt reggelizel, de arra figyelj, hogy kizárólag egy félét fogyassz, és annyit, amennyi csak jól esik, viszont mást ne egyél ilyenkor! Hidd el, jó ideig nem fogsz megéhezni, és nasira sem vágysz majd! Ez a szabály érvényes a gyümölcslevekre is: a multivitamin italokat kerüld, és ne fogyassz kevert gyümölcssalátát sem!

Ebéd: Néhány egyszerű képletet kell csak megjegyezni ahhoz, hogy ne terhelje meg a gyomrodat, és ne hizlaljon, bármit is eszel!

Ami jöhet:
– keményítők (kenyér, tészta, krumpli) + zöldségek
– olaj (hidegen sajtolt olajok!) + zöldség, gyümölcs
– olajos magvak, diófélék, vagy avokádó + növényi és állati fehérjék
– olajos magvak, diófélék, vagy avokádó + gyümölcs

Amit felejts el!
– keményítők, állati fehérjékkel
– olajok állati zsírokkal, fehérjékkel

Vacsora:  délután 6 óra után már ne egyél semmi szilárd ételt, hogy a szervezeted a megfelelő nyugalmi állapotba tudjon kerülni, mert amikor a vércukor-, az inzulin- és a vérzsírszint is alacsonyra süllyedt már, akkor tud beindulni a növekedési hormon termelődése. Ezért hízunk az esti nasiktól, mert az evés bezavar ebbe a természetes folyamatba. Tehát jó, ha odafigyelsz arra, hogy minél korábban feküdj le, s minél többet aludj, mert a szervezet ilyenkor önmaga elintézi a fogyókúra-kérdést, és ezek a hormonok szép lassan elégetik a kritikus zsírpárnákat.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest