… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Miért fogyasszunk sok snidlinget?

Miért fogyasszunk sok snidlinget?

Az osztrákok egyenesen rajonganak e remek fűszernövényért. Snidlinget vagy ismertebb nevén metélőhagymát tesznek a levesbe, a salátákra, krumplira és még reggel a rántottájukra is! Kellemes, intenzív ízére érdemes nekünk is felfigyelnünk, hiszen étvágygerjesztő és még gyomorerősítő is!

Nálunk talán a bazsalikom és a rozmaring fűszernövények számítanak a legnépszerűbbeknek, viszont érdemes lenne nekünk is változatosabbá tenni az étrendünket és kipróbálni a metélőhagymás ételeket, amik akár még segíthetik és ízesíthetik is a diétánkat. Arra azonban figyeljünk, hogy főzni nem szabad, hiszen így elveszti ízét és zamatát! Levesekbe, salátákba csakis tálalás előtt tegyük!
Ha folyamatosan vágjuk, ezáltal frissen tartjuk, az egyik leghálásabb konyhanövény lesz belőle. Szereti a fényes helyeket, azonban tűző napfényre ne tegyük!
Vitamintartalma is említésre méltó. Tartalmaz A- és C-vitamint, valamint vasat. Gyomorproblémákra is remekül lehet alkalmazni!!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest