… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Kutatók állítják: A csoki segíti a fogyást!

Kutatók állítják: A csoki segíti a fogyást!

Azok, akik eddig bűntudatot éreztek a csoki nassolása miatt, most fellélegezhetnek! A legújabb kutatások szerint ugyanis a rendszeres csokoládéfogyasztás segíti a fogyást!

Bár a csokoládé több kalóriát tartalmaz összehasonlítva más ételekkel, a legújabb kutatások mégis azt mutatják, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak kis mennyiséget, kevesebb testzsírral rendelkeznek, mint azok, akik egyáltalán nem esznek csokit. Ez az édesség köztudottan híres egészségre gyakorolt pozitív hatásairól, amellett, hogy gazdag B-vitamin, magnézium forrás, rengeteg nyomelemet, és vasat tartalmaz. Ezek az összetevők pedig kincset érnek a stresszes életvitel mellett. Teobromin és koffein tartalmának hála segíti a fáradékonyság legyőzését, csökkenti a szorongást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Fontos azonban, hogy a legtöbb pozitív előny csak a 65% feletti csokoládéra igaz.

A szakértők szerint a csokoládéban lévő kalóriák teljesen eltérnek a normál kalóriáktól, a csokoládé összetevői gyorsítják az anyagcsere működését, így kivédik a különböző zsírokat, amik lerakódnának. Pozitív hatása az anyagcserére egyúttal fogyást is eredményez, bár a kutatási eredmény nem pontosította, hogy milyen típusú csokoládéról is van szó.

Dr. Beatrice Colomb a Kaliforniai Egyetem kutatója elmondta, nem csupán a kalóriák száma számít a testsúlynál, de a kalóriák összetétele is meghatározó. A tudósok 972 ember étkezési szokásait tanulmányozták, a kísérleti alanyok 57 év körüliek voltak minden esetben. A kérdések az étkezési szokásaikra, és az életmódjukra vonatkozott, valamint megmérték a testtömeg-indexüket. Azt találták, hogy akik több csokoládét fogyasztottak rendszeresen, azok alacsonyabb testtömeg-indexel rendelkeztek. A meglepő az, hogy ezek az emberek nem ettek kevesebbet, és nem is mozogtak többet. Sőt tulajdonképpen többet ettek, mint a másik csoport.

A kísérletben azonban nem vizsgálták, hogy a résztvevők milyen típusú csokoládét, és milyen mennyiséget fogyasztottak, egyszóval a csokoládé mennyisége és a testtömeg-index között nem tudtak pontos összefüggést kimutatni. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a tanulmány eredményei ellenére, a túlságosan gyakori, nagy mennyiségű csokifogyasztás ettől még vezethet hízáshoz, így tartsuk a mértéket.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest