… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Halolaj- Egy természetes csodaszer szívroham és cukorbetegség ellen

Halolaj- Egy természetes csodaszer szívroham és cukorbetegség ellen

A halolaj gyógyhatása régóta foglalkoztatja a kutatókat és orvosokat. Tanulmányok szerint, fogyasztásával nem csak a szívinfarktus kockázatát csökkenhetjük, de megelőzhetőek az ízületi és daganatos betegségek is, emellett pedig hatékony ellenszere lehet a magas koleszterinszintnek!

Omega-3 zsírsavak
A halolaj titka a benne található omega-3zsírsvakban rejlik, melyeket nagy mennyiségben tartalmaznak az olyan zsíros halak, mint a lazac vagy a tonhal. Ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet optimális működéséhez. Az elfogyasztott zsíroknak két fajtáját ismerjük, a telített és a telítetlen zsírsavakat. Előbbinek köszönhetjük a test energiáját, míg utóbbinak számos pozitív egészségügyi hatása van szervezetünkre. Mivel a szervezet a telítetlen zsírsavakat nem tudja előállítani, így az étkezések során kell ezeket pótolnunk. Az omega-3zsírsav egy többszörösen telítetlen zsír, melynek nagyon erős gyulladáscsökkentő és vérzésgátló hatása van, csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, tágítja az artériák falait, és enyhíti a reumás panaszokat. Ez különleges természetes anyag az élet számos területén alkalmazható, javítja testünk egészségügyi állapotát, erősíti az immunrendszert, jó hatással van a szívre és az érrendszerre, és létfontosságú a kötőszövetek egészségnek megőrzéséhez.

Halolajjal a szív egészségéért
Kutatások kiderítették, hogy a halolajban lévő omega-3 zsírsavakkal megőrizhető a szív egészsége, napi fogyasztása lassítja az artériák falának beszűkülését, csökkenti a szívroham kockázatát, valamint fokozza a szív vérellátását, megelőzve ezzel az érelmeszesedést. Tanulmányok bebizonyították, hogy a halolaj növelheti a szívgyógyszerek hatékonyságát, így hozzájárulhat a szívritmuszavarok redukálásához.

Harc a magas vérnyomással
A magas vérnyomás egy olyan állapot, mely ha nem kezeljük megfelelően súlyos pangásos szívelégtelenséget, krónikus májbetegséget, vagy akár agykárosodást is eredményezhet. A halolajban található magas koncentrációjú omega-3 zsírsav segíthet megőrizni a vérnyomás feletti ellenőrzést, és normalizálja azt. Mindehhez persze elengedhetetlen a megfelelő életmód, rostokban gazdag ételek, egészséges testsúly, és a dohányzás mellőzése is.

A cukorbetegség hatékony ellenszere
A cukorbetegség igazi csendes gyilkos. Egy az alaszkai eszkimók körében lefolytatott tanulmány szerint, a halolaj rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az elhízás okozta cukorbetegséget. A felmérésben 330 ott élő lakos vett részt, az eredmények azt mutatták, hogy bár a kísérleti személyek 70%-a túlsúlyos volt, a cukorbetegség sokkal ritkábban fordult elő körükben, mint az elhízott amerikaiaknál. A halolaj hatása abban rejlik, hogy segít ellenőrzés alatt tartani a vércukorszintet és a vérnyomást, valamint javítja a triglicerid, és a koleszterin mennyiségét a szervezetben, így enyhíti a betegség kialakulásának kockázatát.

Kínzó migrén ellen
Számos tanulmány bebizonyította, hogy a halolaj megoldást jelenthet a migrénes fejfájásra. Migrénes betegek arról számoltak be, hogy egy bizonyos mennyiség fogyasztása után csökkent a fejfájás gyakorisága, és intenzitása. Az American Heart Association azzal magyarázza a jelenséget, hogy az halolaj összetevői csökkentik a véralvadást, a vérnyomást, és kiegyensúlyozzák a szívritmust. Mindezek pedig összefüggésbe hozhatóak a krónikus fejfájással.

Hogyan fogyaszd?
A legjobb, ha friss tengeri halat fogyasztasz hetente akár többször is, ám ha nem szereted a hal ízét, a halolajat ma már táplálék kiegészítő kapszula formájában is beszerezheted,fontos azonban, hogy utóbbi messze nem olyan hatásos, mintha természetes úton jutnál hozzá az omega-3 zsírsavakhoz.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest