… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Az 5 legerősebb vágyfokozó afrodiziákum

Az 5 legerősebb vágyfokozó afrodiziákum

Az afrodiziákumokat évezredek óta alkalmazzák vágyfokozásra. Az alábbi ételeket érdemes egy romantikus vacsora fogásai közé beilleszteni, potencianövelő erejük ugyanis garantált!

Osztriga
Az osztriga az egyik leghíresebb természetes afrodiziákum, állítólag Casanova is előszeretettel alkalmazta hódításai során. A tenger finom gyümölcse magas cink tartalma miatt szerzett előkelő helyet a vágyfokozók listáján, a cink ugyanis nem csak a nemi hormonok előállításában játszik nagy szerepet, de a libidóra is pozitív hatással van.

Spárga
A hormonkiegyensúlyozó élelmiszerek fogyasztása az egyik legjobb módszer arra, hogy fokozzuk a nemi vágyat, és feltüzeljük a szunnyadó lángot kapcsolatunkban. A spárga az egyik legjobb zöldség erre a célra, széles körben elismert afrodiziákum, még a Káma szutrában is helyet kapott.

Tojás
A tojás nem csupán a termékenység egyik közismert szimbóluma, de egyben gazdag B5 és B6 vitamin forrás, így segít egyensúlyban tartani a hormonszintet, és hatékonyan harcol a stressz ellen.

Csokoládé
A csokoládé amellett, hogy finom, rendszeres fogyasztása boldoggá tesz minket. Nem beszélve a kémiai részéről, a benne található teobromin egy stimuláló alkaloid, hasonló, mint  a koffein. Emellett szerotonint termel, amitől jól érezzük magunkat. Az eredmény? Azonnal élénkíti a nemi vágyat, és jó közérzetet biztosít.

Fokhagyma
A fokhagymát már az ókori Egyiptomban is előszeretettel alkalmazták a nemi vágy felkeltésére. Tágítja az ereket, javítja a keringést, jó hatással van a szívre, és megelőzhetőek vele a későbbi potenciazavarok. Fontos azonban, hogy csak mértékkel fogyasszuk, különben pont ellenkező hatást érünk el vele, a legjobb megoldás a kapszula verziója, mellyel elkerülhető a kellemetlen szag.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest