… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife A tökmagolaj jótékony hatásai

A tökmagolaj jótékony hatásai

A tökmagolajat első sorban a férfiak csodaszereként tartják számon, ám jótékony hatásait nem csak az erősebbik nem képviselői élvezhetik. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezek mellett pedig rendkívül jó hatással van szervezetünk egészére és még szépségünk megőrzésében is jelentős szerepet játszik. Íme legfontosabb csodatévő tulajdonságai, melyek miatt érdemes megfontolnunk mindennapi fogyasztását.

A vitaminbomba
A tökmagolaj egyik legfontosabb tulajdonságának tekinthetjük, hogy kiemelkedően magas arányban tartalmazza a szervezetünk számára legfontosabb vitaminokat. Gazdag A- vitaminban, amely erősíti a gerincet, segíti a sejtek növekedését, valamint jelenős szerepet játszik szemünk és hajunk szépségének és egészségének megőrzésében. Kiváló antioxidánsként hatékonyan veszi fel a harcot a szabad gyökökkel, ezen kívül segít a különböző daganatok kialakulásának elkerülésének. E- vitamin tartalmának köszönhetően elősegíti a hámosodást és a sebgyógyulást, C- vitamin tartalma pedig szervezetünk védekező rendszerének erősítésével járul hozzá egészségünk megőrzéséhez. Számos B- vitamint, többek között B1, B2, B3, B6- vitaminokat kiemelkedő arányban tartalmaz, melyeknek köszönhetően idegrendszerünk mindig optimális szinten működhet, így jelentős mértékben járul hozzá nyugalmunk megőrzéséhez.

A tökéletes ásványi anyag és nyomelem forrás
Magas foszfortartalma csontjaink és fogaink egészségéért és hatékony fejlődéséért felel, a benne található kálium pedig a már említetteken felül szívünk, izmaink, valamint idegrendszerünk optimális működésében játszik szerepet. A magnézium tökéletes stresszoldó, míg a kálium vérnyomásunk, vérünk összetételéért, valamint izmaink működéséért felelős. A cink szervezetünk számos működési folyamatában részt vesz, első sorban immunrendszerünk erősítése és a férfiak prosztata problémáinak orvoslása a legfőbb jótékony funkciója.

A tökmagolajat már a népi gyógyászatban is hasznosították, hidegsajtolással nyerik ki a magból a telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajat, melyben így az eljárás során a további értékes anyagok, vitaminok és nyomelemek is megőrződnek. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően hatásosan veszi fel a küzdelmet a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és a magas vérnyomással szemben, valamint jótékony, serkentő hatással van az agyi működésre is. Leggyakrabban mégis a különböző húgyúti fertőzések, felfázás, vizelési panaszok és prosztataproblémák orvoslására alkalmazzák. Kiemelkedő antioxidáns tartalma képes megkötni a szervezetben kialakuló szabadgyököket, így hatékonyan veszi fel a küzdelmet az öregedés tünetei ellen, valamint rendszeres fogyasztása a különböző daganatok kialakulásának esélyét redukálja jelentős mértékben.

Javasolt fogyasztása
Számtalan jótékony hatása miatt abszolút javasolt mindennapi fogyasztása, napi adagként a táplálkozás szakértők 1-2 kiskanál bevitelét ajánlják, mellékhatása azonban sem ekkora mennyiségnél, sem ennél nagyobbnál nincsen. Bevehetjük a javallott mennyiséget önmagában, ám azoknak, akik ízét nem kedvelik, érdemes a salátát, a zöldségeket, vagy a különböző tésztákat ezzel a különleges olajjal fogyasztani, megbolondítani.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest