… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife A legjobb hidratáló ételek forró nyári napokra

A legjobb hidratáló ételek forró nyári napokra

Korán érkezett a nyár, a nagy melegben a vízfogyasztás mellett fontos, hogy megfelelő ételekkel gondoskodj a hidratálásról. E nélkül szervezetünk jelentős mennyiségű folyadékot veszít, ami fejfájáshoz, és koncentrációzavarhoz vezethet. Néhány finom és egészséges étel nagyban hozzájárulhat a dehidratáció megakadályozásához!

Uborka a bőrirritáció ellen
Az uborka húsa elsősorban vízből áll össze, de nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és kávésavat, ezek mindegyike segít megnyugtatni a bőrirritációt, és csökkenti a duzzanatokat. Emellett az uborkát gyakran használják karikás, puffadt szemekre, és napégés ellen, valamint híres bőrerősítő ásványi anyagairól.

Eper, az érvédő csodaszer
Az eper egy igazi egészséges hidratáló nassolni való, kb. 92 százaléka víz. Tanulmányok bebizonyították, hogy azoknak a vérében, akik nagy mennyiségben fogyasztanak epret naponta, több B-vitamin-folsav található, ami segíti a verőerek tisztán tartását.

Padlizsán, egy igazi fogyókúrás zöldség
Ez a finom zöldség elsősorban kiváló fogyókúrás étel, gazdag rostokban, és folyadékban, ugyanakkor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Óvakodj azonban az olyan receptektől, melyek sütéssel készítik, mert ilyenkor a padlizsán elveszti hidratáló hatását, és mivel szivacsként szívja magába az olajat, kalóriatartalma is megemelkedik.

Kantalup dinnye a napi vitaminszükséglet pótlására
Ennek a különleges gyümölcsnek több mint a 90%-a víz, üdítő gazdag íze van, és egy csésze belőle mindössze 56 kalóriát tartalmaz. Emellett szinte a teljes napi A és C-vitamin szükségletet fedezi, ráadásul nagy mennyiségű káliumot is tartalmaz.

Hidratáló nyers spenót
A spenót az egyik legjobb karcsúsító étel, magas vitamintartalommal. Általánosságban alacsony kalória és magas folyadék mennyiség jellemzi, az egyik legrégebben termesztett zöldségnövény. Gazdag fehérjében, ásványi anyagokban, egy csésze kielégíti a napi A és C-vitamin szükségletünk 50%-át.

Ananász a fájdalom ellen
Ez a rendkívül lédús gyümölcs tele van egy bromelain nevű anyaggal, mely azon enzimek közé tartozik, amik nem csupán fehérjék emésztését segítik, hanem erős gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Emiatt egy igazi erős fájdalomcsillapító, így rendszeres fogyasztásával bizonyos esetekben elkerülhetjük a felesleges gyógyszerszedést.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest