… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife A legjobb agyserkentő reggeli csemegék

A legjobb agyserkentő reggeli csemegék

Legyen szó tanulásról, vagy munkáról, a koncentráció mértéke nagyban befolyásolja teljesítményünket. Összegyűjtöttük a legjobb memóriafejlesztő, agyserkentő reggeli csemegéket, amik nem csak hatékonyak, de egészségesek is, segítségükkel az ébredés más színt kap!

A reggelit nem véletlenül szokás a legfontosabb étkezésnek nevezni, nem csak, hogy fokozza az anyagcserét, de biztosítja az agy számára szükséges energiát is, ami a koncentrációhoz szükséges. Íme a legfontosabb összetevők, melyekkel energikusan és jókedvűen indul majd a napod!

Teljes kiőrlésű gabona
A tejes kiőrlésű gabonaszemek, mint a zabpehely, a búza, vagy az árpa akár kenyérben, vagy müzliben, energiát adnak, és serkentik az agyműködést. Keverd fekete áfonyával, eperrel, vagy szederrel.  Napközben pedig rágcsálj müzli szeletet.

Tojás
Amerikai táplálkozási szakértők szerint a rendszeres tojás fogyasztás segít fenntartani a szervezet fizikai és szellemi maximumát. Gazdag forrása az esszenciális zsírsavaknak, és B-vitaminnak, amik jótékony hatással vannak a memóriára. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tökéletes reggeli fogás. A tojás tápértéke kitűnő fehérjeforrás, tartalmaz D-vitamint – mely a csontok számára fontos –, magas a szelén és az agy számára fontos kolintartalma.

Tejtermékek
A tej, joghurt, és sajt kálciumot és aminosavakat tartalmaznak, amik javítják a memóriát. Keverj alacsony zsírtartalmú joghurtba, friss vitaminokban gazdag gyümölcsöt és biztosan jól indul majd a napod.

Magvak
A dió gazdag zsírsavakban, és folátban, aminek köszönhetően javítja a hangulatot, és a reggeli rosszkedvet. Kombináld mandulával, kesudióval, vagy más magvakkal. Ezek a téli csemegék nem csak finomak, de erősítik a jó kedvet, és a koncentrációt.

Tea
Angliában nem telhet el reggel, vagy délután egy frissítő tea nélkül. Nem véletlenül. Lehetőleg fogyassz zöld teát, ez ugyanis javítja a memóriát, segíti a fogyást, hatékony a rákmegelőzésben, csökkenti a koleszterinszintet, valamint érvédő szerepe is régóta bizonyított. Emellett hatásos ellenszere a nappali aluszékonyságnak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest