Ha azt mondom saláta, akkor a legtöbb embernek salátalevél, uborka, paradicsom, paprika és maximum egy kis csirkehús jut az eszébe. Íme, egy pár tipp arra, hogy mivel dobhatnánk fel, ezt a férfiak által nem igazán kedvelt fogást úgy, hogy mindenki megnyalja a tíz ujját utána.
1. Hozzávalók: koriander, vérnarancs, arany cukorrépa, narancs, cékla, édeskömény, citrom, lime
Ez a saláta olyan akár egy szivárvány. Sokszínűsége pedig ízében is visszaköszön. A cékla könnyed, és hagyma éles íze meglepő, de csodás párost alkot, a citrusfélék pedig végképp különlegessé teszik a fogást.
2. Hozzávalók: édeskömény, narancs, olívaolaj, citrom leve, só, bors, arugula
Körülbelül 10 perc alatt elkészíthető étel, semmi másra nincs szükség, mint felvágni a hozzávalókat, egymásra helyezni és fűszerezni.
3. Hozzávalók: paradicsom, őszibarack, vöröshagyma, koriander, olívaolaj, lime
Keverjük össze a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a barackot. Adjunk hozzá szeletekre vágott vöröshagymát, és a koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és egy lime levével.
4. Hozzávalók: rukkola, pármai sonka, zöld pesto, tükörtojás, só, bors
Terítsük meg tányérunkat jó minőségű, szeletelt pármai sonkával, majd szórjunk rá rukkolát. Süssünk ki tükörtojást és helyezzük a salátára. Kenjük meg a tojást egy kis zöld pestoval, majd só, bor és kész!