… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Avokádókrémet készítettem

Avokádókrémet készítettem

Az avokádó gyümölcs nem csak finom, de nagyon egészséges is. Magas zsírtartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet. Rákellenes antioxidáns vegyületekben gazdag, melyet orvosi kutatások támasztanak alá. Szóval ez mind remek, de én igazából az íze miatt szoktam készíteni avokádókrémet. 5 perc alatt kész és azonnal fogyasztható. Én pirított toast kenyérrel szoktam enni.


Hozzávalók: 1 vagy 2 jól érett avokádó, olívaolaj, fokhagyma, só, bors, citromlé
Ha csak kemény avokádót tudsz venni, akkor azt tanácsolom, hagyd kint a konyhapulton egy pár napig, amíg megpuhul. Úgy könnyebb vele dolgozni.
Vágd félbe a gyümölcsöt, majd kanalazd ki a héjából. A hagymát nyomd össze fokhagymanyomóval és add hozzá. Só, bors, ízlés szerint, majd egy kis olaj. Végül pár csepp citromlé, hogy az ízek intenzívebben legyenek. Villával nyomd össze az avokádót, míg kenhető állagú nem lesz.

Pin It on Pinterest