… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Vicces, ünnepi táska és cipő kollekció Louboutintól

Vicces, ünnepi táska és cipő kollekció Louboutintól

20 éve már, hogy Christian Louboutin nők millióinak szívébe lopta magát gyönyörű lábbelijeivel. Az évforduló alkalmából meglepő cipő és táska kollekciót tervezett a humor és jókedv eszközével.

A híres tervező a divatszakmában eltöltött 20 évet egy gyönyörű fotókkal megfűszerezett könyvel és két színes nem mindennapi kollekcióval ünnepli. A könyv lapjain természetesen cipők tömegét csodálhatjuk meg, olykor pedig feltűnnek a designert inspirálók hada is. Többek között Dita Von Teese, Mika, Rossy De Palma, és Gareth Thomas.

Loubouiton egy interjúban elmondta a pályán teljesen a nulláról indult, üzletfelével a márka megalapításakor egyetlen telefonnal rendelkezett az egész cég. A tervező Párizsban született, édesapja műbútorasztalos, édesanyja háziasszony volt. Háromszor csapták ki az iskolából, végül korán eldöntötte, hogy otthagyja tanulmányait.

Elhatározásában egy Sophia Loren interjú erősítette meg, amit a tv-ben látott. A színésznő arról, mesélt, húga hogyan hagyta ott 12 évesen az iskolát, mégis 50 évesen megszerezte a bizonyítványt.1979-ben az utcán sétálva észrevett egy jelzést, ami arra kérte a hölgyeket, hogy ne karcolják össze a múzeum padlóját cipőikkel. Ekkor jutott arra a döntésre, hogy olyan cipőket tervezzen, amik megszegik a merev szabályokat. „Létre akartam hozni valamit, ami megtöri a szabályokat, és amiben a nők magabiztosnak, és erősnek érezhetik magukat.”- mondta a tervező.

Az ünnepi cipőkollekció rendelkezik minden jellegzetes Louboutin vonással, az egyes darabokat az éjszakai bárok táncosnői és Havanna ihlette. A táskák között akad egy-két igazán meglepő darab is, mint a gyógyszeres pirula formájú hengertáska. „Ez a kollekció nagyszerű lehetőség volt számomra, hogy néhány olyan mintát, és formát is megvalósítsak, amiknek mindig is a szerelmese voltam. Testbeszédünk sokszor igen nagy szerepet játszik a váll, így most ezt szerettem volna hangsúlyossá tenni.”- nyilatkozta a tervező.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest