… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Vastag Csaba 24-én végre a szüleinél pihenhet

Vastag Csaba 24-én végre a szüleinél pihenhet

Vastag Csabával a tavalyi X-Faktor győztesével beszélgettünk legújabb színházi szerepeiről, villából készült karkötőjéről, barátságról, a jelenlegi X-Faktor versenyzőkről, és arról, hogyan készül a Vastag család a közelgő karácsonyra!
Az énekesnek tavaly óta szinte alig van ideje a pihenésre, egymást követik a fellépések, a koncertek, és színházi szerepek. Csaba már bizonyította, hogy a musical műfajban is otthonosan mozog, hiszen az ország egyik legnevesebb színházának színpadán lépett fel a nagysikerű József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabban. Az énekesnek nem volt könnyű dolga az első szeptember 27-i fellépésén, hiszen kevesebb ideje volt felkészülni a szerepre, mint általában a színészeknek. Éppen ezért kettőzött erővel dolgozott, hogy kihozza magából a maximumot.

Ha jól tudom szeptemberben debütáltál, mint Fáraó a Madách Színház zenés darabjában. Milyen érzés volt az ország egyik legnagyobb színpadán fellépni, melyek voltak számodra a próbafolyamat legemlékezetesebb pillanatai?
Tulajdonképpen az egész próbafolyamat rendkívül érdekes, és különleges élményt jelentett. Más volt mint az eddigiek, hiszen nem csak énekelni, hanem ezzel együtt táncolni is kellett, ami nagyon fontos és precíz munkát igényelt. Hihetetlenül élveztem. Megfordultam mind a három szereposztásban, így mindenkivel sikerült jó kapcsolatot kialakítani.

Nem ez volt az első színházi szereped, hiszen korábban már játszottál 2001-ben a Hairben is. Terveid között szerepel mostanában újabb musical darabokban fellépni?
Jelenleg is dolgozom egy zenés darabon. December 28-án lépek fel a Veszprémi Petőfi Színházban. Igazából ez egy revü műsor, sokatmondó címmel, SingSingSing. Nagyon közel áll hozzám, egy nagyon kedves kis darab. Különböző zenés színdarabokból vannak benne összeválogatva dalok, tulajdonképpen mindennek a krémje, és a legjobb részek válogatása. Nagy színpadon adjuk elő, revü tánckarral, nagy szabású díszlettel.

Ha már musicalről van szó. Mészáros Árpád Zsolttal is baráti kapcsolatot ápolsz.  Közös fellépések mentén alakult ki baráti kapcsolatotok, és tőle kaptad azt a karkötőt is, amit mindig magadon viselsz. Mit lehet tudni ennek a kis ékszernek a történetéről, és miért pont villából készült?
Azt mondanám enyhe kifejezés, hogy baráti a kapcsolatunk, inkább családinak mondanám. A karkötőt hat éve nem vettem le, akkor kaptam, és azóta a kabalámmá vált. Egy jól sikerült közös fellépés utáni bulinak az eredménye. Ezzel pecsételtük meg a barátságunkat. És, hogy miért villából készült? Valószínűleg, ha éppen nem villa lett volna ott, hanem valami más, amit meg lehet hajlítani, lehet abból született volna.

Vannak szerepálmaid?
Így kifejezett szerepálmaim nincsenek, tíz éves koromban nem álmodoztam még arról, hogy mit kell elérnem majd harminc évesen. Számomra a színház nagyon sokat jelent, megtisztelő minden színházi felkérés amit kapok. Szívesen lépek fel, élvezem a színházat.

A pop és a musical műfajban is otthonosan mozogsz. Lehet-e a két műfajt összehasonlítani, a tekintetben, hogy melyik a számodra nehezebb, melyik a nagyobb kihívás? Várható új lemezed megjelenése mostanában?
Nem nagyon lehet összehasonlítani őket, mind a kettőnek megvan a maga szépsége, nehézsége. Mindkettő sokat jelent számomra,  más műfaj, de nálam jól megférnek egymás mellett. Két lemezem már kint van, de a következő albumot nem akarjuk elsietni, nívós, ütős lemezt szeretnénk, remélem a kedves közönség örömére majd.

A tavalyi X-Faktorban többször szó esett arról, hogy a győztes majd Amerikában képviselheti Magyarországot. Lehet erről már valamit tudni?
Egyenlőre nem kaptam felkérést, izgalmas lenne részt venni a világ összes X-Faktor győztesének találkozóján. Örömmel venném, és ha szólnak, akkor azon nyomban eldobok mindent  a kezemből, és máris indulok.

Mi a véleményed a mostani X-Faktor versenyzőiről? Erős mezőnynek tartod az ideit?
Kimondottan kedvelem őket, sokan személyes jó barátommá váltak a műsor kezdete óta. Mindenkit igyekeztem személyes jó tanácsokkal ellátni, aki megkeresett. A Rocktenors tagjaival kifejezetten jó barátokká váltunk. Mindig nagyon szívesen veszem, ha a versenyzők felhívnak, tanácsot kérnek, és ezt a lehetőséget jó páran ki is használták. Többször meglátogattam őket a közös lakásban, ahol mi is laktunk egyébként, illetve a próbák alatt is sokat beszélgettünk. Nagyon kedvelem és nagyon jónak tartom őket.

Úgy tudom a Muri Enikővel már tíz éve ismeritek egymást. Honnan az ismeretség?
Nyíregyházi illetőségű Enikő, Mészáros Árpád Zsolt barátommal és vele is több közös fellépésünk volt,  mikor ő még viszonylag kislány volt. Már akkor is látszott milyen tehetséges, akkor is jó volt vele fellépni, remélem a jövőben is lesz még alkalmunk ezt a hagyományt folytatni.

Érdekelne hogyan készül a Vastag család a karácsonyra, vannak-e családi hagyományok, ami az ünnepek elmaradhatatlan kelléke? Neked hogyan fog telni az idei karácsony?
Nálunk egyetlen biztos pont a finom vacsora, amit együtt főzünk. A kedvencem a halászlé, de tésztával, nem kenyérrel szoktuk készíteni, és viszonylag erősen, már amennyire lehet. Apukám főz többnyire, de az egész család besegít. A különböző sültek elkészítésében mindannyian részt veszünk, és a végén közösen együtt fogyasztjuk el. Énekelni is szoktunk közösen, és a fa körül egymásnak ajándékokat adunk át. Ezt a pillanatot én is nagyon várom már. 24-e lesz az egyetlen napom, amikor hazamehetek végre és nem csinálok egész nap semmit. Számomra a karácsony egy napos lesz, mivel másnap megyek fellépni. Nagyon várom már az ünnepeket.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest