… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Stílusterápia Lakatos Márkkal

Stílusterápia Lakatos Márkkal

„Trendek jönnek, mennek. De ha tudod ki vagy, és ezt az öltözködésedben is képviseled, nem kell félned attól, hogy a divathullámok átcsapnak a fejed fölött.”
Lakatos Márkot legtöbben a Megasztár első szériájának stylistjaként ismerhetik. A híres magyar stylist, különc, újító szemlélettel adott tanácsot öltözködés kérdésben, új könyvében arra tanít, milyen lehetőségek is rejlenek külsőnkben. Nem divatirányzatokat mutat, stílust tanít.

Mi nők megszállottan próbáljuk a gyorsan változó divatirányzatokat követni. Kérdés az, hogy miért a divat után loholunk, miközben először önmagunkra kellene az öltözködés zegzugaiban rálelnünk. Lakatos Márk olyan, aki szeret provokálni, és nem fél újítani. Legyen szó óriási költségvetésű filmművekről, címlapfotózásról, vagy arculattervezésről, szívesen kamatoztatja tudását minden területen. Szily Nóra szerint a Stílusterápia- Kreatív Divattréning nőknek című könyve olyan, mint egy párbeszéd, egy régi, jó baráttal folytatott csevej, mely megpróbálja eloszlatni öltözködéssel kapcsolatos aggodalmainkat. A stylist szerdai könyvbemutatóján felvonultatta élete legmeghatározóbb híres női szereplőit, akikkel régóta dolgozik együtt. A modellek soraiban többek között jelen volt Szily Nóra, Für Anikó, és Peller Mariann is. A bemutatón Szily Nóra faggatta a stylistot, arról, milyen céllal született a szerző új stílustanácsadó könyve.

A divat tünékeny, a stílus az ami örök
„Ha figyelünk magunkra, arra, akik vagyunk, akkor ösztönösen azokat a stílusú darabokat keressük, melyek kifejezik személyiségünket.”- mondta Lakatos Márk. Tulajdonképpen a Stílusterápia egy másfajta gondolkodásmódra sarkall, nem azt akarja bemutatni, mit viselj 2012-ben, vagy, hogy mi most a trendi a kusza divatberkekben, hanem arra ösztönöz, hogy találd meg önmagad, és ezt merd megmutatni az öltözködés nyelvén is.

Lakatos Márk új könyve rengeteg stílustanáccsal szolgál! Fotó: Ritter Doron

Egy tanács a sok közül
A szerző rámutatott arra, mennyi felesleges ruhadarabbal halmozzuk körül magunkat, és hány alap dolog hiányzik szekrényünkből. Hányan álltunk már tétlenül gardróbunk mellett, miközben elhangzott a „Nincs egy rongyom, amit felvegyek!” felkiáltás. Márk kitűnően rendszerbe szedte az alap darabokat, melyek minden nő szekrényében nélkülözhetetlen kellékeknek számítanak. A listába bekerült a sötét nadrágkosztüm, a ceruzaszoknya, a makulátlan fehér ing, a tökéletes szabású farmer, a ballonkabát, és persze a kis fekete ruha. Ezután praktikus tanácsokkal lát el bennünket, mit és hogyan kombinálhatunk, melyek a titkai a póló, pulóver, vagy ballonkabát vásárlásnak.

Mindig csak azok a negatívumok
Önvéleményezés kérdésére szinte mindannyian azonnal a negatívumokat kezdjük sorolni. Nagy az orrom, kicsi a szám, eláll a fülem. Márk szerint nem vagyunk igazságosak saját magunkkal szemben. Természetesnek vesszük, hogy ami jó az jó, ugyanakkor folyton arra keressük a választ, hogy ami nem jó, miért nem jó. Tulajdonképpen ezt kell megtanulni átfordítani.


Kerüld a dadogós öltözéket!
A stylist szerint fontos, hogy mindig jól érezzük a bőrünkben. Ha óriási hátsóval vagyunk megáldva, de mégis a piros miniszoknyában érezzük jól magunkat, akkor vállaljuk fel, ugyanakkor számoljunk a felháborodott tekintetekkel. Ne viseljünk soha olyat, amiben kényelmetlenül, vagy kellemetlenül érezzük magunkat, mert az kivetül a viselkedésünkre is.

A lényeg, hogy bár testeket meg lehet fogalmazni geometriai formákkal, de ami valóban számít az, hogy saját magunkra leljünk, és ne olvadjunk bele a szürke budapesti tömegbe. Lakatos Márk könyve útmutató a divat útvesztőiben.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest