… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Shakira új élete

Shakira új élete

A gyönyörű, mindössze 158 cm magas énekesnő, már gyerekként elhatározta, hogy a szegényeket fogja valahogy támogatni és segíteni. Be is tartotta ígéretét, pár éve Shakirát nevezte ki a kolumbiai kormány a jóakarat követének. Az elmúlt éve mozgalmasan telt.  Jó néhány szuperdal, egy nagyszerű album és rátalált a nagy Ő is!

„A zene mindig is jelen volt az életemben, a mindennapokat és a családi ünnepeket is átszőtte a közös éneklés és zenélés. 10 éves koromban kezdtem el gitározni, majd harmonikázni is megtanultam. Később a dobolás lett a szenvedélyem. Nem mondanám azt, hogy fantasztikusan nagy tehetség vagyok, de nagyon szeretem ezt a hangszert. A tánc pedig adta magát a zenéhez és az énekléshez”- nyilatkozta Shakira, akinek tizennyolc évesen volt az első turnája. „Jól emlékszem, hogy amikor befejeztem a „turnémat” és hazamentem aludni, egyáltalán nem voltam álmos! Annyira éltetett az a sok boldog arc, aki önfeledten élvezte a zenémet, hogy képtelen voltam másra gondolni. Jó érzés volt, hogy a családom mindvégig mellettem állt és támogatott, a bátyám pedig évekig furikázott a fellépésekre.”

Az énekesnő ma is hasonlóképpen készül a fellépéseire, azonban ma már cseppet sem félénk, viszont egy-egy szuperkoncert után még mindig akkora lázban ég, hogy nem tud elaludni éjszaka. És hogy honnan ez a kifogyhatatlan energiája? Természetesen a rajongókból. „Feltölt, ha látom, érzem, hogy van értelme annak, amit csinálok és visszakapom a szeretetet, amit a munkám során belefektetek a dalokba.
A sok szeretettől tele vagyok erővel és energiával!” Kevesen tudják, de Shakira sokáig csak spanyolul énekelt, viszont első sikerdala már angolul lett felénekelve. A Whenever Wherever című szám pillanatok alatt a slágerlisták vezetője lett és egyben az egész világ megismerhette és megszerethette ezt a csodálatos énekesnőt. „Angolul dalokat írni nagyobb kihívás és sokszor meggyűlik vele a bajom. Azt viszont nem szeretném, ha más írná helyettem a dalaimat. Az angol szövegeket többnyire spanyolul is megírom, mert szeretném a hangulatukat és szellemiségüket megőrizni az anyanyelvemen is. Kifejezni magam és az érzéseimet egy másik nyelven érdekes feladat. Az első angol dal megírása volt a legnehezebb, de utána már tudtam, hogy a többire is képes vagyok.” Shakira felmenői között található spanyol, olasz és libanoni is, így ezek mind ötvöződnek benne. „Ezeket a kultúrákat keverve kaptam a családomtól. Ez az „örökség” mind-mind erős hatással voltak a zeném jellegére, a szövegekre és a hangszerelésre egyaránt. De mivel Kolumbiában születtem, ezért talán a dél-amerikai kultúra áll a legközelebb a szívemhez”- árulta el, majd hozzátette szerinte alapvetően mit sem változott az évek során. Ez valljuk be így is van, hiszen azonkívül, hogy pár kilót ledobott magáról és néha barna parókákban szerepel klippjeiben, megmaradt az az egyedi stílusa, amit a karrierje elején is képviselt.

Mikor jött el a nagy áttörés?
„Úgy érzem alapvetően nem változott a stílusom, de nem is követtem soha semmilyen trendet. Egyszerűen kialakult, hogy milyen ruhákban érzem jól magam, hogyan szeretem hordani a hajam, milyen helyekre járok szívesen.”
Az igazi nagy áttörést a Dél-afrikai futball világbajnokság hozta, ahol Waka Waka című számát milliók énekelték és táncolták vele együtt. „Dél-Afrika csodálatos hely, ahogy megérkeztem éreztem a hatalmas szeretetet a levegőben. Még életemben nem kaptam annyi ölelést, mint az alatt az egy hónap alatt, amit ott töltöttem. A Waka Waka című dallal sok meglepetés és újdonság érkezett az életembe, egyfajta utat mutatott nekem!”- nyilatkozta, majd azt is elárulta ha ki szeretne kapcsolódni vagy énekel, vagy zenét hallgat. „Még mindig a klasszikus rockzene az, ami kikapcsol és amire lazítani szeretek. Imádom az angol popbandákat, úgymint a The Cure, a Rolling Stones vagy a Led Zeppelin!” – az elmúlt évben azonban új dolgokba is belevágot Shakira, hiszen előrukkolt egy fantasztikus parfümmel, egy szuperjó albummal és folyamatosan kampányol a gyerekekért is. Hamarosan az amerikai elnök, Barack Obama csapatát fogja erősíteni. A harmincnégy éves énekesnő az oktatásért fog kampányolni, hiszen, Mezítláb elnevezésű alapítványa már régóta foglalkozik és támogatja a hátrányos helyzetű gyerekeket és az ő továbbtanulásukat. Szerinte ugyanis minden gyereknek jár egy jobb jövő és ezért ő mindent meg is akar tenni!

Amikor minden megváltozik
A Shakirához közelállók már egy jó ideje érezték, hogy valami nem stimmel kapcsolatában, Antonio de la Rúával. Nem volt esküvő, nem terveztek gyereket, így aztán 11 év után Shakira búcsút intett akkori kedvesének. Ő azonban nem temetkezett evésbe és szomorúságba, inkább a sztáredző, Tracy Anderson segítségét kérte. Pár hónap kemény edzésnek meg is lett az eredménye, hiszen az énekesnő jobb formában van, mint valaha. Így aztán nem meglepő, hogy a szerelem is hamar rátalált, egy nála tíz évvel fiatalabb focista személyében. A spanyol sztárjátékos, Gerard Pique teljesen elvarázsolta Shakirát, aki azóta folyamatosan kapcsolatáról tweetel. A 191 centis játékos kék szemével és termetével már több modellt és hírességet is exei között tudhat. „Shakira sosem volt még ennyire szerelmes. Ez a kapcsolat teljesen megváltoztatta az életét és ez a külsején is meglátszik! Ráadásul az énekesnő nagyon hisz a sorsban és mindketten február 2.-án ünneplik a születésnapjukat”- árulta el egy közeli ismerős.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest