… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Paul Walker – az akcióhős, akit imádnak a nők

Paul Walker – az akcióhős, akit imádnak a nők

A Halálos iramban legújabb részét sokkal inkább a nők várták, mint a férfiak. Szokatlan ez egy akciófilmet tekintve, de a sorozat rendkívüli népszerűségét a történetek mellett szereposztásnak köszönheti.
A Brian O’Connert alakító Paul Walkernek nem lehet oka a panaszra, mindig körülrajongták a nők. Már két évesen reklámfilmekben, majd tévésorozatokban szerepelt, így gyakorlatilag kamerák között nőtt fel. 
A színészet mellett aktívan sportolt, és az így szerzett alakjával egyenes út vezetett a modellszakmához is. Paul amennyire sikeres a filmszakmában, magánélete éppen annyira zűrös volt. De környezete szerint ez elkerülhetetlen volt. „Ha híres hollywoodi sztár vagy és mellette még piszkosul jóképű, akkor egyértelmű, hogy felveszed a csajozós életformát.” – mondta egy közeli barátja. Kislánya, Meadow Rain Walker 1999-ben született akkori barátnőjétől. Bár abban az időben már nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, így a kislány sem szerepelt a pár tervei között. A szakítás után Paulnak többnyire futókalandjai voltak. Állítása szerint 27 évesen még nem volt kész az apaságra, hanem szabadságra vágyott. A 37 éves Paul azóta már lenyugodott, és jó néhány éve él együtt fiatal barátnőjével, a nála 17 évvel fiatalabb Jasmine Pilchard Gosnell-el. A nagy korkülönbség persze sokáig címlapsztori volt, de Paul már megszokta az ismertséggel járó hátrányokat. Ebből kifolyólag nem szeret sokat beszélni a magánéletéről. „Színész vagyok, azt szeretném, hogy a munkámért szeressenek, ami azon kívül zajlik, nem tartozik senkire.” Pault ezúttal legújabb filmjéről, a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatási és egyéb kulisszatitkairól kérdeztük.

Miért különleges és mitől más az Ötödik sebesség, mint az előző részek voltak?
Az első részben Vin Disellel együtt játszottunk, és úgy éreztem, hogy tetszett a nézőknek az ellentétes karakterünk. Ő a második részből kimaradt, amit én nehezményeztem, mert Vinnel nagyot lehet alakítani. Egy határozott és kemény fickó, akinek a karaktere meghatározó a sorozatban. Ezért is örültem, amikor a harmadik részben már ismét együtt dolgoztunk és most az Ötödik sebesség forgatásakor is beigazolódott, hogy nyerő páros vagyunk. És persze Jordana Brewster személye is nagyban növelte a munkakedvemet.

Mennyiben volt más a legújabb rész?
Minden rész más valamiben. Most még gyorsabb autókat vetettünk be és emiatt több volt a nyomás és az izgalom. De összességében mindenki nagyon élvezte a jeleneteket még akkor is, ha nagyon kimerültünk.

Mi adta az energiát és miből töltekeztetek fel, hogy a maximumot hozzátok ki magatokból?
Ezúttal sokkal több szabadidőnk volt a forgatási jelenetek és napok között. Sokat lógtunk együtt és jó volt visszaidézni a korábbi filmek során szerzett élményeinket. Örültem, hogy újra láthatom a srácokat, és szinte mindenkivel jó barátság alakult ki.

Milyen érzés volt, hogy ismét láthatjátok egymást és együtt dolgozhattok? Változott valami vagy valaki azóta, mióta nem találkoztatok?
A Halálos iram első részekor még nagyon fiatalok voltunk, nem volt kialakult személyiségünk, életképünk, nem tudtunk kik vagyunk, mi a célunk. Most pedig mindenkin azt láttam, hogy felnőtt és tudja, mit akar, hol a helye. Amúgy is szeretek újra találkozni olyan ismerősökkel, akikkel valamilyen módon kapcsolatban voltam már az életben.

A közönség mit várhat/várt az Ötödik sebességtől?
Nyilván lesznek hasonlóságok az előző részekkel, de éppen azért van folytatás, mert szeretnénk újat és érdekeset mutatni a nézőknek. Az elvárások magasak és ez természetes, ha egy filmnek több folytatása is van. Mivel már az előző rész is túlszárnyalta a korábbiakat, ezért most még többet kellett teljesítenünk, ami nehéz, mert mindenkinek van egy határa. Ezért főként olyan trükkökkel tudtunk újat csempészni a filmbe, hogy új karaktereket is belevettünk a történetbe. Így került a színre Dwayne Johnson.

Szerinted mit tudott hozzáadni a Dwayne által megformált szerep a legújabb részhez?
Vin a fizikális megjelenésével mindig is fölényben volt, ezért szükség volt valakire, akit szembe lehet vele állítani. Azért volt szerencsés, hogy Dwaynet választottuk, mert, éppen egy olyan személyt kerestünk, aki tisztában van külső adottságaival és határozott jellem. Nem utolsó sorban a mozirajongók már jól ismerik az arcát és a korábbi szerepeit.

A Halálos iram kedvelőinek azonban ő mégis csak új arc. Milyen volt vele dolgozni?
Dwayne tele energiával érkezett a forgatásokra és nagyon keményen dolgozott. Ő az egyik legkarakteresebb személy, akivel valaha találkoztam. És persze a legfigyelemreméltóbb is, hatalmas és izmos termete miatt.

De mégis csak Vin Diesel volt, akivel már korábban is együtt játszottál, összeszokott páros vagytok. Ráadásul ezúttal Vin nemcsak Dominic Toretto szerepében tűnik fel, hanem mint producer is.
Vinnel mindig nagyon jól kijöttünk, ez nem kérdés. A kölcsönös tisztelet az, ami fenntartja a barátságunkat. Egy hullámhosszon érzem magam vele minden tekintetben és azt hiszem, hogy ezt ő is ugyanígy gondolja. Ez azért érdekes, mert teljesen ellentétes emberek vagyunk, de csak elsőre. Minél több időt töltünk együtt, annál jobban rájövök, hogy sok mindenben mégis hasonlítunk.
Mi jellemzi a filmbeli karakteredet? Min megy keresztül ezúttal Brian O’Conner?
Briannek ismét sok mindennel kell szembenéznie. Az évek során sokat változott és fejlődött. Végre ráébredt, hogy az élet nemcsak fekete és fehér, hogy a jog nem mindig az igazság oldalán áll és hogy rosszfiúnak lenni sokszor kifizetődőbb, mint jófiúnak. Azt hiszem, hogy sokkal szabadabb és tudatosabb is, mint korábban.

Természetesen a romantika sem hiányozhat a filmből. Dominic (Vin Diesel) húgával, Miaval tovább folytatódik a viszony.
Mia az egyetlen lány, akit Brian valaha is szeretett és ezúttal már nem akarja elrontani úgy, ahogy korábban megtörtént. Sokáig külön voltak, nem is találkoztak, de most már a jó úton haladnak ahhoz, hogy a kapcsolatuk működőképes legyen akár hosszú távon is.

Miat ismételten Jordana Brewster alakítja.
Jordana az a színésznő, akinél jobb társat nem is kívánhatnék magam mellé a vászonra. Szerencsés vagyok, hogy újból együtt játszhatok vele, kedvelem azt, hogy minden helyzetben eredeti és könnyű vele együttműködni. Az Ötödik sebességben nagyon izgalmas jeleneteink voltak, még egy épületről is le kellett ugranunk. Szóval amellett, hogy gyönyörű nő, bátor és bevállalós.

Puertó Ricóban is forgattatok, milyen volt ilyen egzotikus helyeken dolgozni.
Tetszett az a vibrálás, ami a városban fogadott, az emberek jókedve, életfelfogása, a történelem, mind-mind megragadott. Most már értem, hogy miért olyan felkapott nyaralóhely és miért olyan egyedi. Sok időt töltöttem a strandon, de az esőerdők és a táj szépsége is magával ragadott ezen a természeti csodákban bővelkedő kis országban.

Atlantában és Brazíliában is vettetek fel jeleneteket. Melyik hely tetszett a legjobban?
Mindegyiknek megvan a maga szépsége, Atlanta számomra olyan, mint Boston. Szimpatikusak voltak az emberek és nagyon sok a zöld terület. Brazília varázslatos volt, a látvány egyszerűen magával ragadó és leírhatatlan. A munka mellett volt annyi időnk, hogy körülnézzük és lefotózzunk csodás környékeket. Az emberek barátságosak voltak és izgatottak, hogy ott vagyunk.

Mennyire volt élvezetes a forgatás az előző részekhez képest?
Ez volt eddig a legjobb forgatás, mert több volt az izgalmasabb és érdekesebb jelenet, mint korábban. Kipróbálhattam újabb autókat és még abba is volt beleszólásom, hogy milyen kocsikkal forgassunk. Így vezethettem Subarut, Nissant, Porschet, és néhány Dodge-ot is.

A veszélyes jeleneteknél volt dublőröd?
Több veszélyes jelenetet velem vettem fel, de még mindig nem annyit, amennyit akartam. Főként autós jeleneteket szerettem volna végigcsinálni, de nem mindet engedélyezték. Egyébként érdekes, hogy ilyen esetekben hány oldalról és miként védenek engem. A csapat, akik segítik a munkánkat, sokkal több veszélynek vannak kitéve már csak azzal is, hogy ott állnak és nincs mögöttük védelem. Szóval le a kalappal előttük, mert ők kockáztatnak csak igazán.

Szerinted miért olyan sikeres a Halálos iramban széria és miért szeretik világszerte?
Azért mert amellett, hogy képtelen jelenetekkel teleszőtt, mégis hétköznapi emberek problémáit mutatja be barátságon, szerelmen, kapcsolatokon, hűségen, csalódásokon keresztül. Sokszínű, tele van akcióval, váratlan fordulatokkal és egy jól összerakott stáb és színészek kemény és kitartó munkájának eredményeként született meg minden egyes rész.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest