… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Pataky Attila modern otthona

Pataky Attila modern otthona

Pataky Attila az általa szerényen legénylakásnak tartott házában fogadott minket.  Szerinte nem a válaszai lényegesek, mivel a zenéje bemutatja őt, elég hallgatni és megérteni a szövegeket. Azért tudott újat mondani. 

Egy ideje már itt vagyunk nálad és azt látom minden mozdulatodon, hogy kirobban belőled az energia. Mi ad neked ennyi erőt?
Pataky Attila: Talán az előző életeimből hoztam magammal. Sokat teszek azért, hogy mind fizikailag, mind lelkileg egyben legyek. Nagyon fontos oka van ennek, hiszen minden tavasszal eljön a turné ideje, és fel kell mennem a színpadra. A „kell” szó persze idézőjeles, inkább felmehetek a színpadra. Azért pedig nagyon becsületesen mindent megteszek, hogy ott meg tudjak felelni. Nekem az a pár négyzetméter az életem, a boldogságom, ma már ezt be merem vallani. Vannak más csodák is az életben, de nekem ott villan meg néha az örökkévalóság. Annak idején testnevelő tanárnak készültem, voltam középtávfutó, úgyhogy tudom, mit kell megtenni azért, hogy 2, akár 3 órát végigmozogjak a színpadon.

Attila csak „szerelemautónak” becézni a bivalyerős Toyota Supra-ját. Annak idején rengeteget autóztak ezzel Beával együtt ezzel a csodával. A rocker láthatóan kedveli a zöld színt, mivel a többi autója is zöld, a sportautót pedig most fényeztette gyöngyház fényű zöldre.


Férfias a munkád, férfiasak a hobbijaid. Láttuk az autóidat, motorodat, bőrdzsekijeidet. Miből ered ez a macsó image?
Pataky Attila: Nem gondolom, hogy ez macsóság. Mindenkinek ez az álma. Tizenegynéhány éves voltam, amikor az egész környéken volt egy darab Pannonia motor, örültünk, ha megállhattunk mellette. Huszonévesen levizsgáztam motorból, de még mindig nem volt sajátom. Akkor megfogadtam, hogy egyszer nekem is lesz jó motorom. Voltak is különböző gépeim, jó volt velük menni. Aztán eljött az idő, amikor lett egy rendes, igazi motorom. Meg ne bántsak senkit, de egy Harley az Harley, és kész. Az autók pedig az életeim, bennük élek, fontos, hogy kényelmesek, biztonságosak legyenek.

Ezt a határozott, férfias hozzáállást mennyire viselte meg a válásod?
Pataky Attila: Nagy kettősség lakozik bennem. Látom a barátaimon, más férfiakon, hogy van, aki ezt be meri vallani, van, aki nem. Aki ismeri a líráimat, az tudja, hogy mit érzek, mi van bennem. Ha nagyon szerelmes vagyok egy nőbe, és valamiért véget ér, akkor abba majdnem belehalok.

Mennyire tudtál önkritikus lenni abban az időszakban? Beláttad a hibáidat?
Pataky Attila: Az ember, amikor a szerelem bíborlángjában ég, akkor egyáltalán nem látja magát kívülről, csak megy előre. Amikor pedig eljön a szakadás ideje, még kevésbé tud reális lenni, hiszen olyankor iszonyú nagy a riadalom a szívben. Keres mindenféle kapaszkodót, hogy hátha, aztán pedig nehezen látja magát kívülről, csak a fájdalmait éli meg. Most már rájöttem, hogy semmit nem akarok gyorsan, már nem sietek sehova. Rossz egy szakítás, de ha éppen azt kell megélni, akkor megélem. Nem akarok gyorsan korrigálni, mert nem lehet, mindenhez idő kell. Nekem annyi szerencsém van, hogy dalokat írok az érzéseimből, kiírom magamból a fájdalmat, úgyhogy nem kapok infarktust a feszültségektől.

A 30. Edda album borítója. Attila szemből is láthatta a hölgyet, és nem bánta meg a látványt.


Nehezen búcsúzol?
Pataky Attila: Arra tudatosan törekszem, hogy emberségesen búcsúzzak. Nem értem, amikor azt látom, hogy egymást gyalázzák emberek, akik addig szerették egymást. Ami rosszat akkor kimondanak, azzal a rosszal éltek addig együtt, így saját magukat alacsonyítják le. A szerelemből mindig azt őrzöm meg, ami szép volt. Ezek a szerelmek az életem téglái. Amit megéltem, az az enyém, azt nem adom senkinek.

Úgy tűnik, nagyon fontos neked egy kapcsolat. Törekszel arra, hogy legyen melletted valaki, keresed a társad?
Pataky Attila: Nagyon szeretem a női principiumot, a nőt magam mellett tudni. Imádom az illatát, az ízét, a mozdulatait. Vagy csak tudni, hogy valahol ott van a másik szobában, vagy csak fekszik a kanapén és olvas. Imádom a társas létezést.

A volt feleségeddel a válásodat emberhez méltónak tartod?
Pataky Attila: Abszolút emberi léptékű volt. Amennyire 18 év mindenségéből el lehet szakadni, annyira igen. Ott volt a kisfiam, Acsa is. Csak azt kérdeztem, hogy mit kér, mert az lesz. Legyen úgy, én pedig megyek tovább. Isten adta azt a csodát is, hogy Acsa itt lakik 2 utcányira tőlem, bármikor átjöhet, itt van nálam. Minden nap megköszönöm Istennek hálásan, hogy itt találtam magamnak házat, két utcányira a kisfiamtól. Zavarni pedig nem zavar, hogy néha látom Bea autóját, mert azt jelenti, hogy él, létezik.

Nyáron csak percek jutnak alvásra, a félórás sziesztákat Attila mindig a nappali kanapéján tölti. Imádja feltett lábbal nézni a tv-t.


Mennyire lepett meg akkoriban, hogy a feleséged sokat szerepelt a médiában, hiszen előtte nem volt olyan erős a jelenléte?
Pataky Attila: Kicsit meglepő volt, mivel úgy beszéltük meg, hogy a médiát rám hagyjuk. Azonban úgy fogtam fel az egészet, hogy ha neki ez kell, hogy feldolgozza, akkor tegye meg. Néha nem volt olyan kellemes, de elfogadtam. A kisfiam anyukája, anyja, anya, mama, fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen. Nem azért fontos, hogy azt mondják, micsoda nagylelkű ez a Pataky! Gyakorlatilag fontos, hogy a kisfiamnak egy normális, nyugodt anyja legyen, mert akkor Acsa is az lesz. Ez nekem mindent megért és megér.

Korábbi párjaid, vagy a mostani, mennyire tolerálták, hogy rendszeresen minimum megfordulsz a nők után, és akkor óvatos volt a kérdés?
Pataky Attila: A házasságomban egy más fajta létezés volt, a közös titkainkat nem szeretném kiteregetni, a hálószobámba soha nem engedem be a médiát, az az enyém, a miénk. Erről inkább azért érdemes beszélni, mert engem édesanyám arra nevelt, hogy szeressem a nőt, kiskoromban megtanított arra, hogyan kell egy kabátot feladni, a kocsiajtót kinyitni, előzékenynek és figyelmesnek lenni. 19 évesen a tanárképzőn már a könyvtárba jártam és az emberi testről olvastam, hogy többet tudjak, Utána elvégeztem egy sport- és gyógymasszőri tanfolyamot. Ezeket a tudásokat később minden szempontból lehetett használni. A nőimádat végigkíséri az életemet. Ez az, ami boldogít, és néha leküld a pokol fenekére. Mindig olyan társat találtam, akik megértettek, és én is őket.

Elsőszülött fiaddal mennyire tartod a kapcsolatot?
Pataky Attila: Abszolút, mostanában sok koncertünkön ott van, de keveset szerepel a médiában. Nagyon jó fej, nálam sokkal nyugodtabb típus. Nagyon jó hangja van, remélem, hogy Ő és Acsa lesz a folytatás.

Az ARANYFAL


Szeretnéd, ha követnének a pályán?
Pataky Attila: Szerintem mindenki szeretné, ha a gyermekei követnék, átadhatná a stafétát.

Politikai szerepvállalásod, a magyarságot képviselő markáns véleményed mennyire hozott fordulatot a megítélésedben? Érezted, hogy egyesek jobban, mások kevésbé kedvelnek emiatt?
Pataky Attila: A mai trend azt akarja, hogy az emberek félelemben és szorongásban éljenek. Nos, én nem vagyok hajlandó félelemben és szorongásban élni. Azt se tudom elfogadni, amit sokszor a média sugall, hogy ne törődj a dolgaiddal, majd a nagytestvér megoldja. Dehogy oldja meg! Az én fiaim jövőjéért én felelős vagyok, és én is ott vagyok a megoldók között. Az pedig számomra természetes, hogy ez itt Magyarország, magyarnak születtem, büszke vagyok arra, amit elértem, és nem mások kárára. Külföldön nemzeti színekre festik az emberek az arcukat, ha úgy adódik én is piros-fehér-zöldre fogom, had legyek büszke arra, hogy boldog és magyar vagyok. Ezen a csodálatos nyelven írom a dalaimat.

A nyugalom szigete. harmonikus és nagyon modern

Honnan ered ez a határozott magyarságtudat?
Pataky Attila: Édesapám Horthy katonatisztje volt, sok probléma nem volt az indíttatással. Kisdobos még voltam, úttörő már nem, mivel semmiképpen nem akartam az lenni. A szüleim így neveltek. Ahogy a rendszer kicsit lágyult régebben, mi úgy indultunk el a zenével, de még akkoriban is sok helyről kitiltottak minket. Mondhatok én bármit egyébként, de aki azt akarja tudni, hogy kicsoda Pataky Attila, az hallgassa meg az egyestől kezdve a huszonkilences lemezig az Edda albumokat. Ott vagyok benne kronológiailag. Aztán szóljon, aki nem ért valamit, hol és melyik dalban tudott megcsípni. De nem tudnak, mert azok a dalok az én vagyok.

A trón. A fénylő felület alatt egy speciális kerámiaötvözet található. Innen meríti Attila a sok energiát.

Mi az, amit még nem értél el, de vágysz rá?
Pataky Attila: Ha mind elmondanám, azt gondolhatnád, hogy örült álmodozó vagyok. Van az életemnek látható és láthatatlan része. Megtanultam kozmikus energiát „nyerni”. Mérni és használni láthatatlan energiákat, így készülök a következő 10 évre. Ismerem a teremtési kódokat, teremtem a jövőmet. Szeretnék tenni sokat a nemzetemért, ezért a meggyötört népért. Az én formámban, az én dalaimmal, a színpadról, 95%-ban józanul, 5%-ban 1-2-5-6 pálinkával a fejemben, és ez így lesz ezután is.  Voltak csodálatos nők az életemben, csodálatos kapcsolatok. Imádom a nőket, szeretek udvarolni, vele lenni, kedveskedni, érte lenni, megmutatni, hogy nagyon frankó srác vagyok.. Musicalt is álmodtunk, amit remélhetőleg megismer majd a világ. Annak a bevételeiből a Szeretet iskolahálózatot szeretnénk létrehozni. Számomra fontos minden nap felkelni és cselekedni. Mindig az a fontos, ami most van, a mostban létezni, ezt vallom. Nem a múltban kotorászni, nem a jövőben szemezgetni, a mostban kell létezni. Bor, szex, rock’n roll és lélek, erről szól az életem.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest