… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Oscar 2012 a nagy pillanatok

Oscar 2012 a nagy pillanatok

 Az idei Oscar-gálán emlékezetes pillanatokban nem volt hiány, Meryl Streep ismét tarolt, Melissa McCarthy felesekkel csillapította idegességét, míg Robert Downey Junior és Gwyneth Paltrow két személyes standup comedy-t varázsolt a színpadra.

A legszebb ruhaköltemények
Vasárnap a vörös szőnyegen egész Hollywood ott toporgott, méghozzá a divatszakma krémjének legszebb ruhakölteményeiben. Penelopé Cruz egy gyönyörű kék Giorgio Armani estélyiben jelent meg az eseményen, míg Cameron Diaz egy krémszínű Guccit viselt, néhány Tiffany & Co ékszerrel megfűszerezve. Diaz elmondta, hogy az uszály, amit viselt hihetetlen nehéz. A becslések szerint a színésznőn kb. 1 millió dollárnyi vagyon csillogott. Az est egyik legszebb kreációját Gwyneth Paltrow viselte, egy hófehér Tom Ford ruha képében, de Glenn Close és Mila Yovovich is kitett magáért. Előbbi egy Zac Posen, utóbbi egy Elie Saab kreációban tündökölt.

A legviccesebb pillanatok
Az idei díjátadót Morgan Freeman nyitotta, a hangulat pedig már csúcsponton volt, mikor a műsorvezető Billy Christal táncra perdült, és egy viccel oldotta a hangulatot: „Semmi nem lehet jobb a gazdasági helyzet csillapítására, mint milliomosokat nézni, ahogy aranyszobrokkal díjazzák egymást.” Az est humoros pillanatai azonban itt nem értek véget, Robert Downey Junior a poén kedvéért kétszemélyes filmstábbal borzolta Gwyneth Paltrow idegeit.

A színész amellett, hogy folyamatosan belebeszélt Paltrow mondataiba, unalmasnak nevezte, kijelentett, hogy dokumentumfilmet forgat a díjátadásról. Az eredmény, hogy a kamerát a színésznő arcába tolta végig a két operatőr. Zach Galifianakis, a Másnaposok sztárja a vörös szőnyegen bejelentette, hogy az Oscar tiszteletére kivételesen megfürdött és még a bajszát is megmosta. Melissa McCarthy és Rose Byrne egy laza felessel kezdte a díjátadást, Sandra Bullock pedig közölte, hogy a 1,2 milliárd kínaira tekintettel kínaiul fog beszélni némi német akcentussal. Ezután a színésznő németül fogott a mondókájába, mikor átadta a legjobb idegen nyelvű filmért járó díjat, szerezve ezzel néhány szórakoztató pillanatot a közönségnek.

A 84. Oscar-díjkiosztó Gálán Emma Stone színésznő a Louis Vuitton kollekciójából választott öltözékéhez kiegészítőket: karkötőt és fülbevalót, valamint egy kövekkel díszített doboztáskát. A karkötő a 2012-es Prefall kollekció egyik darabja, amely újraértelmezi a Divatház ikonikus darabját, a Charm karkötőt, melyet Marc Jacobs tervezett 2001-ben. A fehérarany, gyémántokkal és vörös spinelekkel kirakott fülbevalók a L'Ame du Voyage ékszerkollekció részei, melynek legújabb darabjai Párizs előtt tisztelegnek.

És a nyertesek…
A Leleményes Hugó nyomában, két kategóriában is győzött. Colin Firth Meryl Streepnek adták át a legjobb női főszereplőért járó díjat Vas Lady-ben nyújtott alakításáért. Így a színésznő harmadik Oscar-díjával lett gazdagabb. „Azt hittem én már öreg vagyok ehhez, de mikor kimondták a nevem, egyszerre kigyulladt a fehér fény, és újra gyereknek éreztem magam, hiszen gyerek voltam, mikor először Oscart kaptam.”- mondta a színésznő.  A legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Jean Dujardin zsebelte be a The Artist című némafilmért, mely az est folyamán még 4 aranyszobrot kapott, a díjat Natalie Portman adta át.  Bradley Coopertől a Tetovált lány is megkapta az elismerést a legjobb vágásért. A legjobb eredeti forgatókönyv címet az Éjfélkor Párizsban vihette haza, ami Woody Allen negyedik Oscar-díját jelentette, bár a rendező nem volt ott az elismerés átadásánál. A legjobb női mellékszereplőnek mindenki Octavia Spencert tippelte, a színésznő mégis döbbent arccal és könnyek között lépett a színpadra.

Penelopé Cruz Chopardban

Michelle Williams, akit a Legjobb Női Főszereplőnek járó díjra jelöltek egy Louis Vuitton estélyit viselt. Az égőnarancs selyemmuszlin, organzaszalagokkal díszített ruha rétegei háromdimenziós, könnyed struktúrát eredményeznek.

A nyertesek listája:

Legjobb film: The Artist – A némafilmes
Legjobb rendező: Michael Hazanavicius
Legjobb férfi főszereplő: Jean Dujardin (The Artist – A némafilmes)
Legjobb női főszereplő: Meryl Streep (A Vaslady)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christopher Plummer (Kezdők)
Legjobb női mellékszereplő: Octavia Spencer (A Segítség)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Éjfélkor Párizsban
Legjobb adaptált forgatókönyv: Utódok
Legjobb operatőr: Hugo
Legjobb vágás: A tetovált lány
Legjobb filmzene: The Artist – A némafilmes (Ludovic Bource)
Legjobb betétdal: Man or a Muppet (The Muppets)
Legjobb látványtervezés: Hugo
Legjobb kosztümtervezés: The Artist – A némafilmes
Legjobb smink/maszk: A Vaslady
Legjobb vizuális effektusok: Hugo
Legjobb hang: Hugo
Legjobb hangvágás: Hugo
Legjobb dokumentumfilm: Undefeated
Legjobb animációs film: Rango
Legjobb: idegen nyelvű film: Nader és Simin – Egy elválás története
Legjobb rövid animációs film: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Legjobb rövidfilm: The Shore
Legjobb rövid dokumentumfilm: Saving Face

Melanie Griffith és Meryl Streep

Hozzászólások

Pin It on Pinterest