… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT „Nem mindig vagyok boldog!”

„Nem mindig vagyok boldog!”

 Meryl Streep nemrég töltötte be a 62-őt, de már 40 évesen azt hitte, hogy vége a pályafutásának. Új filmjében Margaret Thatcher megformálásához új akcentust kellett felvennie, és eldobnia a régit a forgatás idejére. Nemrég jelenlegi életéről, új filmjének nehézségeiről, és félelmeiről mesélt egy interjúban.

A színésznő nemrégiben először került a Vogue címlapjára, úgy nyilatkozott, valószínűleg ő a legöregebb,  akivel ez megesett.

A fotókat a Vogue számára, az ismert fotós Annie Leibovitz készítette

40 évesen azt hitte, véget ért a karrierje
Streep felidézte, pillanatot, mikor húsz éve azt hitte, végleg legördült a függöny. „Emlékszem, mikor 40 éves lettem, odafordultam a férjemhez, és azt kérdeztem tőle: Most akkor mit csináljunk? Mert ennek biztosan vége. Ha egy nő túllép a fogamzó képes koron, bizonyos szinteken groteszknek tűnik.”- mondta a színésznő.

Meryl Streepből Margaret Thatcher
Streep nagy megtiszteltetésnek vette, hogy őt választották a Vaslady szerepére, bár nem volt egyszerű dolga a miniszterelnöknő megformálásánál. „Talán az egyetlen közös bennem és Margaret Thatcherben, az, hogy mindketten szenvedéllyel végezzük a munkánkat. Ugyanakkor politikai nézeteivel sosem értettem egyet.” A stáb megpróbált a lehető legközelebb jutni az igazsághoz, kronológiai sorrendben vették nagyító alá a miniszterelnöknő életét. Streep a forgatás megkezdése előtt hónapokig azzal töltötte az idejét, hogy felvételek tömegét nézte végig Thatcherről, mert részletes képet szeretett volna kapni a miniszterelnöknő akcentusáról, hangjáról, mozdulatairól. Több tucat emberrel beszélt, akik személyesen ismerik Thatchert, köztük a volt munkaügyi vezetővel Neil Kinnockkal.

Hihetetlen energia és lendület! Ez jellemzi leginkább a színésznőt. Fotók:vogue.com

„Nagyon sok emberrel beszéltem, érdekes volt, mert mindenkinek volt véleménye a miniszterelnöknőről. Olyanokat is megismertem, akik nagyon közel álltak hozzá, és sokat tudtak az erősségeiről, gyengeségeiről, és arról a kegyetlenségről, ami benne lakozott, és amiért magas árat fizetett.”- mondta a színésznő. Streep amellett, hogy éjszakákon át tanulmányozta a miniszterelnöknő életét,  új akcentust is kidolgozott. Így a forgatásig megvált lincolnshirei dialektusától.

Sokan szerint még Oscar-díjra is esélyes

És mi  helyzet a magánélettel?
A főzéssel Streep olykor hadilábon áll. „Van, hogy szeretek nekiállni esténként főzni, van, hogy nem. Előfordul, hogy nekikezdek főzni, és mikor megkóstolom, utána egyenesen landol a szemetesbe. Ilyenkor azt mondom a családnak: Oké, most pizzát rendelünk!” Régebben más volt, amikor még kicsik voltak a gyerekek.” A színésznő elmondta, a sikeres anyaszerep és karrier titka a csodálatos férj, akire sok évvel ezelőtt bukkant rá. Persze emellé, még kitartásnak, és jó szervezőkészségnek is párosulnia kell. „Néha úgy érzem, mintha egy vállalkozást vezetnék. Folyamatos tervezés szükséges hozzá.” Streep büszke arra, hogy a gyerekei is a színész karriert választották, ugyanakkor félti is őket. „Büszke vagyok arra, hogy a lányaim is ezt szeretnék csinálni, ugyanakkor nagyon féltem őket. Ha kritika kerül egy színész útjába, az nem az írásait, vagy a festményeit kritizálja, hanem őt magát. Nehéz félretenni ezeket a dolgokat magadban egy olyan helyre, ahol nem sérülsz. Persze sosem fogom azt mondani nekik, hogy ne csinálják, hiszen én is rengeteget kaptam ettől a szakmától.” A színésznőből mindig egyfajta életöröm árad, ugyanakkor elmondta, nem mindig boldog, csak a sajtó előtt mutatja ezt. „Extrém morcos tudok lenni, kérdezzék csak a férjemet! Viszont sok apró dolognak tudok őszintén örülni. Szerelemnek, szexnek, jó ételeknek!”

Streep mindig édesanyját tartotta példaképének
„Az édesanyám olyan volt, hogy ha besétált egy szobába, ott rögtön minden fénybeborult. Könnyen szerzett barátokat, kapcsolatokat. Mindig olyan akartam lenni, mint ő. Mindig az élet jó oldalát nézte, sosem a negatívat, vagy azt, ami visszatartja.” Bár szerepei között akadtak szép számmal komoly, embert próbáló karakterek, Streep elmondta, sosem félt egyiktől sem. „Nem végezheted a munkádat jól folyamatos félelmek közepette. Félhetsz egy sajtótájékoztatótól, lehetsz ideges, vagy izzadt, de nem félhetsz, ha a munkádat végzed, mert úgy nem fog működni.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest