… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Mr. Romantika, azaz Patrick Dempsey

Mr. Romantika, azaz Patrick Dempsey

Patrick, az a férfi, akit imádnak a nők és elismernek a férfiak is. Csodálatos családapa és férj, fantasztikus színész, kolléganői pedig egyenesen imádják. Hogy miért? Hát, mert ő Mr. Romantika, akitől érdemes tanulnia nőnek és férfinak egyaránt.

Patrick Galen Dempseyt Leginkább a Grace klinika című sorozatból ismerhetjük, amelyben Dr. Derek Shepherd idegsebészt alakítja. Számos filmben szerepelt, többek között a Mindenütt nőben, a Császárok klubjában, a Saját szavakban, a Bűbájban és a nagysikerű Boldogító talán című filmben.

„Magunknak kell saját sorsunkat irányítanunk.”
Patrick korán felismerte, hogy a maga ura akar lenni: a középiskolát nem volt hajlandó végigjárni, mivel akkoriban csak a zsonglőrködés érdekelte, és ebből akart megélni. Döntéséhez hozzájárult, hogy több rangos versenyt is megnyert, így már 18 éves kora előtt volt annyi pénze, hogy otthagyja a szülői házat, és a saját maga által választott utat járja.

Patrick a romantikus filmek elsőszámú kedvence


Szerencséből ötös

Dempseyt 12 évesen diszlexiával diagnosztizálták, így nem csoda, hogy nem volt túl sok sikerélménye az elemiben. S bár az iskolában nem szerepelt fényesen, a szerencse mégis mellé szegődött: egyik fellépése során egy ügynök meglátta a lehetőséget a fiatal fiúban, és megkérte, hogy menjen el a Kakukktojás (Torch Song Trilogy) című alkotás színpadi változatának meghallgatására. Patrick megkapta a szerepet, így a következő hónapokban a csapattal körbeturnézta San Francisco-t, még az MTV-n is szerepelt az Overnight Success bemutatón Teri DeSario által, ahol táncolt és zsonglőrködött. Azt mondta Barbara Walters-nek a 2008-as Oscar-gálán, hogy ő úgy gondolja, hogy a diszlexia „tette őt azzá, aki.” „Távlatot adott nekem, hogy egyfolytában dolgoznom kell.”

Szappan-operáció
Első jelentősebb alakítása a televízióban egy visszatérő szerep a Will & Grace-ben Will eltitkolt sportbemondó barátjaként. Dempsey-t aztán 2001-ben Emmy-díjra jelölték legjobb férfi mellékszereplőként dráma kategóriában Aaron szerepéért. 2004-ben Hilary Swankkel és Anjelica Hustonnal szerepelt az elismert Vasakaratú angyalok című filmben. Azonban akkor lett igazán elismert, amikor elkezdett játszani a Grace klinika című drámában Dr. Derek Shepherdként. Mielőtt elvállalta ezt a szerepet, jelentkezett a Dr. House-ba is, amit végül Hugh Laurie kapott meg. Azért a Grace Klinika is óriási ismertséget hozott számára, és 2007-ben végül az övé lehetett a jól megérdemelt szobrocska, Golden Globe-ot kapott a legjobb férfi alakításért.

  • Érdekességek a színészről:
  • Dempsey kétszer házasodott. 1987-ben összeházasodott Rocky Parker színésznővel. Összeházasodásuk idején Dempsey 21 éves volt, Parker pedig 48, a fia, Corey Parker pedig 1 évvel volt idősebb Dempseynél. A pár 1994-ben vált el.
  • 1999. július 31-én Dempsey feleségül vette Jillian Fink nemzetközileg elismert sminkest. A párnak három gyermeke született: egy lány, Tallulah Fyfe (született 2002. február 20.) és egy fiú ikerpár, Darby Galen és Sullivan Patrick (születtek 2007. február 1.).
  • Patrick kedvenc zenekara a Foo Fighters. A banda zenéje kifejezi mindazt a korlátlan szabadságot és szenvedélyt, ami a színész életfilozófiájának tart.

Dempsey szabadidejében az autóversenyzést élvezi. Az Indianapolis 500-on ő vezeti a Safety Car-t, és versenyzett a Rolex 24 of Daytona sportautó versenyen és a Baja 1000 országúti versenyen is. Jelenleg ő az egyik tulajdonosa az IndyCar Series versenyen a Vision Racing csapatnak. 2008-ban a 12-ből 5 versenyen részt vett a Rolex Sports Car Series versenyen. 2009-ben a Team Seattle nevű csapatban a 2009 24 Hours of Le Mans verseny GT2 osztályán egy Ferrari F430 GT-t vezetett

Hozzászólások

Pin It on Pinterest