… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Michael J Fox őszintén: A siker nem minden!

Michael J Fox őszintén: A siker nem minden!

Ha egészség van, minden van – tartja a mondás. Hiába sikeres és népszerű valaki, ha kiderül, hogy súlyos betegségben szenved. Ez történt Michael J. Fox-szal is 18 évvel ezelőtt, amikor éppen a legjobb időszakát élte. Felfelé ívelő karrier, boldog házasság, vagyis egy tökéletes jövőképet zavart meg a hirtelen jött betegség, a Parkinson-kór. Az orvosok akkoriban 10 évet jósoltak neki, és utána végleges visszavonulást javasoltak számára. A színész az első megdöbbenést követően csak szűk családi körben vállalta a betegségét. Egy ideig nem volt képes feldolgozni helyzetét és az alkohol rabja lett. Felesége segítségével sikerült leszoknia az italról, aki rádöbbentette, hogy saját maga érdekében meg kell tanulnia küzdeni a betegség ellen. Családja azóta is maximálisan támogatja, de főként feleségének köszönheti azt is, hogy állapotát egy idő után már nyíltan vállalta a nagyközönség előtt. Színészi karrierjének nem fordított hátat, és egyszerre több filmet is forgatott. Ez után az időszak után készült a nagy sikerű Szenzációs recepciós, a Szerelem a Fehér Házban, A pénz boldogít és a Törjön ki a frász című filmek. Ezeknél is nagyobb siker volt a Kerge város című tévésorozat, melynek főszereplője és társproducere is volt. „Megtanultam együtt élni a betegséggel, emellett én még ugyanolyan apa, férj, író, színész és ember vagyok. Sajnos a Parkinson-kór része az életemnek, de el kell, hogy fogadjam, mert mást úgysem tehetek.

Avilághírnevet a Vissza a jövőbe-trilógia hozta meg számára, ahol partnere Christopher Lloyd is bravúrosat alakít. Sajnos, a folytatás pont Michael betegsége miatt maradt el.

Egy idő után már nem volt olyan állapotban, hogy alkalmas legyen forgatni, de Michael továbbra sem adta fel. Két önéletrajzi könyvet is írt, kritikusok szerint remek írói vénával rendelkezik, gyerekkorában még verseket is írt.
A feleségemnek köszönhetem, hogy nem adtam fel. Miután kiderült a betegségem, nemhogy elhagyott volna, hanem teljes mértékben támogatott. Öt évre rá születtek meg ikerlányaink, akik a legnagyobb boldogságot jelentik az életemben.
A Parkinson-kór olyan izomrángással járó betegség, ami már sokszor kellemetlen helyzetbe hozta. Környezete viszont sosem bántotta, nem nevették ki, hanem elfogadták a helyzetet. „Akárkivel megtörténhet, hogy rossz géneket örököl és egyik napról a másikra lebetegszik. Én nem érzem, hogy ettől a férjem kevesebb lenne, éppen azt a jóképű férfit látom benne, akit annak idején megismertem.” – mondta a kanadai születésű színész felesége, Tracy Pollan.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest