… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Méhkirálynők a kifutón: Mesés kollekció McQueentől

Méhkirálynők a kifutón: Mesés kollekció McQueentől

Az Alexander McQueen divatház pontosan tudja, hogyan kell egy egyszerű divatbemutatót látványos show műsorrá változtatni. A 2013-as tavaszi kollekció hihetetlen sikert aratott a Párizsi Divathéten, a drámaian strukturált fenséges darabokat a méhek világa ihlette!

Királynői fazonok, bonyolult díszítések, meghökkentő kiegészítők. Sarah Burton ismét nagyot alkotott, a tervező ezúttal a természethez fordult inspirációért. A tavaszi kollekció témája a méhek voltak, a ruhák színein és mintáin a kaptár különleges világa köszön vissza, az egyes darabokat borostyánszerű mandzsettákkal, aranysárga övekkel díszítették.

„A divatház jellegzetes sziluettjeit szerettem volna újraértelmezni egy jóval nőiesebb formában, azzal hogy hangsúlyoztam a csípőt, és a melleket. A kollekció érezhetően erotikus, de nem hirdeti ezt túlságosan, inkább sejtelmes.- magyarázta Burton, aki a kulisszák mögött azzal viccelődött, hogy minden nő egy dolgozó méhecske, és a kollekció megalkotásánál ez is szerepet játszott.

A ruhák igencsak összetettek, az idei trendeknek megfelelően jelen vannak benne peplum részletek, érdekes nyakvonalak, és szárnyakra emlékeztető elemek is. Burton nagy hangsúlyt fektetett a derekakra, emellett pedig időről-időre visszaköszön a méhsejt alakú háló a kiegészítőkön és a ruhákon egyaránt. A kollekciót a krinolinok és a fűzők tették teljessé, az extrém formájú cipőkkel kombinálva egyesítették a modern és klasszikus elemeket.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest