… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Megrázta a sztárvilágot Whitney halála

Megrázta a sztárvilágot Whitney halála

Whitney Houston halálhíre az egész sztárvilágot megrázta, az énekesnő szombaton hunyt el. Mariah Carey-t sokkolta barátnője halála, Dolly Parton úgy nyilatkozott, szinte megszakadt a szíve a hír hallatán.

Whitney Houston 48 éves korában hunyt el, a beszámolók szerint az énekesnőt a Beverly Hilton Hotel egyik szobájában találta meg fodrásza a kádban. Houston stylistja, fodrásza, és két testőr aggódni kezdtek, mert a sztár már egy órája a fürdőszobában tartózkodott, és indulni kellett volna a Clive Davis partira. Kopogtattak az ajtón, de nem jött válasz. Houstont végül a testőrök húzták ki a kádból. A hotelszobában illegális szert nem találtak, de receptre kapható gyógyszereket igen.

A sztár a világ egyik leghíresebb énekesnője volt, olyan felejthetetlen dalok köthetők nevéhez, mint az I will always love you, és a Saving all my love for you. Későbbi karrierjét azonban beárnyékolták a kábítószerek, és viharos házassága Bobby Brownnal. Clive Davis a szombati bulin elmondta az énekesnő nagyon sokat jelentett neki. A jazz legenda Herbie Hancock, aki szintén részt vett az estélyen úgy nyilatkozott, hogy Whitney halála hihetetlen veszteség. A halál pontos oka, illetve körülményei egyelőre tisztázatlanok, a nyomozók az idegenkezűséget azonban kizárták.

Mariah Carey és Alicia Keys is gyászol

Az énekesnő háttere soul és gospel zenével volt átitatva. Édesanyja gospel énekesnőként lépett fel korábban. Houston keresztanyjának a híres énekes Aretha Franklinnek csak egy rövid nyilatkozatra volt ereje. „Egyszerűen nem tudok most beszélni, annyira hihetetlen. Nem akartam elhinni, mikor a tv képernyőn olvastam.”- mondta Franklin. Whitney Houston New Yersey-ben nőtt fel, kezdetben egy templomban énekelt, majd az élet New York éjszakai klubjaiba sodorta. Ezután modell lett, majd az Artista Records leszerződtette. Karrierje csúcsán 1980-ban és 90-ben számos díjat, valamint kislemezt, és albumot is magáénak tudhatott. „Olyan nagy sztárok próbálták felülmúlni tehetségét, és felújítani dalait, mint Mariah Carey, vagy Christina Aguilera, de egyikük sem volt olyan jó, mint az eredeti. „- nyilatkozta a híres zenekritikus Paul Gambaccini a BBC-nek. Carey egyike volt azoknak az énekeseknek, akik együtt dolgoztak Houstonnal. „Megtört szívvel, és könnyek között gyászolom barátomat, az utánozhatatlan Ms. Whitney Houstont.”- mondta az énekesnő. Az utóbbi években Houston egészségi állapotát erősen lerontották a különböző szerek, aminek következtében hangja is súlyosan sérült. Házassága Bobby Brownnal 2007-ben válással végződött, az ügy kapcsán felmerült a családon belüli erőszak gyanúja is. Akkoriban már kábítószer problémákkal küszködött. „A legnagyobb ördög bennem lakozik. Egyszer a legjobb barátom vagyok, máskor pedig a legnagyobb ellenségem.”- mondta az énekesnő 2002-ben egy interjúban. Az énekesnő egykori férje színpadon volt, mikor megtudta a hírt. „Szeretlek Whitney!”- mondta, majd csókot dobott az ég felé.

Az évek folyamán Houston 6 Grammy-díjat zsebelt be. Dolly Parton, aki a híres I will always love you című számot írta, így nyilatkozott: „Az én szívem egy a több millióból, ami megszakadt a nagy Whitney Houston halála miatt. Mindig hálás leszek azért, ahogyan a számomat életre keltetted, és örökké szeretni foglak.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest