… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Kalocsai motívumok az Ausztrál Divathéten!

Kalocsai motívumok az Ausztrál Divathéten!

Alice McCall ausztrál divattervező kalocsai mintás ruhakollekcióval rukkolt elő a Mercedes Benz Fashion Week-en. A ruhák a Babooshka fantázianevet kapták, az egyes darabokban a magyar motívumok egyesülnek az orosz matrjoska babák vonásaival.

A magyar motívumok egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert a világ kifutóin, a matyó mellett, idén a kalocsai is reflektorfénybe került. Alice McCal érzéki, finom romantika ihlette kollekcióiról ismert, az új kreációiban ötvözte az eklektikus esztétikát, az orosz néphagyományokkal, mindezt pedig egy magyar jellegzetességgel is megfűszerezte.

A tervező a bemutató résztvevőit utazásra invitálta a magyar népművészetbe, a ruhákat virágos hímzések, csipkék, és vidám színek uralják. A palettán megjelennek a fehér, a mandarin, a vörös, a kék, és a rózsaszín árnyalatai. A hagyományos orosz fazonokat a designer modern köntösbe csomagolta, elegáns, csipkézett élek, és lágy sziluettek jellemzik a kollekciót. McCall ruháit a világ 10 országában több mint 165 üzletben lehet kapni, pályafutása során tervezett már a Levi’s-nek, a Nike-nak, és a Topshopnak is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest