… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Kalapkalauz és stílustippek

Kalapkalauz és stílustippek

A legnagyobb divatházak 2012-es téli kollekcióinak kedvence az elegáns, sportos, olykor meghökkentő kalaprengeteg. Íme néhány tipp, hogyan viseld ezt a népszerű kiegészítőt, ami új színt visz öltözködésedbe!

Nyugaton már nem újdonság, és a divatmagazinokban is mindenhol jelen van- a trendi fejfedők ismét reneszánszukat élik! A kalap az a kiegészítő, mely amellett, hogy a megjelenésünket színesíti, praktikus és jól kihasználható. Nem beszélve arról, hogy a hideg időben melegen tartja a fejünket is. A klasszikus kalapok közé tartoznak a fedora, és a széles karimájú fejfedők. A designerek közül olyan nagy tervezők vitték kifutóra ezeknek a daraboknak széles tárházát, mint Kenzo, Gucci, Biagiotti, Dsquared, Dior, Lanvin, vagy Nina Ricci. Miss Sixty egy elegánsabb vonalat követett, Nina Ricci szőrmével borított darabokkal színesítette kollekcióit.


A fedora kalapok a 20-as évek elején jöttek divatba, és 1940-ig közkedvelt kiegészítők voltak, először főként a férfiak ruhatárában. Egy idő után azonban a női gardróbok kihagyhatatlan elemeivé váltak. Előnyük, hogy számos összeállításban viselhetjük őket, akár egy laza farmer-póló kombinációval, egy csinos mellénnyel, vagy egy vastagabb téli ruhával. Ezek a kalapok az ovális arcformával rendelkezőknek állnak a legjobban, ha kerek, vagy szögletes arccal vagy megáldva válassz olyan fazont, aminek a magasabb koronarésszel vannak ellátva, míg a hosszúkás arcúaknak ennek ellenkezőjét kell keresniük.

A széles karimájú kalapok közé soroljuk többek között a floppy stílusú darabokat, amik a 70-es évek örökzöld tartozékai, és viselőjüknek igazi retro külsőt kölcsönöznek. Párosíthatjuk egy magas derekú nadrággal, vagy szoknyával, és ha szeretnénk akár bohém kiegészítőkkel is feldobhatjuk, ezen kívül a mostanában kedvelt maxi szoknyák, vagy alacsonyszárú csizmák is jól mutatnak hozzá. Ez a stílus a kerek arcúaknak áll a legjobban, mivel magas koronája nyújtja az arcot.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest