… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Játék a geometriával – Louis Vuitton tavaszi kollekciója

Játék a geometriával – Louis Vuitton tavaszi kollekciója

Az igazán elegáns és kreatív őszi/téli kollekció után, végre megcsodálhatjuk a Louis Vuitton divatház 2013-as tavaszi/nyári kollekcióját is, amely a London Fashion Week-en debütált. Bár még éppen csak kezdünk belecsöppenni a hidegebb időbe, előrelátó szemeinkkel állíthatjuk össze a következő szezon, pepita-mintás, színes szettjeit.

Marc Jacobs igazán vibráló, ám mégis letisztult motívumot választott legújabb modelljeinek. A pepita-minta a kifutókon sárgában, zöldben, bézsben, feketében tündökölt, néha egy kis csillám csillogással megbolondítva ezt. A tarka ruhák egészen rövid, térdig érő, és hosszú fazonban is megjelennek hegyes orrú cipőkkel társítva. A 60’-as éveket idéző hangulathoz persze elmaradhatatlan a hajkorona, amit egy masniban megkötött kendővel díszítenek. A kollekciót Daniel Buren és alkotása, a Les Deux Plateux inspirálta. „Minden szezonban izgatottan próbálunk valami mást alkotni”- mondta Marc Jacobs a bemutató után.

A koncepció erős kontrasztba kerül az előző szezon irányvonalával: a romantika egy csapásra átvált matematikára.  Beköszöntek ugyan időnként virág motívumok is, de körvonalaik és absztrakt formájuk révén nem voltak azonnal felismerhetőek – a  díszlet uralkodó eleme a szigorú sakktáblaminta lett. Ez az első olyan Louis Vuitton bemutató, ahol nem tűnt fel a Monogram minta;  helyette a Damier, a Divatház másik ikonikus motívuma került a show  középpontjába. Különböző színű és anyagú négyzetek, különböző árnyalatok – ezek kölcsönöztek a ruháknak és  kiegészítőknek erősen grafikai jelleget.

Szabó Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest