… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Íme a tavasz slágere: a monokróm trend

Íme a tavasz slágere: a monokróm trend

Bár a trendekben továbbra is hódít a colorama és a colorblocking néven futós sokszínű trend, tavasszal a tervezők egy jóval letisztultabb irányvonalat követnek majd. Az eddigi színkavalkád után a kifinomultabb, elegáns fekete-fehér monokróm stílus tör utat magának a divat berkeiben. A most következőkben bemutatjuk, hogyan viseljétek az új szezon slágertrendjét!

A New York-i divathéten a monokróm stílus meghódította a kifutókat, a tavaszi szezon vezető trendjének egy fekete-fehér színvilágot álmodtak meg a tervezők. Ez a stílus sokáig kifejezetten fantáziátlannak, sőt unalmasnak számított, idén azonban ismét előtérbe kerül. Többek között Marc Jacobs, Jason Wu, és Moschino is megjelenítette kollekciójában. Fekete-fehér ssíkok, geometrikus nyomatok, pepita minták, és pöttyök uralták a bemutatókat.

Hogyan viseljük?
A monokróm trendet kifejezetten könnyű viselni, egyrészt mivel szinte mindenkinek lapul a szekrényében néhány fekete és fehér darab, másrészt pedig mindenkinek kivétel nélkül jól áll. Csupán arra kell ügyelnünk, hogy ügyesen kombináljuk az egyes darabokat. A nagy minták pl. jótékonyan elterelik a figyelmet a problémásabb területekről, mint a popsi, vagy a has. Ha vékonyítani szeretnél alakodon, válassz hosszanti, vagy átlós csíkozású ruhát, ez vékonyítja a derekat, és a karokat, valamint meghosszabbítja a combokat.

Monokróm-mánia

Pöttyök minden mennyiségben
Legyen szó akár apró, vagy hatalmas, a pöttyök a tavasz nélkülözhetetlen kellékei lesznek. Éppen ezért érdemes már most beszerezni egy trendi darabot. Ha gondolod, kombinálhatod is a nagy mintákat a kicsivel egy outfiten belül, ha pedig inkább visszafogott öltözékre vágysz, maradj a sima pöttyös top-nál, vagy szoknyánál.

Letisztult elegancia

Állati monokróm-mánia
Tavasszal az állatminták és fekete-fehérbe burkolóznak. A tervezőkre nagy hatással volt a szafari hangulat, a zebracsíkos darabok ezúttal igazi sztárdarabnak számítanak. Egy ilyen összeállítással a designerek elrepítenek bennünket a nagyvárosi dzsungelekbe.

Geometrikus minták
A geometrikus minták újra divatba jönnek, látványos mégis kifinomult hatást keltenek. Fontos azonban néhány alapszabályt betartani, ha ilyen darabokat választunk. A mintákat csak akkor keverjük, ha haladónak számítunk divat berkekben, ha biztosra akarunk menni, akkor maximum két darabunk legyen mintás. Ha hosszítani szeretnél alakodon, keresd a a hosszában nyújtott alakzatokat, ezek kifejezetten jótékony hatással lesznek megjelenésedre.

Geometrikus minták

Kiegészítők feketén-fehéren
Köztudott hogy a kiegészítők hihetetlenül sokat dobnak egy-egy szetten. A vastag, nagyméretű karperecek, gyöngyös láncok fehérben és feketében is nagyszerűen mutatnak. A monokróm hatást úgy is megteremtheted, ha egy csupa fekete összeállítást pl. felturbózol néhány trendi fehér ékszerrel, esetleg egy fehér borítéktáskával, vagy napszemüveggel. Utóbbival igazi dívás megjelenést érhetsz el!

Divatos kiegészítők

Hozzászólások

Pin It on Pinterest