… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Így viseld a 20-as éveket

Így viseld a 20-as éveket

A Gengszterkorzó sorozatnak és a Nagy Gatsby című filmnek hála a 20-as évek divatja 2012-ben ismét nagy népszerűségnek örvend! Összegyűjtöttük a legjobb darabokat, és kombinációkat, melyekkel megidézheted a füstös jazz klubok korszakát!

Idén számos tervezőt ihletett meg 20-as évekbeli maffia sorozat a Gengszterkorzó, és John Fitzgerald regényéből készült Nagy Gatsby című film, melyben Carey Mulligan, Leonardo Dicaprio, és Tobey Maguire is tiszteletét teszi.

Leonardo DiCaprio legújabb filmjében

Ralph Lauren ezt a korszakot idézte meg tavaszi kollekciójánál is a kifutón. Színek tekintetében a korall, a tojás kék, és a fehér elefántcsont uralta a palettát. A legnépszerűbb darabok közé tartoznak a kalapok, a szmoking, és a derékban bő, könnyed ruhák, melyek a korszak közismert jellemzői.

BOARDWALK EMPIRE című sorozat, HBO

A 20-as évek nagy változást hoztak a nők életében és a társadalomban, ami kihatott a divatra is. A nők elkezdtek nadrágban járni, ekkoriban terjedt el a cigaretta és a gatsby nadrág, melyeknek jellemzői a magas derék, laza szabás. Ezek a fazonok egy laza toppal vagy pólóval nagyszerű kombinációt alkotnak, 2012-ben kötelező alapdarabnak számítanak. Megváltoztak az igények is, az új életmódhoz új ruhák dukáltak, Coco Chanel kreációi pedig pont ehhez igazodtak. Az akkori női ideálba már nem tartozott bele a darázsdonga derék, elhagyták a fűzőket, helyette a 20-as évek női alakja önálló volt, dolgozó és némileg fiús. Az egész életérzés megváltozott, az, hogy a nők cigarettáztak és ittak végre elfogadottá vált. A nők ekkoriban váltak függetlenné, épp ezért viseleteik is kényelmesek és lezserek lettek. Anyagok tekintetében a selyem, a tweed, dzsörzé, és a műszál jellemző ezekre a darabokra. És persze reneszánszát élte a bunda is, ami most a 20-as évek divatjának visszatértével ismét népszerű.

 

Estélyi ruhák tekintetében a tunikák, és az ingruhák hódítottak, főleg a hátul mélyen kivágott, rojtos szabások. Szinte minden hölgy fején ott díszelgett az a bizonyos cloche kalap, ami már 2011-ben is sláger volt a kifutókon, idén pedig ez a trend is folytatódik. A cloche a legnagyobb sztárok szekrényében is megtalálható, viseld bátran, mivel elegáns, és stílusos kiegészítő, és feldobja a ruhatáradat. És ha már kiegészítőkről van szó, a gyöngynyakláncról se feledkezz el! A különböző bizsukat is Chanel tette divatossá.

Ha szoknyáról van szó, az aszimmetrikus szabások a tavasz kedvencei, igazán jól mutatnak egy magas sarkú cipővel. Táskák tekintetében a kisméret jellemzi ezt a korszakot, a piros rúzs és a piros körömlakk pedig szinte kötelezőnek számít.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest